Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/drugsInfo.php on line 7
AGIOLAX - АГИОЛАКС ГРАНУЛИ | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

Лекарственият справочник на АПТЕКА-info.com няма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава допълнителна информация за наличните лекарствени продукти на българския пазар. Винаги се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на дадено лекарство.

Екипът на АПТЕКА-info.com не носи отговорност и се извинява предварително за възможни пропуски в точността, пълнотата и актуалността на поместената на сайта информация. Наличието или отсъствието на даден лекарствен продукт в лекарствения справочник на АПТЕКА-info.com не е показателно за качеството или достъпността на продукта.
Изберете лекарство: Търсене по име Търсене по описание ново!Рецептурен калкулатор

 

Активни вещества:

 

Plantaglnis ovatae semen (семена от жиловлек) 2.60 д,

Plantaginis ovatae seminis tegumentum (обвивки от семената на жиловлек) 0.11 д, Sennae angustifoliae fructus (плодове от майчин лист) 0.34 - 0.66 д, съответстващи на 15 тд сенозиди.

 

Помощни вещества:

 

Талк, арабска гума, железен оксид червен Е -172, течен парафин, железен оксид черен - Е 172, железен оксид жълт- Е 172, твърд парафин, ментово масло, масло от кимион, масло от салвия, захароза (около 0.105 д, съотв. на 0,09 BE) Показания: За кратковременно лечение на запек

 

Противопоказания:

 

Кога не трябва да използвате Агиолакс?

 

Агиолакс не трябва да се употребява от пациенти с доказана свръхчувствителност към лекарствените вещества или някоя от другите съставки, болестно стеснение на стомашно-чревния тракт; преплитане на червата (ileus), при пациенти с трудно поддаващ се на контрол захарен диабет; остри възпалителни заболявания на червата (болест на Crohn, улцерозен колит, възпаление на апендикса), при коремни болки с неустановен произход; в случай на силно дехидратиране със загуба на вода и електролити; при деца под 10 години.

 

Какво трябва да помните по време на бременност и кърмене?

 

По време на първата трета от бременността Агиолакс би трябвало да се използва само тогава, когато не може да бъде постигнат положителен ефект чрез промяна в начина на хранене или чрез препарати, които набъбват в червата. Поради това той трябва да се употребява само след консултация с лекар.

Забележка:

Продуктите от обмяната на сена (майчин лист), като напр. реин, имат слабително действие и преминават в малки количества в кърмата. Не е било наблюдавано разхлабително действие върху кърмачето. Предупреждения и предпазни мерки

 

Какви предпазни мерки трябва да се вземат?

 

Системното приемане на слабителни препарати може да усили ленивостта на червата. Агиолакс гранули да се прилага в тези случаи, когато не може да бъде постигнат положителен ефект чрез промяна в начина на хранене или чрез препарати, които набъбват в червата.

Забележка:

Когато Агиолакс се взема от възрастни хора, които не могат да задържат, продължителен контакт на кожата с изпражненията трябва да се избягва чрез смяна памперсите.

 

 

Лекарствени взаимодействия:

 

Кои други лекарства могат да въздействат върху действието на въздейства върху други лекарства?

 

При продължителна или прекомерна употреба може да се повлияе на действието на антиаритмичните препарати. Загубата на калий може да се утежни чрез комбинация с някои лекарства, усилващи отделянето на урина (диуретици), кортизон и подобни на него субстанции (кортикостероиди) и корен от ликвириция (сладник). Чревната абсорбция на други едновременно приемани медикаменти може да се забави. При диабетно болни, лекуващи се с инсулин, може да се наложи намаляване на дозата на инсулина.

 

Моля, имайте предвид, че тези предупреждения важат и за наскоро приемани лекарства.

 

 

Дозировка, начин и продължителност на приложение:

 

Следващите по-долу инструкции се прилагат ако Вашият лекар не е препоръчал друго при предписване на Агиолакс. Моля, придържайте се към наставленията, защото иначе Агиолакс няма да подейства както трябва. Какво количество и колко често трябва приемате Агиолакс?

Максималният дневен прием не трябва да надвишава 30 мг хидроксиантраценови деривати. Това е еквивалентно на 10 г (2 чаени лъжички) Агиолакс гранули. Ако не е предписано друго, възрастни и деца над 10 години трябва да го приемат вечер след храна.

Правилната дозировка за всеки отделен пациент е най-малкото количество, което е необходимо за получаване на меки, но оформени изпражнения. Как и кога трябва да приемате Агиолакс?

Гранулите трябва да се поглъщат несдъвкани с обилно количество течност (около 1/4 литър). При вземане и на други лекарствени средства да се спазва интервал от Уг до 1 час след приемането им. Колко време трябва да приемате Агиолакс?

 

Слабителните лекарства не трябва да се вземат дълго време (повече от 1-2 седмици) без лекарски съвет.

 

 

Неправилна употреба и предозиране

 

Какво трябва да направите ако Агиолакс е бил приет в прекалено големи количества? В случай на неумишлено или преднамерено предозиране могат да се получат болезнени чревни крампи и тежка диария с последваща загуба на течности и минерали. Ако сте приели свръхдоза, моля, консултирайте се с лекар незабавно. Той ще реши какви контрамерки (напр. предписване на течности и соли) ще са необходими. Нежелани лекарствени реакции:

 

 

Какви нежелани лекарствени реакции могат да настъпят по време на употребата на Агиолакс?

 

В отделни случаи могат да се получат стомашно-чревни спазш. В такива случаи се препоръчва намаляване на дозата. По време на лечението може да настъпи оцветяване на урината, което е безвредно.

При продължителна или неправилна употреба може да се получи загуба на вода и електролити. Може да настъпи диария особено при загуба на калий, Неговата загуба може да доведе до нарушаване на сърдечната функция и мускулна слабост, особено при едновременно приемане на сърдечни гликозиди, диуретици или кортизон и кортикостероиди. При продължителна употреба може да настъпи поява на белтък или кръв в урината (албуминурия или хематурия), пигментация на чревната лигавица (Pseudomelanosis coli), макар че това е безвредно и при прекратяване на приема на препарата изчезва.

В редки случаи може да се наблюдава свъхчувствителност към жиловлека (Plantago ovata).

Ако забележите някакви нежелани реакции, неспоменати в тази листовка, моля съобщете ги на Вашия лекар или фармацевт.

 

 

Данни за срока на годност:

Крайният срок на годност е отпечатан върху опаковката. Да не се употребява след тази дата.

Да се съхранява на места, недостъпни за деца! Да се съхранява при температура под 30° С.

След употреба опаковката да се затваря плътно!

Ако искате да знаете повече за Агиолакс, моля пишете ни.

Заместители за AGIOLAX - АГИОЛАКС ГРАНУЛИ

Въведете своето име, email и телефонен номер.
Ше се свържем с Вас за уточняване на поръчката!

* маркира задължителните полета Изпрати Откажи
Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс