Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/drugsInfo.php on line 7
Allergodil - АЛЕРГОДИЛ НАЗ.СПРЕЙ 0,14МГ/ДОЗА # 1 | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

Лекарственият справочник на АПТЕКА-info.com няма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава допълнителна информация за наличните лекарствени продукти на българския пазар. Винаги се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на дадено лекарство.

Екипът на АПТЕКА-info.com не носи отговорност и се извинява предварително за възможни пропуски в точността, пълнотата и актуалността на поместената на сайта информация. Наличието или отсъствието на даден лекарствен продукт в лекарствения справочник на АПТЕКА-info.com не е показателно за качеството или достъпността на продукта.
Изберете лекарство: Търсене по име Търсене по описание ново!Рецептурен калкулатор

Алергодил® спрей за нос

Allergodil® Nasal Spray

 

СЪСТАВ:

Лекарствено вещество:

Едно впръскване (еквивалентно на 0,14ml разтвор) съдържа 0,14mg azelastine hydrochloride.

Помощни вещества:

Хипромелоза, ЕДТА динатриева сол дихидрат, безводна лимонена киселина, двуосновен натриев фосфат додекахидрат, натриев хлорид, дестилирана вода.

Лекарствена форма и количество в една опаковка

Спрей за нос, разтвор

Бутилка, съдържаща 10 ml разтвор.

 

Фармакотерапевтична група и начин на действие

Противоалергичен лекарствен продукт за назално приложение.

Алергията представлява свръхреакция на собствената имунна система на организма срещу относително безвредни вещества. Алергична реакция може да възникне напр. при контакт с полени, домашен прах, котешки или кучешки косми.

За да облекчи Вашите алергични симптоми, лекарят Ви предписва Алергодил® спрей за нос, съдържащ лекарственото вещетво azelastine hydrochloride. Това вещество потиска действието на хистамина и на други възпалителни субстанции, които се отделят в огромно количество при наличието на алергия. Освен това се намалява повишената секреция от носа, сърбежа и набъбването на носната лигавица. Въпреки ниската доза лекарствено вещество се наблюдава бързо и ефективно намаление на алергичните симптоми, тъй като Алергодил® спрей за нос осъществява своето действие директно върху носната лигавица.

 

Терапевтични показания

За симптоматично лечение на сенна хрема (сезонен алергичен ринит) или несезонен (целогодишен) алергичен ринит.

 

 

Противопоказания

Алергодил® спрей за нос не трябва да се използва при пациенти с данни за свръхчувствителност към azelastine hydrochloride или някое от помощните вещества на лекарството (вж. "Качествен и количествен състав").

Лекарствени взаимодействия и други форми на взаимодействия

Досега не са наблюдавани взаимодействия с други лекарствени продукти и с храна. По принцип се препоръчва избягване консумацията на алкохолни напитки по време приложението на лекарства.

 Деца и пациенти в напреднала възрст

Алергодил® спрей за нос не трябва да се прилага при деца под 6 годишна възраст. Няма специални предупреждения за употреба при пациенти в напреднала възраст.

БРЕМЕННОСТ И КЪРМЕНЕ:

Липсват данни за приложение на Алергодил® спрей за нос по време на бременност и лактация при човека. При пероралното приложение на високи дози у животни, 1875 пъти по-високи от препоръчителната дневна доза за назално приложение у човека, се наблюдава летален изход, забавяне на растежа и повишена честота на скелетните малформации при проучванията за репродуктивна токсичност. Поради това Алергодил® спрей за нос не се препоръчва да се прилага в първото тримесечие от бременността. Не е известно дали azelastine hydrochloride се екскретира в майчиното мляко. Ето защо Алергодил® спрей за нос не се препоръчва да се прилага по време на кърмене.

Ако сте бременна или кърмите, уведомете Вашия лекар преди да започнете да прилагате Алергодил® спрей за нос.

 

 Шофиране и работа с машини

В изолирани случаи при приложението на Алергодил® спрей за нос могат да се наблюдават умора, слабост, отпадналост, световъртеж, които могат да се дължат и на заболяването. В този случай може да се наруши способността за шофиране и работа с машини. Алкохолът може да усили този ефект.
Дозировка, начин и продължителност на приложение

Следните данни са валидни в случай, че Вашият лекар не Ви е предписал нещо друго за Алергодил® спрей за нос. Моля, придържайте се към препоръките за приложение, защото в противен случай Алергодил® спрей за нос може да няма желания ефект.

НАЧИН НА УПОТРЕБА

Възрастни хора и деца над 6 години

При липса на специално предписание от лекуващия Ви лекар, Алергодил® спрей за нос се впръсква във всяка ноздра 2 пъти дневно - сутрин и вечер (еквивалентно на дневна доза от 0,56 mg azelastine hydrochloride).

Приложението се осъществява при изправена глава


1. Отстранете защитната запушалка.

2. Преди употреба напомпайте няколко пъти,

 

3. Впръскайте по веднъж във всяка ноздра, докато се получи равномерна струя. като държите главата си изправена.

4. Изчистете накрайника и поставете защитната запушалка.

Продължителност на лечение

Алергодил® спрей за нос може да се употребява до отшумяване на симптомите, но това не трябва да продължава без прекъсване повече от 6 последователни месеца.

 

Предозиране и други грешки при употреба

Алергодил® спрей за нос се прилага локално в носа. Благодарение на малкото количество лекарствено вещество, белези на предозиране не се наблюдават дори и в случаи на прекомерно предозиране при локално приложение. Въпреки това, при непреднамерено поглъщане на голямо количество лекарство (например съдържанието на 1 бутилка от дете) трябва обезателно да се потърси лекарска консултация.
Липсват емпирични данни за токсични (много високи, отровни) дози на azelastine hydrochloride при човек. Резултатите от опити с животни показват, че екстремното предозиране и интоксикация (отравяне) предизвикват симптоми от страна на централната нервна система (напр. безпокойство, тревожност или тежка продължителна умора или сънливост). В тези случаи лечението е симптиматично.

*Ако забравите да приложите Алергодил® спрей за нос, не се налагат някакви специални мерки. Продължете лечението със същата доза и време на приложение. При необходимост може да приложите Алергодил® спрей за нос между два редовни приема.

 

*Ако имате възможност, продължете редовно приложението на Алергодил® спрей за нос до изчезване на симптомите. При предварително преустановяване на лечението с Алергодил® спрей за нос, типичните симптоми на Вашето заболяване може скоро да се възобновят.

 

 

Нежелани лекарствени реакции

В редки случаи вследствие на впръскването може да се предизвика дразнене на вече възпалената носна лигавица, което може да се прояви напр. като чувство за парене, сърбеж и кихане. В единични случаи може да се появи кървене от носа. Може да се наблюдават умора, слабост, отпадналост, световъртеж. При неправилна употреба (наведена назад глава, виж "Дозировка, начин и продължителност на приложение") може да се появи горчив вкус в устата, който понякога може да предизвика гадене.
Ако установите нежелани лекарствени реакции, които не са посочени е тази листовка, моля споделете ги с Вашия лекар или фармацевт.

 

Тези нежелани лекарствени реакции по принцип са временни и поради това не се изисква предприемането на специални мерки.

Ако почувствате горчив вкус в устата след приложение на Алергодил® спрей за нос, може да го неутрализирате чрез приемане на безлакохолна напитка (напр. сок, мляко).

 

 

Срок на годност

3 години

Датата на изтичане срока на годност е обозначена на картонената кутия и етикета на бутилката Алергодил® спрей за нос.

*Да не се употребява след изтичане на обозначения срок на годност.

*Да не се употребява повече от 6 месеца след първото отваряне на бутилката.

*Ако Алергодил® спрей за нос е съхраняван по невнимание под +8° С (напр. в хладилник) за продължителен период от време, лекарственото вещество започва частично да изкристализира. Тази формация от кристали ("флокулация") е видима, ако бутилката се погледне срещу светлина. Този разтвор не трябва да се използва!

При по-нататъшно продължително съхраняване на разтвора при стайна температура (в продължение на няколко часа), кристалите се разтварят напълно. Този бистър разтвор (без видима флокулация) може да бъде използван.

 

Специални условия на съхранение

Да се съхранява при температури под 25°С!

Да не се замразява!

Да се съхранява на място, недостъпно за деца!

Заместители за Allergodil - АЛЕРГОДИЛ НАЗ.СПРЕЙ 0,14МГ/ДОЗА # 1

Въведете своето име, email и телефонен номер.
Ше се свържем с Вас за уточняване на поръчката!

* маркира задължителните полета Изпрати Откажи
Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс