Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/oldRecipes.php on line 6
Нощно напикаване - 18 рецепти ( съвета ) ( баба Ванга,Петър Дънов и други ) | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Бабини рецепти" на АПТЕКА-info.com няма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Екипът на АПТЕКА-info.com не носи отговорност и се извинява предварително за възможни пропуски в точността, пълнотата и актуалността на поместената на сайта информация. Наличието или отсъствието на даден лекарствен продукт в лекарствения справочник на АПТЕКА-info.com не е показателно за качеството или достъпността на продукта.
Ние не носим отговорност за последствията след употреба на публикуваните рецепти !
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете рецепта: Покажи
1. Вземат се няколко стръка от билката Клинавче (орлови нокти/Astragalus glicyphylus) и се сваряват в половин литър вода за около 15-20мин. Пие се по 1 ракиена чашка 3 пъти дневно преди ядене.
            
2. При по-възрастни хора се варят 3-4 стръка от дива ружа в около 0.5л. вода за 30мин. Пие се 5-6 пъти на ден вместо вода.
            
3. Птиче просо по 2 зрънца на гладен стомах.
            
4. Вземат се по 50г. бял равнец, жълт кантарион и камшик, мечо грозде 20г., хвощ 15г. листа къпина 15г., семе птиче просо 100г.
Две супени лъжици от сместа се варят в 400мл. за 5мин. Пие се по 1 винена чаша 4 пъти на ден преди хранене, последната 3 часа преди лягане./дн.• 7 -20 стр./
            
5. През последните години с много голям успех се прилага препарата Adinretin SD. Той представлява синтетичен аналог на антидиуретичният хормон. Този хормон връща голяма част от отделената урина от бъбреците обратно в кръвта, с което се намалява количеството на отделяната урина. При здрави хора, нощната секреция на този хормон е два пъти по-голяма от дневната, а при част от тези с нощно напикаване те са изравнени, т.е. явява се недостиг на хормона през нощта, нощният обем на урината нараства и надхвърля възможността пикочният мехур да я задържа. При по-голяма част от болните, се постигна практическо оздравяване.
Доц.д-р Любен Ваков/в-к"Знахар у дома бр.23-2000г./
          
6. Взема се 1 с.л. врабчово просо и ври 10-15мин. в 500мл. вода. Пие се по 1 винена чаша 3 пъти на ден преди ядене. /Ф-2/
          
7. Билкката луличка действува при нощно напикаване при хора от трета възраст. /в-к "Знахар у дома"бр.50-2000год-/
          
8. Листа от ягода /В-к"Зн"бр.25-2000 г./
          
9. При деца 5-7год.: ст. об. луличка, жълт кантарион, шишарки, хмел и градински чай 80г.,стебло ранилист и градинско омайниче по 60г., семе от драка 50г., пелин 30 г.
При деца над 10г.: ст. об. луличка жълт кантарион, шишарки от хмел и градински чай по 100г., ст.ранилист и градинско омайниче по 80г., семе драка 60 г, стръкове пелин 50г.
И при двете рецепти в 400мл. вряща вода се поставят 2 с.л.от билковата смес. Престоява до изстиване и се разделя на 4 части. Пие се 15м. преди ядене, като четвъртата се дава вечер преди лягане.  д-р Г.Георгиева, педиатър. /В-к"Зн"бр.43-2000 г./
          
10. При  неволни напикавания се използва медуница. /Кн.•50 стр.245/
          
11. Взема се 3 пъти на ден по 15 зърна птиче просо и се дъвчат 20мин. преди ядене (може и  без вода) Освен това се взема по 1 с.л. семена от приморски пелин и се вари в 300мл. вода, ври 5мин. Пие се 3 пъти дневно по 100мл., 30мин. преди ядене. След 1 седмица има промяна. /В-к"Зн."бр.7-2001 г./
          
12. Драка(плодове) при напикаване на деца. /В-к"Зн" бр.35-96 год./
          
13. Отварата от пикливче (Euclidium syriaccum) се използва против напикаване и за растеж на косата. /Енцикл. БНМ./
          
14. Захранва се с воденичка от кокошка. При възрастни хора се пие смес от къна и зехтин, отвара от листата на пикливче или зърната се гълтат сутрин на гладно. /Енцикл.БНМ стр.279/
          
15. Вземат се по 30г. от бял равнец, жълт кантарион и камшик, мечо грозде 20г., стебло хвощ и листа капини по 15г. и семе птиче просо 100г. Две с.л. от сместа се варят в 400мл. вода 5мин. Пие се по 1 винена чаша 4 пъти дневно преди ядене. Последната чаша се взема 3 часа преди лягане.
Ст.н.с.д-р Иван Яначков и доц. д-р Мария Пенчева. /В-к"Зн"бр. 10-1998 г./
          
16. По равно жълт и червен кантарион се смесват .Една с.л. от сместа се сварява в 1 чаша вода и кисне 6-8 часа. Дава се на детето да я изпие  не по-късно от 19 часа. След това не трябва да пие нищо. Курсът на лечение е 1месец. /В-к"Д-р"бр.50-03 г.стр.9/
          
17. Георги Георгиев, хисарски лечител, лекува нощното напикаване.
          
18. Излекувах сама напикаването на дъщеря ми (7-годишна). Прави се чай от ресата на лешниково дърво. Тази билка се бере през февруари.
Димитричка Стефанова Михова, Казанлък /3-46-14./В-к"Д-р"бр.38-03 год.Стр.21./
НАПИКАВАНЕ (у малко дете) - -На бяло вълнено парче плат се намазва следната смес: 1 супена лъжица домашен сапун (настърган), 2 белтъка, 1 чаена лъжичка стрити зърна от бяла дъвка, същото количество счукан бял тамян и 1 ракиена чашка гроздова ракия. Парчето плат със сместа се слага като лапа една вечер на кръста на детето, 1 вечер ниско на корема.

НАПИКАВАНЕ (у голямо момиче) - Да се изкопаят корени от билката винбой. След изсушаване корените се стриват на прах и се поставят върху нагорещена тухла. Когато започне да пуши, детето се поставя да клекне върху пушека.

Баба Ванга

 

НОЩНО НАПИКАВАНЕ
1. Да се пече гръбначният стълб на слънце, сутрин рано.

2. Да се правят топли компреси на корема.

3.  Да се разтрива гърба и по-специално гръбначният стълб.
Петър Дънов

НАПИКАВАНЕ (у малко дете) -
-На бяло вълнено парче плат се намазва следната смес: 1 супена лъжица домашен сапун (настърган), 2 белтъка, 1 чаена лъжичка стрити зърна от бяла дъвка, същото количество счукан бял тамян и 1 ракиена чашка гроздова ракия. Парчето плат със сместа се слага като лапа една вечер на кръста на детето, 1 вечер ниско на корема.
Една стара изпитана рецепта.
Вечер преди лягане,кръста (и малко под него) на детето се намазва тънко с мед и се наръсва с прясно счукано (или смляно) синапово семе.Увива се с широк шал и се преспива. На сутринта се изплаква.
Напикаването спира още през първата седмица,но процедурата се прави 14 дена (общо две седмици).

п.п Синапа да се наръсва тънко (а не обилно),защото много загрява/зачервява. 
Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин