Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/oldRecipes.php on line 6
При рани-рецепти на Петър Дънов и БАБА ВАНГА | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Бабини рецепти" на АПТЕКА-info.com няма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Екипът на АПТЕКА-info.com не носи отговорност и се извинява предварително за възможни пропуски в точността, пълнотата и актуалността на поместената на сайта информация. Наличието или отсъствието на даден лекарствен продукт в лекарствения справочник на АПТЕКА-info.com не е показателно за качеството или достъпността на продукта.
Ние не носим отговорност за последствията след употреба на публикуваните рецепти !
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете рецепта: Покажи
РАНИ

Забъркайте брашно, зехтин и жълтък от яйце. Омесете ги на питка и наложете мястото на раната.

Петър Дънов


РАНИ ПО КОЖАТА (охлузване) - Наред с прилаганото лечение, болните всекидневно да ядат салата от керевиз.

Баба Ванга
ТРУДНО ЗАРАСТВАЩИ РАНИ - три клонки от билката зарасличе се варят в 1 литър вода, докато остане на половина. След прецеждане с водата се правят промивки.

УДАРЕНО (натъртено място) - Сварява се добре около половин килограм стар бял боб. Разварените зърна се намачкат добре и с тях се налага болното място. Отгоре се превързва с памучно платно. Добре е болният да преспи 1 нощ с тази превръзка.

Баба Ванга
За натъртено - хляб натопен в оцет се превързва на удареното място.

ПС: смрадлика/тетра - компрес и/или баня в отвара от тази билка помага за бързото зарастване на открити рани - поради високото си съдържание на йод (добавени орехови листа биха засилили ефекта на йод) а добавка калев перманганат би извличал замърсявания от възпалителни процеси.
Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин