Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/oldRecipes.php on line 6
Безсъние -съвети,ароматерапия,билки,упражнения и други. | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Бабини рецепти" на АПТЕКА-info.com няма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Екипът на АПТЕКА-info.com не носи отговорност и се извинява предварително за възможни пропуски в точността, пълнотата и актуалността на поместената на сайта информация. Наличието или отсъствието на даден лекарствен продукт в лекарствения справочник на АПТЕКА-info.com не е показателно за качеството или достъпността на продукта.
Ние не носим отговорност за последствията след употреба на публикуваните рецепти !
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете рецепта: Покажи
Повечето хора ,страдащи от безсъние имат проблеми или със заспиването, или с продължителността на съня. Причината е превъзбуденост, въпреки че безсънието може да се дължи на болести, болки,депресий, заобикалящата среда, липса на физически усилия, някои лекарства и др.         
Лечение Практически съвети: Определете си часове за лягане и ставане и се опитайте да ги спазвате. Не спете до късно сутринта. Не подремвайте през деня или вечер.
Вечер се занимавайте с неща ,които ще Ви успокоят, но няма да позволят да заспите - разходка, игри , лека домакинска работа или разговор с някого. Телевизията може да Ви приспи преди времето за лягане. Ако лежите будни и се тревожите , светнете лампата и запишете всичко ,което Ви безпокои. Обещайте си да се заемете с тези неща сутринта, когата сте свежи и отпочинали.

Хранене: Вечеряйте най-малко 2ч. преди лягане . Избягвайте кофеина, тютюнопушенето и алкохола.

АРОМОТЕРАПИЯ: Лавандулата действа успокояващо.Прибавете 5 капки етерично масло от лавандула във ваната , която вземате преди лягане. Може да капнете 3 капки от лавандуловото масло върху мека материя и да вдишвате леко.

БИЛКИ: Отварата от валериана е естествен седатив- залейте 2ч. лъжички корени от растението с чаша кипяща вода, оставете 15мин. и я изпийте преди лягане. Чудесно действие има и пасифлората. Ако я купувате от магазин спазвайте указанията на опаковката. В противен случай се консултирайте с билкар специалист. Китайската медицина препоръчва стъблото на тъшеницата, порията и семената на синапа. Те не действат седативно ,а имат благоприятен ефектвърху нервната система.

ХОМЕОПАТИЯ: Ако сте превъзбудени, съвсем събудени или чувствителни към най-лекия шум, вземайте Coffea 6c. на всеки 30мин. Ако не можете да заспите от преумора, вземайте Арника 6с.(Arnica) на 30 мин.

УПРАЖНЕНИЯ: Редовните физически упражнения, свързани с интензивно дишане - ходене,бягане,плуване, който намаляват напрежението и осигуряват по-добър сън.

РЕЛАКСАЦИЯ:
Преди да легнете или вече в леглото, изпълнявайте следната процедура: Легнете на твърда повърхност, затворете очи и почувствайте тялото си. Насочете вниманието си към всяка част от тялото- започнете от пръстите на краката и завършете с лицето и цялата глава. Съзнателно се опитайте да отпуснете всяка част една след друга. Цялата процедура трябва да продължи най-малко 10 мин. Проблемите свързани с работата или липсата на такава, финансови затруднения, семейни проблеми или работохолизъм често водят до безсъние. Когато откриете и разрешите тези проблеми ,Вие значително ще подобрите съня си. Понякога е достатъчно само да си направите списък на трудностите и проблемите.

Традиционна медицина: Като кратка временна мярка се предписват приспивателни таблетки или транквиланти, но това се прави при много тежки случаи и като последно възможно средство.
Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин