Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/oldRecipes.php on line 6
При хроничен фарингит-рецепти с извара,прополис,клеева тинктура и други | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Бабини рецепти" на АПТЕКА-info.com няма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Екипът на АПТЕКА-info.com не носи отговорност и се извинява предварително за възможни пропуски в точността, пълнотата и актуалността на поместената на сайта информация. Наличието или отсъствието на даден лекарствен продукт в лекарствения справочник на АПТЕКА-info.com не е показателно за качеството или достъпността на продукта.
Ние не носим отговорност за последствията след употреба на публикуваните рецепти !
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете рецепта: Покажи
1. Компрес на гърлото с извара. Звучи шантаво и така ми изглеждаше отначало, но подейства. Най-обикновена извара (прясна, не солена, без консерванти - може от витрината за пресните храни, по-добре да не е готова опаковка) се разстила на тензух на пласт с дебелина около 1 см. Отгоре може да се сложи найлон, за да не мокри много. Тензухът се сгъва по подходящ начин и се слага плътно на гърлото, като се прикрепва с шал или нещо друго подходящо. Най-удобно е да се прави за през нощта, защото иначе е много неудобно и се размества. Компресът трябва да е плътен, да не се усеща да охлажда (ако охлажда, значи е хлабав). 3-4 нощи под рес спах с такъв компрес, но може и повече.

2. Отвара от борови връхчета. Прави се така: 50 гр. борови връхчета (от аптеката) се слагат в около 700-800 мл. вода и се варят на слаб огън, докато течността остане наполовина. Отнема 2-3 часа. После се прецежда и когато малко поизстине се добавя мед горе-долу колкото е течността (да не е съвсем вряла, когато се добавя медът, защото от високата температура част от полезните му съставки се разрушават). Получава се леко мътна течност с цвят почти като мед, с аромат на шишарки и леко горчив вкус, излиза около един буркан. Този буркан се съхранява в хладилник и стига за около 2 седмици. От него всеки ден си отливаш една малка кафена чашка (това ти е дозата за деня) и като стане със стайна температура си вземаш с лъжичка. След това поне 10-15 минути не ядеш и не пиеш, за да си стои на гърлото. Отварата трябва да се приема поне един месец, но още от първите дни (след компреса) трябва да почустваш значително подобрение.

3. Прополис във вид на клеева тинктура (от аптеката) за гаргара. В една малка кафеена чашка сипваш малко вода, капеш 10-20 капки от клеевата тинктура, правиш гаргара, после преглъщаш.

4. Гаргара сутрин и вечер със солена вода с телесна температура. Няма точно съотношение, просто в малкачашка с топличка вода слагаш лъжичка морска сол (не готварска, а морска), като се разтвори правиш гаргара. Не се гълта. Това е добре да се прави по-дълго време, дори когато си здрав.
Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин