Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/drugsInfo.php on line 7
AURIGA – MELACLEAR СЕРУМ 15МЛ ДЕПИГМЕНТИРАЩ СЕРУМ | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

Лекарственият справочник на АПТЕКА-info.com няма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава допълнителна информация за наличните лекарствени продукти на българския пазар. Винаги се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на дадено лекарство.

Екипът на АПТЕКА-info.com не носи отговорност и се извинява предварително за възможни пропуски в точността, пълнотата и актуалността на поместената на сайта информация. Наличието или отсъствието на даден лекарствен продукт в лекарствения справочник на АПТЕКА-info.com не е показателно за качеството или достъпността на продукта.
Изберете лекарство: Търсене по име Търсене по описание ново!Рецептурен калкулатор

MelaClear
Депигментиращ серум

Пигментни петна – причини за поява

По кожата на много хора, се появяват тъмни петна. Те са следствие от локализирана усилена синтеза на меланин, който е оцветяващият и защитен пигмент на кожата.

Хиперпигментацията е често срещан кожен проблем, но не е заболяване. Кафявите петна, заедно със загубата на еластичност, както и появата на бръчки, признаци за стареенето на кожата.

Меланинът се синтезира от специални епидермални клетки, наречени меланоцити. Няколко са основните фактори, които стимулират локално действието на меланоцитите и водят до свръхпроизводство на меланин, в следствие на което се появяват тъмните петна. Тези фактори са:

  •  Хормонални промени при жените могат да са причина за появата на тъмни петна, наречени мелазми или маска на бременността. Те са характерни за областта на челото, слепоочията, бузите, горната устна и брадичката.
  • Химични агенти /парфюм, продължително медикментозно лечение/ предизвикват възпалителна реакция като по този начин индуцират появата на пигментни петна, в областта на третиране.
  • Появата на белези, възпалителни процеси или акне водят до промяна на кожата и също биха могли да предизвикат появата на кафяви петна при някои хора.

Премахването на тъмните петна може да се постигне чрез намаляване на меланина, като по този начин се възстановява нормалният цвят на кожата.

Депигментиращ серум MelaClear!

Активни съставки

  • Витамин С – анти-оксидантните свойства на витамин С, стабилизиран в киселинната си форма, въздействат срещу фото-индуцираните кожни увреждания. Последните проучвания сочат, че витамин С има тройно потискащ ефект върху меланиновата синтеза.
  • Фитинова киселина – биомолекула, която присъства естествено в повечето житни растения и зеленчуци, има ефекта на витамин С и помага за възстановяването на естествения цвят на кожата. Фитиновата киселина ексфолиира епидермалните клетки и стимулира проникването на активни депигментиращи съставки. Тази киселина е предпочитано допълнение към действието на витамин С, осигурявайки оптимални резултати при потискане на появата на пигментните петна.
  • ROS® Модулаторна система на Auriga – тя действа синергично, като осигурява защита срещу свободните радикали и в същото време потиска най-активните фактори на хиперпигментацията.

Индикации

MelaClear е продукт, създаден за премахване на пигментни петна с различна етиология, следствие на хиперпигментиращи въздействия: продължително излагане на слънце – лентиго и ефелиди /лунички/, мелазма, фоточувствителни медикментозни реакции.
Механизъм на действие

Продуктите, разработени от различните компании, позволват действието им само върху един от етапите на меланогенезата, докатоMelaClear действа на две различни нива – по време на меланиновата синтеза и след меланиновата синтеза, като по този начин осигуряват на пациента ефективност и сигурност на получените резултати.

Опаковки
MelaClear е представен в 15 мл стъклен флакон с гутатор. Флаконът трябва да се съхранява на тъмно място, на температура под 20°С. Леката промяна в цвета на серума не води нито до промяна в качеството на продукта, нито до намаляване на неговата ефективност.

Инструкции за употреба
MelaClear  трябва да се използва два пъти дневно върху чиста и суха кожа като покрива областите, които ще бъдат третирани.

MelaClear попива бързо в кожата, но е препоръчително да се изчака 20 мин. преди нанасянето на друг крем или слънцезащитен продукт.

По време на нанасянето на MelaClear е препоръчително да се минимизира излагането на слънце. Тази превантивна мярка, препоръчителна при всички видове избелващи терапии, спомага за бързото и цялостно възстановяване на цвета на кожата. Да се избягва контакт с очите!

Състав

Вода, L-аскорбинова киселина, глицерин, алкохол, фитинова киселина, етокси дигликол, екстракт от китайски чай, екстракт от лоза.

Заместители за AURIGA – MELACLEAR СЕРУМ 15МЛ ДЕПИГМЕНТИРАЩ СЕРУМ

Въведете своето име, email и телефонен номер.
Ше се свържем с Вас за уточняване на поръчката!

* маркира задължителните полета Изпрати Откажи
Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин