Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/oldRecipes.php on line 6
ПРИ НАЛЕПИ ПО ГЪРЛОТО,Рецепти с мед,сода и други | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Бабини рецепти" на АПТЕКА-info.com няма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Екипът на АПТЕКА-info.com не носи отговорност и се извинява предварително за възможни пропуски в точността, пълнотата и актуалността на поместената на сайта информация. Наличието или отсъствието на даден лекарствен продукт в лекарствения справочник на АПТЕКА-info.com не е показателно за качеството или достъпността на продукта.
Ние не носим отговорност за последствията след употреба на публикуваните рецепти !
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете рецепта: Покажи

През студените зимни месеци, всички и малки, и големи, най-често се оплакват от болки в гърлото . Като разбира се по-често срещано е при децата . Често при подобно неразположение се появяват налепи , които затрудняват дишането и нормалното хранене .
Ако въпреки неприятното драскащо чувство, цялостното състояние е сравнително добро, може да приложите някои от известните бабини рецепти , и така да се спасите от невинаги полезния антибиотик или какъвто и да било синтетичен медикамент.

Ето и няколко метода за лечение на налепите:

 Медът е едно универсално средство, както за лечение, така и за укрепване на организма. Той и най-често е препоръчван при наличие на налепи по гърлото . Ако намерите прополис , както се нарича пчелният клей, можете да приготвите лек по следния начин.
Оставяте прополисът да се втвърди, най-сигурно в хладилника, а после го натрошавате. След това го прехвърляте в малко бурканче и смесвате с домашна ракия. Когато прополисът се разтвори, с памучен тампон, който сте напоили със сместа, мажете възпаленото гърло . Макар курсът на лечение да не е от особено приятните, сместа успешно обира налепите и премахва неприятното усещане.
Друг вариант е компресът с пчелен мед . Изключително лесен за приготвяне – на парче плат се разстила една супена лъжица мед, след което се поставя около гърлото, покрива се с найлон и леко се завързва, за да може компресът да престои цяла нощ.

Налепи по гърлото успешно се третират и чрез почистването им със сода за хляб. За целта е необходимо най-добре на пръстта да се постави сода, след което с нея да се намаже цялото гърло – всички налепи. Известно време не бива да се яде или пие нещо, а след това се изсмуква хапче с успокояващ за гърлото ефект, което би трябвало да свали полипите .

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин