Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/drugsInfo.php on line 7
ALMADRAT - АЛМАДРАТ Т ТАБЛ # 24 ТФ | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

Лекарственият справочник на АПТЕКА-info.com няма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава допълнителна информация за наличните лекарствени продукти на българския пазар. Винаги се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на дадено лекарство.

Екипът на АПТЕКА-info.com не носи отговорност и се извинява предварително за възможни пропуски в точността, пълнотата и актуалността на поместената на сайта информация. Наличието или отсъствието на даден лекарствен продукт в лекарствения справочник на АПТЕКА-info.com не е показателно за качеството или достъпността на продукта.
Изберете лекарство: Търсене по име Търсене по описание ново!Рецептурен калкулатор

ALMADRAT® T / АЛМАДРАТ® Т

 

 

СЪСТАВ

Всяка таблетка съдържа Magaldrate 500 mg.Помощни вещества: манитол, сорбитол, микрокристална целулоза, магнезиев стеарат 

 

 

ЛЕКАРСТВЕНА ФОРМА И ОПАКОВКА

24 броя таблетки в блистер от PVC/алуминиево фолио; по 1 блистер в картонена кутия; по 3 блистера в картонена кутия.

 

 

ДЕЙСТВИЕ

АЛМАДРАТ® Т е антиацидно лекарство, което неутрализира повишената стомашна киселинна секреция във физиологични граници, без да пречи на храносмилането. Същевременно той образува тънък защитен слой, който покрива възпалената лигавица, ерозивните и язвени дефекти на същата и я предпазва от агресивното действие на стомашната солна киселина, дразнещи храни и лекарства.Лекарството облекчава бързо стомашната болка и усещането на парене и киселини.

 

ПОКАЗАНИЯ

АЛМАДРАТ® Т се прилага при: различни болестни състояния, протичащи с болка в стомаха, парене и чувство за "киселини" зад гръдната кост; гастрит; язвена болест; функционални разтройства на стомаха ( т. н. "нервен стомах"); "раздразнен стомах", предизвикан от дразнещи стомашната лигавица храни, напитки и лекарства.

 

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

 АЛМАДРАТ® Т не се прилага при:- болни с бъбречна недостатъчност и такива на хемодиализа, поради риск от достигане на токсични концентрации на алуминиеви и магнезиеви йони в кръвта на болните;

- данни за непоносимост към магалдрат или сорбитол.

 

НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ

При максимална дозировка в редки случаи се среща диария. ЛЕКАРСТВЕНИ И ДРУГИ ВЗАИМОДЕЙСТВИЯПри необходимост АЛМАДРАТ® Т може да се приема заедно с други лекарствени продукти. В тези случаи лекарствата трябва да се приемат поотделно през интервал от 1-2 часа.

 

ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ПРИ УПОТРЕБА

 Няма данни за прилагане на магалдрат при деца, а опитът от приложението му при бременни и кърмещи жени е малък.АЛМАДРАТ® Т не оказва влияние върху способността за шофиране и работа с машини, изискващи повишно внимание.

 

ДОЗИРОВКА И НАЧИН НА УПОТРЕБА

- при активна язвена болест се приемат по 2 таблетки 1 час след хранене, 3 пъти дневно и 2 таблетки вечер преди сън (максималната дневна доза е по 2 таблетки 4 пъти дневно). Продължителността на лечебния курс е не по-малко от един месец, независимо от бързото повлияване на язвените симптоми.

Този срок е необходим за зарастване на язвата.

- при "нервен стомах", "раздразнен стомах" и леки форми на гастрит се приемат по 1-2 таблетки дневно. При нужда тази доза може да се приема 34 пъти дневно, един или няколко дни.

 

СЪХРАНЕНИЕ

На сухо и защитено от светлина място, при температура под 25оС. Да се съхранява на място, недостъпно за деца

 

СРОК НА ГОДНОСТ

4 (четири) години от датата на производство.Да не се употребява след изтичане срока на годност, обозначен върху опаковката!

Заместители за ALMADRAT - АЛМАДРАТ Т ТАБЛ # 24 ТФ

Въведете своето име, email и телефонен номер.
Ше се свържем с Вас за уточняване на поръчката!

* маркира задължителните полета Изпрати Откажи
Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин