Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/drugsInfo.php on line 7
ЗИМАФЛУОР ТАБЛ 1/4МГ # 400 | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

Лекарственият справочник на АПТЕКА-info.com няма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава допълнителна информация за наличните лекарствени продукти на българския пазар. Винаги се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на дадено лекарство.

Екипът на АПТЕКА-info.com не носи отговорност и се извинява предварително за възможни пропуски в точността, пълнотата и актуалността на поместената на сайта информация. Наличието или отсъствието на даден лекарствен продукт в лекарствения справочник на АПТЕКА-info.com не е показателно за качеството или достъпността на продукта.
Изберете лекарство: Търсене по име Търсене по описание ново!Рецептурен калкулатор

 

ZYMAFLUOR /ЗИМАФЛУОР

0,25мг. х 400табл.

 

СЪСТАВ И ПРИЛОЖЕНИЕ

Всяка таблетка Зимафлуор® 0.25 mg съдържа 0,55 mg Sodium fluoride, еквивалентни на 0,25 mg флуор.

Помощни вещества: сорбитол, безводен колоиден силициев диоксид,, ментово масло и магнезиев стеарат.

Всяка опаковка Зимафлуор® 0.25 mg съдържа 400 таблетки.

Всяка таблетка Зимафлуор® 1 mg съдържа 2,2 mg Sodium fluoride, еквивалентни на 1 mg флуор. Помощни вещества: сорбитол, безводен колоиден силициев диоксид, железен (Ш) оксид - жълт, магнезиев стеарат.

Всяка опаковка Зимафлуор® 1 mg съдържа 250 таблетки.

Зимафлуор® се използва за профилактика на зъбния кариес. Зимафлуор® доставя флуор за зъбките на Вашето дете, който ги прави по-резистентни към кариеса. Процесът започва, преди зъбките на детето да са пробили, и трябва да продължи цял живот.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

Не давайте на Вашето дете Зимафлуор , ако то е е алергично към някоя от съставките.

Проявете специално внимание към Зимафлуор !

Количеството Зимафлуор®, което Вашето дете взема, зависи от количеството флуор в питейната вода, солта, зъбната паста и от възрастта на детето. Вашият лекар, стоматолог или фармацевт ще Ви помогне да уточните правилната дозировка за Вашето дете.

 

БРЕМЕННОСТ И КЪРМЕНЕ

Зимафлуор® е използван в продължение на много години по време на бременност в препоръчаната дозировка без негативни последствия. Препоръчителната дозировка за майката през този период е 1 мг флуор дневно. Тъй като количеството флуор, преминаващо в кърмата, е незначително на естествено хранените бебета също трябва да се дава по една таблетка Зимафлуор® 0,25 mg или 4 капки Зимафлуор® капки дневно.

 

Прием на други медикаменти.

Ако Вашето дете взема лекарства, съдържащи алуминиеви, калциеви или магнезиеви соли, изчакайте поне 2 часа преди да дадете Зимафлуор®.

 

Прием на Зимафлуор® с храни или напитки

Не давайте Зимафлуор едновременно с мляко или млечни продукти.

 

НАЧИН НА УПОТРЕБА

Когато определите с помощта на таблицата в точка 2 колко Зимафлуор® трябва да получава Вашето дете всеки ден, Зимафлуор® обикновено се взема като единична дневна доза.

Най-добре е да давате Зимафлуор таблетки непосредствено преди лягане след измиване на зъбите.Ако забравите да вземете Зимафлуор®

Ако сте забравили да дадете на детето си неговата дневна доза Зимафлуор®, не трябва даудвоявате дозата на следващия ден.

ПРЕДОЗИРАНЕ

Ако детето Ви е получавало малко по-голямо от необходимото количество флуор в течение на дълъг период, например два пъти дневната доза в продължение на много години, по зъбите му могат да се появят бели петна.

 

Ако детето ви е погълнало твърде голямо количество ЗИМАФЛУОР, свържете се незабавно с вашия лекар

Ако дете, тежащо 10 kg, погълне между 100 и 200 таблетки Зимафлуор® 0.25 mg или между 25 и 50 таблетки Зимафлуор® 1 mg, накарайте го да повърне и му дайте да пие голямо количество мляко.Ако дете, тежащо 10 kg, погълне повече от 200 таблетки Зимафлуор® 0.25 mg или 50 таблетки Зимафлуор 1 mg, трябва незабавно да бъде отведено в болница.

Симптомите на предозиране са повишено слюноотделяне, гадене, повръщане, коремни болки и диария.

 Възможни нежелани ефекти.

В препоръчаните дози флуорът не предизвиква значими странични реакции. Съобщава се за редки случаи на леки кожни зачервявания. Те бързо изчезват при спиране на терапията. Кажете на Вашия лекар или фармацевт, ако забележите някой друг ефект, който не е описан по-горе и който смятате, че може да е свързан супотребата на Зимафлуор®.

 

СЪХРАНЕНИЕ

Не използвайте Зимафлуор® след изтичане на срока на годност, отбелязан върху опаковката.

Веднъж изтекъвм срока на годност не хвърляйте лекарството, а го предайте на Вашия фармацевт.

Да не се съхраняват над 30 °С.

Съхранявайте в оригиналната опаковка така, че да се предпазят от влага

Пазете всички лекарства далеч от достъпа на деца.

ПРОИЗВОДИТЕЛ

Novartis Consumer Health SA

Заместители за ЗИМАФЛУОР ТАБЛ 1/4МГ # 400

Въведете своето име, email и телефонен номер.
Ше се свържем с Вас за уточняване на поръчката!

* маркира задължителните полета Изпрати Откажи
Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс