Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/oldRecipes.php on line 6
Менструални Болки | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Бабини рецепти" на АПТЕКА-info.com няма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Екипът на АПТЕКА-info.com не носи отговорност и се извинява предварително за възможни пропуски в точността, пълнотата и актуалността на поместената на сайта информация. Наличието или отсъствието на даден лекарствен продукт в лекарствения справочник на АПТЕКА-info.com не е показателно за качеството или достъпността на продукта.
Ние не носим отговорност за последствията след употреба на публикуваните рецепти !
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете рецепта: Покажи

Ако не сте сред жените, които страдат от зверски болки по време на месечния си цикъл, значи сте щастливки. Но ако сте сред 20-те процента, които ежемесечно стават жертва на менструалната агония, то долните редове се отнасят точно за вас.

Тези методи няма да елиминират болката напълно, но със сигурност ще я облекчат.

Съвет №1

Приемайте много течности. Водата ще се окаже най-добрият ви приятел в подобни ситуации. Организмът ви функционира правилно, когато е добре хидратиран.

Месечен цикъл

Съвет №2

Никакъв кофеин. Кофеинът, който се съдържа в колата, кафето и повечето видове чай ще влоши състоянието ви, защото действа диуретично, а напрежението в корема ще засили спазмите.

Съвет №3

Никакви газирани напитки. Вероятно знаете, че те съдържат въглероден двуокис. Той подува стомаха и червата ни. Газираните напитки "спомагат" за задържането на течности в организма и забавят отделителната функция на бъбреците. Казано по-накратко - няма да са ни от полза по време на менструация.

Съвет №4

Наблегнете на разходките. Избягвайте обаче тежките упражнения, които ще разширят кръвоносните ви съдове - това ще засили кръвотечението.

Съвет №5

Болезнен цикъл

Противоречиви са мненията, дали топлината помага по време на цикъл, или вреди. Ако болката все пак надделява, термо възглавничката е един добър вариант за справяне с неразположението. Кръвотечението ще се засили, но топлината ще помогне на мускулите да се отпуснат и болката ще се успокои.

Съвет №6

Наблегнете на храни, съдържащи магнезий. И като стана дума за отпускане на мускулите, магнезият също много спомага за това. Зеленчуци, богати на този елемент са спанак, киселец и лапад. Наскоро проведени изследвания показват, че повечето жени, страдащи от менструални болки имат дефицит на магнезий в организма си.

Съвет №5

Ако искате "онези дни" да преминат по-гладко, забравете за пържените и мазни храни. Те не са полезни за организма ни по принцип, а когато става дума за менструално неразположение, нещата загрубяват още повече.

Колкото и да разнищваме темата, решението на всеки здравословен проблем си остава в балансираното хранене и честите физически упражнения.

Източник ezine.bg

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин