Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/drugsInfo.php on line 7
ABOPHOLIC / АБО ФАРМА-ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА ТАБЛ.Х 30 | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

Лекарственият справочник на АПТЕКА-info.com няма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава допълнителна информация за наличните лекарствени продукти на българския пазар. Винаги се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на дадено лекарство.

Екипът на АПТЕКА-info.com не носи отговорност и се извинява предварително за възможни пропуски в точността, пълнотата и актуалността на поместената на сайта информация. Наличието или отсъствието на даден лекарствен продукт в лекарствения справочник на АПТЕКА-info.com не е показателно за качеството или достъпността на продукта.
Изберете лекарство: Търсене по име Търсене по описание ново!Рецептурен калкулатор

ABOPHOLIC (фолиева киселина) 0.400 mg +
Витамини B1, B2, B3, B5, B6, B7 и В 12


Състав на 1 таблетка: фолиева киселина (витамин В11) - 400 μg; тиамин (Витамин B1) - 1,4 mg; рибофлавин (Витамин В2) - 1,6 mg; никотинамид (Витамин В3) - 18 mg; пантотенатна киселина (Витамин В5) - 6 mg; пиродиксин HCI (витамин B6) – 2 mg; биотин (витамин В7) - 150 μg; цианокобаламин (Витамин В12) - 1 μg.

Предназначение: Фолиевата киселина е витамин от групата на В витамините (B11). Той съдейства за нормалното протичане на бременността и намалява риска от развитие на дефекти на невралната тръба на плода - Spina bifida. Това е вроден дефект, който се появява в първите 4 седмици на бременността, често преди жената да разбере, че е бременна. Той може да засегне един или повече прешлени, но най-често е на нивото на кръста. В зависимост от тежестта на засягане от spina bifida, дефектът може да е видим по гърба на бебето, но в по-леките случаи не се наблюдават видими анатомични изменения.
Всяка жена в детеродна възраст се нуждае от 0.2 mg (200 микрограма) ежедневен прием на фолиева киселина. Тя е необходима за правилния растеж на клетките и развитието на ембриона. При бременност тази потребност се увеличава. Дозата от 0.4 милиграма (400 микрограма) е утвърдена в световната практика като достатъчна дневна доза за компенсиране на увеличените потребности на бременната жена от фолиева киселина.
Клиничните изследвания не показват странични ефекти от приемането на фолиева киселина – ABOPHOLIC, както и не са регистрирани такива при прием от пациенти. Това не означава, че предозирането е безвредно. Продължителното приемане на фолиева киселина в много високи дози, може да доведе до непредвидими и нежелани странични ефекти, както и да маскира наличието на някои видове анемии. Затова ако Вашият лекар не е предписал друго – приемайте по 1 таблетка ABOPHOLIC 400 μg дневно.

Начин на употреба: По 1 таблетка дневно с много вода. Да не се превишава препоръчителната дневна доза!

Заместители за ABOPHOLIC / АБО ФАРМА-ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА ТАБЛ.Х 30

Въведете своето име, email и телефонен номер.
Ше се свържем с Вас за уточняване на поръчката!

* маркира задължителните полета Изпрати Откажи
Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин