Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/oldRecipes.php on line 6
Болки в ставите -билки-(http://narodnirecepti.blogspot.com/) | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Бабини рецепти" на АПТЕКА-info.com няма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Екипът на АПТЕКА-info.com не носи отговорност и се извинява предварително за възможни пропуски в точността, пълнотата и актуалността на поместената на сайта информация. Наличието или отсъствието на даден лекарствен продукт в лекарствения справочник на АПТЕКА-info.com не е показателно за качеството или достъпността на продукта.
Ние не носим отговорност за последствията след употреба на публикуваните рецепти !
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете рецепта: Покажи
Думата произлиза от гръцки -"arthir" (става) и "itis (възпаление). Артрита е ставно разстройство, причинено от възпаление. Симптомите са болка и неудобство, ограничаващи движенията ви.
Разпространени са два основни типа болести на ставите. Нека обърнем малко повече внимание на:


Остеоартроза
Хрущялът формира защитно вещество в края на вашите
костите, където те се свързват със ставите. Когато хрущяла между тези стави започне да се износва, тялото ви опитва да реши проблема, като произвежда костни образувания( чрез разтягане или свиване на сухожилията) – именно това причинява и характерната болка.

Остеоартроза е възпаление на костите и ставите, обикновено появявайки се в напреднала възраст, но също може да бъде наследствен, поради травма, или да бъде проявен при затлъстели хора.

Ревматоиден артрит
Точните причини за ревматоидния артрит все още си остават загадка, но според много специалисти това е един възпалителен „отговор”на тялото, където имунната система мигновено реагира на възпалителни инфекции. Той има същите симптоми като остеоартрита, но прави ставите  подути,  крехки и чупливи.
 
Лечение и странични ефекти
Както често се случва при много от тези заболявания, има една допълнителна особеност. Пациентите страдащи от артрит са на губещата страна, когато става въпрос за странични ефекти и комерсиално лечение.
Една статистика е особено шокираща: пациенти се оплакват, че една трета от техните месечни разходи отиват за лечение на стомашни неразположения, причинени от лекарствата за артрит.
Тук отново на помощ идва алтернативната медицина, или лечението с билки, което почти няма никакви странични реакции.
 Характерни билки за болки в ставите
Лют червен пипер -това е мощна билка с анти-възпалителен ефект.  Доказано е , че червеният пипер забавя симптомите на артрита. Той носи облекчение в ставите, стимулирайки освобождаването на ендорфини в тялото.
Джинджифил – всеки двама от трима души, които редовно употребяват високо концентрирани дози джинджифил, съобщават за намаляване на болките. Джинджифилът е още едно страхотно анти-възпалително средство, което чрез затоплящия ефект върху ставите, води до бързо облекчаване на болката.
Градински чай –спомага за изчистване на токсините и свободните радикали от тялото, както и качества на антиоксидант.Той още съдържа и летливи масла, за които се знае , че имат оздравителни свойства.
 Босвелия( или познат още като тамяново дърво или индийски тамян) – тази билка помага на съединителната тъкан да заздравее чрез поддържане на циркулацията на кръвта в тялото, подобрявайки вашата подвижност, като смъква оттока в ставите. Също с противовъзпалителен ефект.
Болки в ставите-рецепти на народния лечител Петър Димков
Настъргвате диви кестени(изхвърлете онези, които са наранени). Слагате ги в буркан и наливате догоре с камфоров спирт. Затваряте го много добре и оставяте на прозореца на слънце. На шестия ден отваряте буркана и добавяте една чаена лъжичка нишадър и една чаена лъжичка рафинирана сяра (от аптеката). Затваряте отново много добре буркана и го оставяте още два дни на слънце, като разклащате от време на време съдържанието. На седмия ден в него се поставя и лъжичка терпентин (от аптеката). Намазвате  болните стави с разтриване. Използвате многократно до пълно отзвучаване на болките.
Компрес, „възкресяващ" ставите на Петър Димков
Един килограм моркови се нарязват ситно, като за салата. С тях се прави компрес, покриващ цялата „болна част" (ако е ставата на коляното - морковите се разстилат до покриване на цялото коляно от всички страни).
Поставяте найлон за да не може сока да изтече. Увивате с марля или парче плат (стегната превръзка)и държите така компреса от 24 до  48 часа.

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин