Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/drugsInfo.php on line 7
Ambro / АМБРО 30МГ ТАБЛ. # 20 | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

Лекарственият справочник на АПТЕКА-info.com няма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава допълнителна информация за наличните лекарствени продукти на българския пазар. Винаги се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на дадено лекарство.

Екипът на АПТЕКА-info.com не носи отговорност и се извинява предварително за възможни пропуски в точността, пълнотата и актуалността на поместената на сайта информация. Наличието или отсъствието на даден лекарствен продукт в лекарствения справочник на АПТЕКА-info.com не е показателно за качеството или достъпността на продукта.
Изберете лекарство: Търсене по име Търсене по описание ново!Рецептурен калкулатор

Ambro®

Амбро

 

Кое е активното вещество?

1 таблетка съдържа: 30 mg ambroxol hydrochloride.

Какво друго съдържа Ambro® таблетки?

Калциев хидроген фосфат, лактоза, магнезиев стеарат, царевично нишесте, натриево поли (О-карбоксиметил) нишесте, силициев двуокис.

Съвет към диабетиците:

1 таблетка съдържа по-малко от 0,01 въглехидратни единици.Фармацевтична форма и съдържание:ТаблеткиОригинални опаковки, съдържащи 20, 50 и 100 таблетки.Кой е отговорен за продажбата на Ambro® таблетки?Hexal AGIndustriestrasse 25, D-83607 Holzkirchen, Germany

 

Кой е отговорен за производството на Ambro® таблетки?

Saiutas Pharma GmbHOtto-von-Guericke-Allee 1, D-39179 Barleben, Germany Lek S.A.50 C Domanieska Str., 02-672 Warsaw, Poland

Какво представлява Ambro® таблетки?

Ambro® е лекарствен продукт за освобождаване на секрета при белодробни заболявания, свързани с образуването на вискозен секрет (експекторант).

 

За какво се използва Ambro таблетки ?

Продуктът се прилага при секретолитична терапия на остри и обострени хронични заболявания на бронхите и белите дробове, придружени с вискозен секрет.

 

Кога не трябва да приемате Ambro® таблетки?

Ambro® не трябва да се прилага при свръхчувствителност към активната съставка амброксол или някоя от другите съставки на препарата.В какви случаи можете да използвате Ambro® таблетки само след консултация с лекар?При определени заболявания Ambro® трябва да се прилага само след консултация с лекар и само при специално внимание. Моля консултирайте се с Вашия лекар. Това също се отнася и ако сте страдали преди от някое от следните заболявания.Ако страдате от нарушена бъбречна функция или тежко чернодробно заболяване, продуктът трябва да се прилага особено внимателно (напр. при по-големи интервали между приемите или при намалена доза).В случай на тежко рядко заболяване на бронхите, свързано с прекомерно задържане на секреция (напр. малигнен цилиарен синдром), Амбро® трябва да се прилага особено внимателно, напр. при проследяване от лекар, поради възможността от задръжка на секреция.

 

Кои други продукти оказват влияние върху ефекта на Ambro® таблетки или могат да бъдат повлияни от препарата?

Моля имайте предвид, че тези данни могат да се отнасят също и за наскоро приети лекарства.Продукти за третиране на бактериални инфекции (антибиотици)Едновременното приложение на Амбро и субстанции с антибактериален ефект (амоксицилин, цефуроксим, доксициклин и еритромицин) може да доведе до засилено пенетриране на антибиотиците в белодробната тъкан.

Продукти, потискащи кашлицата (антитусива) В случай на едновременно приложение на продукти, потискащи кашлицата, втечнената от Амбро® секреция не може да се изкашля добре поради понижен кашличен рефлекс и може да възникне опасно задържане на секреция. Поради това, моля консултирайте се с Вашия лекар преди допълнителен прием на такова лекарство.

 

Какви храни и подправки трябва да избягвате?

Не съществуват данни за необходимост от избягване на определени храни и подправки при прием на лекарството.

С какво трябва да се съобразяват децата при приложение на Ambro® таблетки?

Поради високото съдържание на активната съставка Амбро® не е подходящ за деца под 6 години. Поради това при тази възрастова група се прилага Амбро® разтвор с по-ниска концентрация на активната съставка.

 

Какви специални предпазни мерки трябва да се вземат при бременност и кърмене?

До сега няма достатъчно данни по отношение на приложението на Амбро® по време на бременност и кърмене. Поради това продуктът не трябва да се приема при бременност и кърмене без преценката на лекар, че приемът му е абсолютно необходим.

С какво да се съобразявате при шофиране или при работа с машини или в несигурно положение (напр. изкачване по стълби)?

Няма данни за нарушена способност за шофиране или работа с машини по време на лечение с Ambro®.Дозировка, начин и продължителност на приложение:Ако няма друго предписание на Ambro® от Вашия лекар, се препоръчва следната дозировка. Моля придържайте се към указанията за употреба, тъй като в противен случай Ambro® няма да действа правилно.

 

В каква доза и колко често можете да приемате Ambro таблетки?

Възрастни и деца над 12 години - 1 таблетка 3 пъти дневно през първите 2-3 дни (30 mg ambroxol hydrochloride 3 пъти дневно), след което се приема 1 таблетка 2 пъти дневно (30 mg ambroxol hydrochloride 2 пъти дневно).Деца от 6-12 години - 1/2 таблетка 2-3 пъти дневно (15 mg ambroxol hydrochloride 2-3 пъти дневно).

Забележка

Ако страдате от нарушена бъбречна функция или тежко чернодробно заболяване, интервалите между приемите на Амбро трябва да бъдат удължени или дозата да бъде намалена.

 

 

Кога и как можете да приемате Ambro® таблетки?

Таблетките трябва да се приемат без да се сдъвкват, с достатъчно количество течност (напр. вода, чай или сок) след хранене.

Внимание

Ефектът на Амбро® се засилва от приема на течности.

 

Колко дълго можете да приемате Ambro® таблетки?

Продължителността на лечение зависи от вида и тежестта на Вашето заболяване и се определя от лекуващия лекар. Вие не трябва да приемате Амбро® повече от 4-5 дни без лекарско предписание.

Какво трябва да предприемете, ако Ambro® таблетки е бил приет в много големи количества (преднамерено или неумишлено предозиране)?

Не са били наблюдавани симптоми на интоксикация при случай на предозиране с амброксол. Съобщени са краткотрайно безпокойство и диария. При екстремно предозиране могат да възникнат спадане на кръвното налягане, повръщане, повишено отделяне на слюнка и гадене. Моля консултирайте се с Вашия лекар.Не са показани спешни мерки като предизвикване на повръщане и стомашна промивка. Те могат да се прилагат.

само при екстремно предозиране. Препоръчва се лечение в зависимост от симптомите на предозиране.

Какво трябва да направите, ако сте приели по-малко от предписаната доза Ambro® таблетки или сте пропуснали приема на продукта?

Ако веднъж сте забравили да приемете Амбро® или сте приели по-малка доза, продължете приема през следващите дни в предписаната дозировка.Какво трябва да знаете, ако сте прекъснали лечението или сте го прекратили преждевременно?Моля консултирайте се с Вашия лекар преди да сте прекъснали или предварително да сте приключили с лечението.

 

Какви нежелани реакции може да предизвика приложението на Ambro® таблетки?

Рядко могат да възникнат стомашно-чревни оплаквания (напр. стомашни болки, запек, гадене), както и алергични реакции като затруднено дишане, подуване на лицето, кожен обрив, сърбеж, зачервяване, повишена температура с треска. Рядко след приложение на Амбро® могат да възникнат затруднено уриниране, засилена секреция от носа, засилено отделяне на слюнка, както и сухота в устата и респираторния тракт. В отделни случаи могат да се наблюдават внезапни реакции на свръхчувствителност, свързани с тежки циркулаторни нарушения (анафилактичен шок). В тези случаи трябва незабавно да бъде повикан лекар. Съобщен е бил един случай на алергичен контактен дерматит (възпаление на кожата).Ако забележите някакви нежелани реакции, които не са отбелязани в тази листовка, моля информирайте Вашия лекуващ лекар или фармацевт.

Какви мерки трябва да бъдат взети във връзка с нежеланите лекарствени реакции?

При възникване на първи симптоми на реакции на свръхчувствителност приемът на Амбро® трябва да бъде преустановен. Моля информирайте Вашия лекар, за да може той да прецени тежестта им и необходимостта от съответни мерки.

 

Инструкции за съхранение:

Срокът на годност на лекарството е напечатан върху опаковката.Да не се употребява след изтичане на срока на годност, посочен върху опаковката.

Как трябва да се съхранява Ambro® таблетки?

Да се съхранява при температура под 25°С. Да се съхранява на недостъпни за деца места!

Заместители за Ambro / АМБРО 30МГ ТАБЛ. # 20

Въведете своето име, email и телефонен номер.
Ше се свържем с Вас за уточняване на поръчката!

* маркира задължителните полета Изпрати Откажи
Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс