Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/oldRecipes.php on line 6
Лечение на проблеми с устната кухина и зъбите, чрез билки и природни елементи | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Бабини рецепти" на АПТЕКА-info.com няма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Екипът на АПТЕКА-info.com не носи отговорност и се извинява предварително за възможни пропуски в точността, пълнотата и актуалността на поместената на сайта информация. Наличието или отсъствието на даден лекарствен продукт в лекарствения справочник на АПТЕКА-info.com не е показателно за качеството или достъпността на продукта.
Ние не носим отговорност за последствията след употреба на публикуваните рецепти !
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете рецепта: Покажи
Карамфил
 Използва се за лечение на общи заболявания като главоболие, зъбобол, кашлица и астма. Тя е естествен антисептик, наречен евгенол. Карамфилово масло се продава в аптеките за лечение на зъбобол. Една или две капки карамфилово масло, директно в зъбната кухина, ще облекчи болката.

Женско биле
 Корените от женско биле са били използвани от китайската медицина в продължение на хиляди години. Често се срещат в много китайски предписания.Тази билка се използва за лечение на общи заболявания, като кашлица и симптоми на простуда, а също и при чернодробни проблеми, язва и вирусни инфекции.Тя притежава антивирусни свойства, и затова дъвченето на корен от женско биле помага при неутрализирането на устни бактерии от плаката.

Мащерка
 Мащерката има антисептични и гъбични свойства сред други заболявания.Може да се използва за лечение на проблеми с венците и предотвратяване на кариес.

Кориандър  
 Кориандър е билка известна в Азия, като китайски магданоз,но американците го наричат​​ кантарион, който е често срещана билка кухнята.Тя има антибактериални свойства, които помагат при лекуването на афти и инфекции.

Градински чай - Салвия (Salvia officinalis)
 Както всички други билки, които обикновено се използват в кухнята, градинският чай също има антибактериални свойства, които могат да лекува зъбите.Можете да си направите чай от него или просто да изплакнете устата си с малко количество вода, изварено с тази билка.

Сол
Изплакнете устата си с топла солена вода.От солената вода, лесно ще се премахне каквато и да е храна, която е останала по зъба и също така ще убие всички бактерии, които могат да причинят кариес.

Хидрастис Канаденсис - оранжев корен (Goldenseal, orange root)
Оранжевият корен е билка традиционно използвана от индианците за лечение на редица заболявания, включително проблеми с храносмилането, черния дроб и дори рак.Чай направен от тази билка може да се използва срещу болки в гърлото, а изплакване с него - за лечение на рани в устата.


Прах от кора на бял дъб
 Кората от бял дъб спомага за укрепване на венците и стягане на зъбите в гнездата им. Има една история от д-р Мофат за човек, който имал тежък случай на кървене и заразени венци. Неговият зъболекар искал да му направят много скъпа операция на венците,но откривайки този лек, два месеца след използването му човека имал отново здрави венци.

Смирна
 Смирна е древна билка, използвана в библейските дни за различни медицински цели. За да се излекува инфекцията в устата, както и за поддържане на добро дентално здраве, добавете 30 капки от смирна тинктура в чаша топла вода и я използвайте за да изплаквате устата си.

Зелен чай
Зеленият чай е не само  богат на антиоксиданти, той също има природни флуоридни свойства. Така пиенето на зелен чай редовно е ефективен начин да се излекува кариес.Той още съдържа четири пъти повече витамин С от портокалите, като активността на последния е усилена от наличието и на един друг витамин - Р, по чието съдържание зеленият чай няма конкуренция. Влиянието на витамин Р е насочено към укрепване стените на капилярите, намаляване на тяхната крехкост и разрушаването им, особено при по-възрастните хора.
Зеленият чай подпомага изхвърлянето на тежките метали от човешкото тяло - едно безценно свойство, от което можем да се възползваме в съвременната замърсена среда на живот.
Препоръчва се и на пушачите, тъй като спомага за постепенното изхвърляне от организма на натрупаните при тютюнопушенето вредни вещества.

Сок от червена боровинка
 Научни изследвания са установили, че сок ​​от червена боровинка е ефективен в подобряване на хигиената в устната кухина, тъй като той потиска развитието на бактерии в устата и по този начин намалява образуването на плака.

Житняк (пълзящ пирей)
Пиенето на сок от житняк спомага в предотвратяването на кариес, а оплакването на устната кухина помага за облекчаване на зъбобол и лекува кървенето на венците.

Ксилитол
 Ксилитол е естествен подсладител, направен от влакната на растения. Честото използване на ксилитол спомага в лечението на кариес и възтановяването при симптоми на отдръпване на венците. Ксилитол се използва за лечение на сухота в устата, увеличиване притока на слюнка и предпазване от кариес на зъбите.

Има дълъг списък от билки за лечение на кариес, отдръпване на венците, зъбобол и много други проблеми със зъбите. Въпреки това, както всеки човек е уникален, тялото на всеки човек ще отговори различно на билките. Това, което работи добре за един не може да бъде толкова за друг. Ключът е да разберете кое работи най-добре за вас. Също така трябва да се упражнява добра орална хигиена и навици,както и да се намали консумацията на храни с високо съдържание на захар.
Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин