Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/drugsInfo.php on line 7
ЗАРАНТА 10МГ ТАБЛЕТИ # 30 | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

Лекарственият справочник на АПТЕКА-info.com няма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава допълнителна информация за наличните лекарствени продукти на българския пазар. Винаги се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на дадено лекарство.

Екипът на АПТЕКА-info.com не носи отговорност и се извинява предварително за възможни пропуски в точността, пълнотата и актуалността на поместената на сайта информация. Наличието или отсъствието на даден лекарствен продукт в лекарствения справочник на АПТЕКА-info.com не е показателно за качеството или достъпността на продукта.
Изберете лекарство: Търсене по име Търсене по описание ново!Рецептурен калкулатор

                                                     ЗАРАНТА 10МГ ТАБЛЕТИ Х 30

Състав: Rosuvastatin

Механизъм на действие и поаказания: Розувастатин спада към група медикаменти наречени статини (също така известни като инхибитори на ензима З-хидрокси-З-метилглутарил коензим А-редуктаза (HMG-CoA редуктаза). Предназначен е да намалява високите нива на мазнините в кръвта, наречени липиди (главно холестерол и триглицериди), обикновено, когато диетата или упражненията не могат да донесат желаните стойности. Ако високите нива не се понижат, мазнините могат да се натрупат в стените на кръвоносните съдове, които във времето могат да доведат до стесняване на кръвоносните съдове. Това е една от най-често срещаните причини за сърдечните заболявания.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

Не вземайте Заранта:

Ако сте алергични към Заранта или към някое от помощните вещества или подобни лекарствни продукти

Имате здравословни проблеми с черния дроб или бъбреците

Имали сте или имате необясними болки в мускулите

Редовно пиете големи количества алкохол.

ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ С ДРУГИ ЛЕКАРСТВА

Кажете на лекуващия си лекар или фармацвта ако вземате някакви други лекарства, включително тези, които може да сте си купили сами. По-специално уведомете Вашия лекар, ако вземате: циклоспорин (често се предписва след трансплантации на органи), варфарин (или друго лекарство за разреждане на кръвта) или гемфиброзил (използван често за понижаване на кръвните липиди).

ДОЗИРОВКА:

Винаги приемайте Zaranta според указанията на Вашия лекар. Препоръчваната начална доза е 5 или 10 мг, както при пациени които не са приемали статини, така и при преминаване от друг инхибитор на HMGCoA редуктазата.

 ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

Както при всички лекарства, Zaranta може да има нежелани реакции. Те обикновено са леки и изчезват за кратко време.Най-често срещаните нежелни реакции са главоболие, болки в мускулите, болки в стомаха, чувство на слабост, констипация (запек), замааност възможно да се наблюдават кожно-алергични реакции, сърбеж и поява на уртикария (копривна треска). Рядко се наблюдава и поява на жълтеница, хепатит или изтрпвания. Незабавно прекратете лечението с Zaranta и потърсете медицинска помощ в случай, че забележите появата на някой от следните симптоми (алергични прояви):

* При поява на задух със или без оток по лицето, устните, езика и/или гърлото

* При поява на оток по лицето, устните, езика и/или гърлото затрудняващ гълтането,

* При поява на силен сърбеж и обрив по кожата.

При малък брой пациенти са наблюдавани нежелани мускулни ефекти, така че като предпазна мярка, ако имате болки в мускулите, за които не знаете причината или продължат по-дълго отколкото очаквате, трябва да кажете на Вашия лекар възможно най-бързо.

За по-пълна информация прочетете оригиналната листовка на продукта! Лекарствен продукт, отпускан по лекарско предписание

Заместители за ЗАРАНТА 10МГ ТАБЛЕТИ # 30

Въведете своето име, email и телефонен номер.
Ше се свържем с Вас за уточняване на поръчката!

* маркира задължителните полета Изпрати Откажи
Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс