Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/drugsInfo.php on line 7
Activelle / АКТИВЕЛ ТАБЛЕТКИ 1МГ / 0.5МГ # 28 | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

Лекарственият справочник на АПТЕКА-info.com няма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава допълнителна информация за наличните лекарствени продукти на българския пазар. Винаги се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на дадено лекарство.

Екипът на АПТЕКА-info.com не носи отговорност и се извинява предварително за възможни пропуски в точността, пълнотата и актуалността на поместената на сайта информация. Наличието или отсъствието на даден лекарствен продукт в лекарствения справочник на АПТЕКА-info.com не е показателно за качеството или достъпността на продукта.
Изберете лекарство: Търсене по име Търсене по описание ново!Рецептурен калкулатор

1. Какво представлява Активел® и за какво се използва

Активел® съдържа женски полови хормони 17р-естрадиол и норетистерон ацетат. 17р-естрадиол е идентичен със 17р-естрадиол, който се произвежда в яйчниците на жените и спада към естествените естрогени. Норетистерон ацетат е синтетичен прогеетаген, който има действие, наподобяващо това на прогеетерона, друг важен женски полов хормон

Активел® е хормонална заместителна терапия (ХЗТ), която се използва за:

Облекчаване или отстраняване на симптомите на естрогенен дефицит (топли вълни нощно изпотяване, сухота на влагалището и т.н., които се дължат на недостиг на женски полови хормони, произвеждани от яйчниците) при жени, които още имат матка и са в менопауза от повече от една година . Активел® е предназначен за предпазване от остеопороза (изтъняване на костите), ако сте с висок риск от бъдещи фрактури и ако не може да приемате други лекарства за тази цел.Опитът при лечение на жени по-възрастни от 65 години е ограничен.Активел® се предлага в 1 или 3 календарни дискови опаковки, като всяка съдържа 28 филмирани таблетки. Филмираните таблетки Активел® са означени с NOVO 288 от едната страна, и бика АПИС ( логото на Novo Nordisk ) от другата.

 

2. Преди да използвате Активел

Не трябва да приемате Активел®, ако:

• Имате, или подозирате, че имате, или сте имали рак на гърдата

• Имате или подозирате, че имате хормонално-зависим тумор (напр. рак на лигавицата на матката)

• Имате анормално вагинално кървене

• Имате състояние, което се нарича ендометриална хиперплазия (прекомерно разрастване на лигавицата на матката) и не сте лекувана за това

• Имате или сте имали тромбоза на дълбоките вени (формиране на кръвен съсирек в кръвоносните съдове на краката) или белодробен емболизъм (формиране на кръвен съсирек в кръвоносните съдове на белите дробове)

• Имате или наскоро сте имали артериални тромбоемболични инциденти (напр. стенокардия или сърдечен инфаркт)

• Имате или сте имали проблеми с черния дроб, при които чернодробните Ви проби не са се нормализирали

• Алергична сте към естрадиол или норетистерон ацетат, или някоя от другите съставки на Активел®

• Имате порфирия (метаболитно заболяване, което засяга образуването на кръвен пигмент).

 

Обърнете специално внимание при употреба на Активел®:

Медицински преглед/проследяване

Преди да започнете хормонална заместителна терапия (ХЗТ) и на равни интервали след това, Вашият лекар ще преценява дали лечението е подходящо за Вас. Това ще включва лична и фамилна анамнеза и физикално изследване, ако е необходимо. Нужно е редовно да проверявате гърдите си и да съобщавате за промените на своя лекар или медицинска сестра. Трябва да се проведат изследвания, включително мамография според възприетата понастоящем скринингова практика и съобразени с Вашите клинични нужди.

Състояния, при които е необходимо проследяване

Информирайте Вашия лекар, ако имате или сте имали някое от следните състояния, тъй като той може да поиска да Ви проследи по-обстойно. В редки случаи тези състояния могат да се възобновят или да се влошат по време на лечението с Активел®:

Лейомиома (доброкачествен тумор на матката) или ендометриоза (отлагане на маточна лигавица извън матката)Анамнестични данни или рискови фактори за кръвни съсиреци (вижте по-долу)

Рискови фактори за развитие на естроген-зависими тумори, например:

наследственост за рак на гърдата по първа линия

Високо кръвно налягане

Чернодробни нарушения, като например аденом на черния дроб (доброкачествен тумор)

Захарен диабет

Камъни в жлъчката

• Мигрена или силно главоболие

• Системен лупус еритематозус (вълчанка) (автоимунно заболяване)

• Предишна хиперплазия на ендометриума (прекомерно разрастване на лигавицата на матката) (вижте по-долу)

• Епилепсия

• Астма

• Отосклероза (прогресивна загуба на слуха, дължаща се на хронично заболяване на вътрешното ухо)Причини за незабавно спиране на терапията:

Заместители за Activelle / АКТИВЕЛ ТАБЛЕТКИ 1МГ / 0.5МГ # 28

Въведете своето име, email и телефонен номер.
Ше се свържем с Вас за уточняване на поръчката!

* маркира задължителните полета Изпрати Откажи
Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс