Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/drugsInfo.php on line 7
Aldizem - АЛДИЗЕМ ТБ.90МГ. # 30 | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

Лекарственият справочник на АПТЕКА-info.com няма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава допълнителна информация за наличните лекарствени продукти на българския пазар. Винаги се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на дадено лекарство.

Екипът на АПТЕКА-info.com не носи отговорност и се извинява предварително за възможни пропуски в точността, пълнотата и актуалността на поместената на сайта информация. Наличието или отсъствието на даден лекарствен продукт в лекарствения справочник на АПТЕКА-info.com не е показателно за качеството или достъпността на продукта.
Изберете лекарство: Търсене по име Търсене по описание ново!Рецептурен калкулатор

                                                АЛДИЗЕМ ТАБЛЕТКИ 90МГ X 30

1. Състав: Diltiazem hydrochloride. 

2. Механизъм на действие:

Дилтиазем принадлежи към група лекарствени продукти, наречени "калциеви антагонисти". Aldizem потиска навлизането на калциеви йони в клетките на сърцето и кръвоносните съдове. В резултат кръвоносните съдове се разширяват, намалява се пренатоварването на сърцето, увеличава се притока на кръв към него и се подобрява снабдяването му с кислород.

3. ПОКАЗАНИЯ:

Лечение на стабилна стенокардия, вазоспастична стенокардия (причинена от спазъм на кръвоносните съдове); стенокардия след прекаран инфаркт на миокарда.

Лечение на артериална хипертония /повишено артериално налягане/.

4. Не приемайте Алдизем:

ако сте алергични (свръхчувствителни) към дилтиазем или други калц  антагонисти, или към някоя от останалите съставки на Алдизем;

ако страдате от ниско кръвно налягане; ако страдате от сърдечна недостатъчност;

ако сте прекарал остър инфаркт на миокарда, усложнен със сърдечна слабост; ако страдате от забавен пулс /особено под 55 удара в минута/ или имате други нарушения в провеждането на възбудните импулси в сърцето; ако сте бременна или ако крмите;

дилтиазем не трябва да се прилага едновременно с дантролен, приложен като инфузия (лекарство за мускулни спазми).

5. Обърнете специално внимание при употребата на Алдизем:

Уведомете лекуващия лекар, ако имате някое от следните заболявания или състояния: ако страдате от нарушена функция на лявата сърдечна камера; ако имате проблеми със сърдечния ритъм, (напр. забавено провеждане) е необходимо специално внимание, защото това лекарство може да подтисне провеждането на импулсите;

ако страдате от нарушена чернодробна функция дневната доза не трябва да надвишава 90 mg, като се налага редовен контрол; ако имате нарушена бъбречна функция. Възможно е да изпитате хипотония (по-ниско кръвно налягане от нормалното), при лечение с дилтиазем. Вашето кръвно налягане се налага да бъде следено, особено в началото на лечнието с дилтиазем, когато се определя правилната за Вас доза. Ако се появят упорити дерматологични реакции, лечението с дилтиазем трябва да се прекрати.

Ако Ви предстои операция с обща анестезия, трябва да уведомите анестезиолога, че провеждате лечение с дилтиазем.

Ако сте пациент в напреднала възраст, Вашият лекар може да намали дозата. Ефективността и безопасността на дилтиазем при деца не е достатъчно добре изследвана.

6. Прием на други лекарства

Моля информирайте Вашия лекар ши фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта. Необходимо е да се вземат под внимание взаимодействията със следните лекарствени продукти:

всеки друг медикамент за високо кръвно налягане като бета-блокери (напр. атенолол), диуретици (напр. фуроземид или хидрохлортиазид) или АСЕ-инхибитори (напр. каптоприл или еналаприл);

антиаритмични медикаменти за лечение на неправилен или ускорен сърдечен ритъм (напр. дигоксин или амиодарон);

циклоспорин, прилаган с цел предотвратяване на отхвърлянето след трансплантация или за лечение на други разстройства на имунната система; теофилин за лечение на дихателни затруднения като напр. астма; определени медикаменти, познати катто протеазни инхибитори за лечение на HIV (напр. атазанавир или ритонавир);

 

карбамазепин за лечение на припадъци или конвулсии; медикаменти, познати като Н2-антагонисти, за лечение на стомашна храносмилане или парене, като  напр. циметидин или ранитидин;

инхалационни анестетици (напр. халотан, изофлуран, енфлуран и др.); салицилати (напр.аспирин и др.), нестероидни противовъзпалителни лекарствени средства (напр.индометацин и др.). Дилтиазем може да се приема едновременно с орални антидиабетични средсства, противосъсирващи /антикоагуланти/, лекарствени средства, намаляващи мастите в кръвта /антилипемични/, обезводняващи /диуретици/, както и с нитроглицерин.

7. Прием е храна и напитки

Не се препоръчва едновременно приемане с алкохол, поради засилване на съдоразширяващото действие.

8. Бременност и кърмене

Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.

Дилтиазем не трябва да се дава в период на бременност и кърмене. Преди назначаване на дилтиазем при жени в детеродна възраст трябва да се изключи възможността от беременност.

9. Шофиране и работа е машини

Няма данни за отрицателен ефект способността за управление на МПС и работа с машини. Ако обаче се почувствате замаяни или сънливи, не трябва да шофирате и работите с машини.

10. Важна информация относно някои от съставките на Алдизем

Алдизем съдържа лактоза. Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, посъветвайте се с него, преди да вземете този продукт.

11. КАК ДА ПРИЕМАТЕ АЛДИЗЕМ

Винаги приемайте Алдизем точно, както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Дозата, начинът на приложение и продължителноста на терапията се определя от лекуващия лекар. Дозата е индивидуална и може да се променя в зависимост от състоянието на пациента.

Таблетки АЛДИЗЕМ от 60 mg: обичайната дневна доза за възрастни е една таблетка от 60 mg, три пъти дневно, с възможност за увеличаване на дозата до 1,5 или 2 таблетки от 60 mg, три пъти дневно.

Таблетки АЛДИЗЕМ от 90 mg: обичайната дневна доза за възрастни е една таблетка от 90 mg, два пъти дневно, с възможност за увеличаване на дозата до 2 таблетки от 90 mg, два пъти дневно.

Максималната дневна доза е 360 mg.

Важно е да вземате таблетките всеки ден по едно и също време за предпочитане с вода. Дозата, която приемате, ще зависи от вашето състояние и от това дал] други медикаменти.

12. Ако сте приели повече от необходимата доза Алдизем

При предозиране на дилтиазем се наблюдават брадикардия и хипотония (по-забавена сърдечна честота и понижено кръвно налягане от нормалното), сърдечен блок и сърдечна декомпенсация. В такъв случай се налага стомашна промивка с активен въглен, както и специфична терапия.

13. Ако сте пропуснали да приемете Алдизем

В случай, че се пропусне една доза, следващата доза трябва да се вземе възможно най- скоро. Ако времето на прилагане на следващата доза е наближило, тогава трябвва да се прескочи пропуснатата доза и да се продължи с прилагането на лекарственото средство, съгласно уточнения режим.

Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.

проблеми с кожата като повишена чувствителност към светлината, сексуални дисфункции и при двата пола.

Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

14. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

Както всички лекарства, Алдизем може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

Много чести нежелани реакции (има вероятност да ги изпитат между 1 и 10 от всеки 10 пациента): главоболие.

Чести нежелани реакции (има вероятност да ги изпитат между 1 и 10 от всеки 100 пациента):

замаяност, физическа слабост и загуба на сила, загуба на апеттит, прилошаване, дискомфорт в горния участък на стомаха, запек.

Могат също да се наблюдават подуване на долните крайници, зачервяване на кожата, по-бърза сърдечна честота и хипотония (понижено кръвно налягане от нормалното), които са дозо-зависими и обикновено са преходни.

Нечести нежелани реакции (има вероятност да ги изпитат между 1 и 10 от всеки 1000 пациента):

сънливост, безсъние, депресия, тревожност, безпокойство, неволни движения, неконтролируем говор;

по-забавена сърдечна честота, сърдечен блок, който може да предизвика замаяност, синкопа (припадане) и сърцебиене;

сухост в устата, повръщане, диария, лошо храносмилане, наддаване на тегло; клинично незначително повишаване на нивото на чернодробните ензими и серумния билирубин;

проблеми с кожата като повишена чувствителност към светлината, обриви и сърбеж.

Редки нежелани реакции (има вероятност да ги изпитат между 1 и 10 на всеки 10,000 пациента):

затруднения в зрението, двойно виждане или сухота в очите; засилване на болката в гръдния кош, временна загуба на съзнание и припадане, мускулна болка или крампи на различни места (ръка, коляно, крак, стъпало, бедро);

алергична реакция към медикамента, изразяваща се с обрив, сърбеж, поява на мехури по кожата, в устата, очите, половите органи, лющене на кожата (еритема мултиформе и ексфолиативен дерматит).

Други странични ефекти, които могат да се наблюдават при пациенти, имали сърдечен пристъп, са: увреждания на периферните тъкани, екстрасистоли и влошаване на застойната сърдечна недостатъчност.

Много редки нежелани реакции (има вероятност да ги изпитат по-малко от 1 на всеки 10,000 пациента):

пролиферация на венците, характеризираща се с твърдо и неболезнено набъбване при пациенти над 50 години, което отзвучава след преустановяване на приема на медикамента. В изолирани случаи е съобщавано и за увеличаване на млечните жлези при мъже.

За много калциеви антагонисти е съобщавано, че предизвикват увеличено отделяне на урина, често уриниране и нощно събуждане поради позив за уриниране.

Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

Заместители за Aldizem - АЛДИЗЕМ ТБ.90МГ. # 30

Въведете своето име, email и телефонен номер.
Ше се свържем с Вас за уточняване на поръчката!

* маркира задължителните полета Изпрати Откажи
Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс