Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/drugsInfo.php on line 7
AQUASOURCE ВОДОРАСЛИ АФА 300 МГ - 120 КАПСУЛИ | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

Лекарственият справочник на АПТЕКА-info.com няма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава допълнителна информация за наличните лекарствени продукти на българския пазар. Винаги се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на дадено лекарство.

Екипът на АПТЕКА-info.com не носи отговорност и се извинява предварително за възможни пропуски в точността, пълнотата и актуалността на поместената на сайта информация. Наличието или отсъствието на даден лекарствен продукт в лекарствения справочник на АПТЕКА-info.com не е показателно за качеството или достъпността на продукта.
Изберете лекарство: Търсене по име Търсене по описание ново!Рецептурен калкулатор

Диворастящото Кламатско водорасло АФА предлагано от АкваСорс(AquaSource Algae) е най-полезната от “зелените храни”. То се усвоява отлично от човешкия организъм и е пълноценен естествен източник на минерали, аминокиселини, ензими, антиоксиданти, хлорофил, бетакаротин, витамини и други. Даже малки количества АФА, прибавяни към обичайното меню, имат голям благотворен ефект върху здравето. Хора от целия свят редовно го включват в диетата си, за да си набавят онова, което обикновеното хранене не осигурява.

Кламатските водорасли АФА предлагани от АкваСорс са изсушени при ниски температури по патентования метод БиоАктивна Дехидратация (BioActive Dehydration). Процесът на сушене протича при 37 градуса като по време на процеса температурата се повишава до 40,5 градуса само за 2 минути, след което температурата се нормализира.Този щадящ метод позволява запазването на всички вещества във водораслите в биоактивна форма.
 
Водите на езерото Кламат идват от геотермални и вулканични източници. Затова водораслото АФА съдържа богата гама от полезни минерали – калций, хром, кобалт, мед, желязо, магнезий, манган, калий, бор, фосфор, селен, натрий, сяра, титан, ванадий, цинк и др. В това отношение АФА превъзхожда изкуствено култивираните сладководни водорасли и даже люцерната, която е най-добрият източник на минерали между висшите растения. От друга страна, АФА почти не съдържа йод и е безопасно за щитовидната жлеза (за разлика от морските водорасли келп).

 

АФА е рекордьор по белтъчно съдържание, и то в три направления – количество, качество и усвоимост. То съдържа 60% протеини (няколко пъти повече от месото, яйцата и соята). Водорасловите протеини са почти 100% усвоими и не натоварват храносмилането. Те са естествено съчетани с витамини, минерали и други полезни съставки. Аминокиселинният им профил е идентичен с този на човешкото тяло.

АФА расте на малки туфи, състоящи се от вериги от клетки. Клетките от 8-мо до 20-то място в тези вериги (наречени хетероцисти) съдържат гликолипиди, които са ефективни срещу вируса на СПИН (според изследване на Националния институт по здравето на САЩ).

АФА съдържа бета-каротин, от който в тялото ни се образува витамин А. Знае се, че опасността от рак намалява значително при хората, чиято храна съдържа повече бета-каротин. Това се дължи на мощното му регенериращо, антиоксидантно и имуностимулиращо действие.

АФА е шампион сред всички храни по съдържание на витамин В12 – най-важният витамин за кръвотворенето. В това водорасло има почти 20 пъти повече витамин В12, отколкото в коя да е друга храна. Един грам сухи водорасли съдържа два пъти повече от дневната нужда витамин В12. Затова всички, които ядат АФА, могат да бъдат спокойни, че няма да развият анемия.

Кламатските водорасли са най-богатият известен източник на желязо в органична форма, т.е. отлично усвоимо. В това отношение те многократно превъзхождат месото. От тях има повече полза, отколкото от синтетичните железни препарати, които могат да са токсични. АФА повлиява удивително бързо различни недоимъчни анемии. Изглежда, че тайната е в комбинацията, приготвена от природата.

АФА е изключително богато на хлорофил, който е мощен биостимулатор с естествен пречистващ и регенериращ ефект. Освен всичко друго хлорофилът участва в кръвотворенето. Той е почти идентичен с хема в хемоглобина на еритроцитите, който пренася кислорода, и затова се нарича “зелената кръв на планетата”. Единствената разлика е в това, че хлорофилът съдържа магнезий, а хемът – желязо.


АФА е необикновено богато на ензими, витамини, ко-фактори и други биологично активни вещества (БАВ), като различни фитопигменти, естествени антиоксиданти и много други. Това му придава подчертани радиопротективни (предпазващи от радиация) и антиканцерогенни (предпазващи от рак и неговите рецидиви) свойства. Благодарение на тях могат да бъдат защитени хора, работещи в радиоактивна среда, родените след катастрофата в Чернобил, пациенти на лъчелечение и др.

Според канадски изследвания, ежедневното приемане на 1 грам Кламатски водорасли увеличава с 40% способността на Т-лимфоцитите (клетките-убийци от имунната система) да мигрират активно към тъканите. Това означава, че те по-добре унищожават раковите клетки и микробите. Хуморалният имунитет също се повлиява благоприятно – т.е. водораслите ни помагат да произвеждаме и антитела.

АФА оказва благотворен ефект върху обмяната на веществата и дейността на всички органи и системи и е превъзходен тонизатор и регулатор на т.нар. ПНЕИ-система (психо-невро-ендокрино-имунна система), обединяваща различни тясно преплетени важни функции на организма. Високото съдържание на витамин В12 не е противопоказание за приемането им от раково болни – противораковият им ефект се потвърждава от редица автори и се дължи на комплексното действие на всичките съставки на АФА.

Един от най-интересните и уникални аспекти на АФА е благотворното му въздействие върху нервната система, мозъка и психиката. Това водорасло активира невротрансмитерните системи, което води до преодоляване на депресията, подобряване на яснотата, концентрацията и издръжливостта на ума, стимулиране на творческите възможности и развиване на дясната хемисфера, т.е. артистичните и интуитивни способности.

Съобщава се също за благоприятно повлияване и даже обратно развитие при болест на Алцхаймер, множествена склероза, епилепсия, депресии, психози и неврози, невро-психично изоставане, детска церебрална парализа и т.н. Това се дължи не само на факта, че АФА е ценна клетъчна храна, но и на голямото съдържание на невропептидни прекурсори – пептиди с жизненоважно значение за мозъка. Стимулира производството на стволови клетки в костния мозък до 2-3 часа след прием на 5 грама водорасли АФА (увеличение до 400%) и трае до 4 часа след приема. 

Естествено, много по-добре е да се предпазва мозъкът, отколкото да се лекува, след като е бил увреден. И без това този орган се натоварва много в нашето задъхано ежедневие. Учене, недоспиване, пушене, стрес, конкуренция… и рано или късно започват провали в паметта и концентрацията, намалява умствената работоспособност, появява се умора, раздразнителност, лошо настроение и пр. Познавате ли човек, застрахован от това?

Какво е решението? Може би то се нарича АФА! Познато като елексир за мозъка, това водорасло се оприличава на супер гориво за нервната система. То е в състояние да зареди, възстанови и енергизира изтощените мозъчни клетки така, че да започнат да функционират много по-добре.

Друг аспект на действие на АФА е стимулирането на комплекса епифиза-хипоталамус-хипофиза. В тези мозъчни центрове са скрити някои висши способности на човешкия ум като интуиция, телепатия и холистична перцепция – т.е. способност да се обработва информация по свръхестествен начин. Твърди се, че приемането на АФА развива висшите психични способности и подпомага човешката еволюция.

Всяка субстанция, приемана от нас, оставя своите вибрации в нашето тяло и нашата душа. Възможно е чрез подходящи храни да се стимулират в определена последователност различни части от мозъка и различни енергийни центрове, при което да се получи съответния ефект. Остава “само” да открием правилната комбинация.

 

2 капсули Водорасли АФА на АкваСорс доставят на организма:
Витамин Е1,5 mg12,5% от ПДД*
Витамин С72 mg90% от ПДД*
Витамин В126,7 µг (6,7mcg)268% от ПДД*
Витамин В5 (пантотенова киселина)7,8 mg130% от ПДД*
Бета-каротин0,6 mg
*ПДД – препоръчвана дневна доза

 

Типичен анализ на Кламатски водорасли АФА на АкваСорс,
прясно изсушени и незамразявани:

AFA (Aphanizomenon Flos-Aquae)
Водорасли от езерото Горен Кламат

Минерално съдържание за 1 грам АФА
Общо съдържание в процентиМед6,9 µг
Влага4,6%Хром0,17 µг
Мазнини (липиди)4,5%Флуор41,2 µг
Протеини60,03%Германий0,18 µг
Минерално съдържание5,7%Йодни комплекси0,98 µг
Общо съдържание на въглехидрати25,17%Желязо34,2 мг
   от които захари<0,1%Манган26,1 µг
Налично съдържание на въглехидрати18,4%Магнезий2 мг
Диетични влакна7,3%Молибден4,8 µг
ККал на 100 гр375Никел3,2 µг
КДжаул на 100 гр1590Фосфати (общо)5,8 мг
Общо количество пигменти
(хлорофил и свързани с него други вещества)
5,1%Калий16,2 мг
Есенциални аминокиселини за 1 грам АФАСелен0,21 µг
Изолевцин29,3 мгСилиций0,15 мг
Левцин52,8 мгНатрий2,4 мг
Лизин35,1 мгКалай<0,1 µг
Метионин7,3 мгТитан16,3 µг
Фенилаланин25,9 мгВанадий1,3 µг
Треонин32,6 мгЦинк22,6 µг
Триптофан6,9 мгВитаминно съдържание за 1 грам АФА
Валин33,7 мгАскорбинова киселина (Витамин С)89,7 мг
Неесенциални аминокиселини за 1 грам АФАВитамин В12 общо8,4 µг
Аланин47,1 мгВитамин В13,7 µг
Аргинин38,3 мгФолиева киселина1,33 µг
Аспарагин45,2 мгВитамин В59,8 мг
Аспартанова киселина7,3 мгБета-каротин298 µг
Цистин2,2 мгВитамин В619,3 µг
Глутамин77,1 мгВитамин В291,2 µг
Глутаминова киселина3,8 мгВитамин Е2,8 IU
Глицин30,6 мгНиацин0,8 µг
Хистидин8,7 мгСъстав на мастните киселини, изразено като процентно съдържание
Пролин30,2 мгЛинолонова12,39%
Серин29,5 мгЛиноленова21,60%
Тирозин19,6 мгОлеинова5,07%
Минерално съдържание за 1 грам АФАПалмитинова43,36%
Бор11,2 мгПалмитолинолова9,8%
Калций33 мгПалмитолиноленова-отсъства(<0,01)
Хлорид777 µгСтеаринова2,93%
Кобалт2,1 µгОбщо количество на стероидни липиди-отсъстват(<0,01)
  Холестерол-отсъства(<0,01)

Анализът е извършен от Microsearch Laboratories Ltd.


Продуктът е подходящ за:

Употреба:

Капсули: По 2-3 капсули дневно. По желание може да увеличите количествата по Ваш избор до 8 капсули дневно.
За деца от 8-18 г между 2-8 капсули дневно, за деца от 1-7 г по 2-3 капсули дневно, а за деца до 12 месеца по 1-2 капсули дневно (капсулите се отварят и могат да се добавят към охладени храни, сокчета, вода, кърма, адаптирано мляко) или по 2 капкомера дневно от течната форма на АФА.

По време на прием на водорасли АФА пийте обилни количества вода.

Съдържание: 

1 капсула съдържа: Водорасли АФА – 400 мг (водорасли АФА изсушени по технологията БиоАктивна дехидратация®), обвивка на капсулата: чист желатин – 100 мг.

И трите форми на АФА (капсули, прах, течност) не съдържат никакви други съставки, нито консерванти, нито оцветители, нито овкусители, нито подсладители, нито захар, нито аромати.

Не съдържа генномодифицирани организми


Страна на произход: Великобритания.
Езерото Кламат, където единствено расте АФА се намира в САЩ

Заместители за AQUASOURCE ВОДОРАСЛИ АФА 300 МГ - 120 КАПСУЛИ

Въведете своето име, email и телефонен номер.
Ше се свържем с Вас за уточняване на поръчката!

* маркира задължителните полета Изпрати Откажи
Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс