Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/drugsInfo.php on line 7
ACTALIPID - АКТАЛИПИД ТБЛ 20МГ # 28 | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

Лекарственият справочник на АПТЕКА-info.com няма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава допълнителна информация за наличните лекарствени продукти на българския пазар. Винаги се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на дадено лекарство.

Екипът на АПТЕКА-info.com не носи отговорност и се извинява предварително за възможни пропуски в точността, пълнотата и актуалността на поместената на сайта информация. Наличието или отсъствието на даден лекарствен продукт в лекарствения справочник на АПТЕКА-info.com не е показателно за качеството или достъпността на продукта.
Изберете лекарство: Търсене по име Търсене по описание ново!Рецептурен калкулатор

                                                                          АКТАЛИПИД ТБЛ 20МГ Х 28

Обща информация
Активното вещество в Акталипид е симвастатин, който принадлежи към групата на лекарствени продукти, наричани НМG-СоА редуктазни икхибитори. Тези лекарства понижават нивото на мастите (липидите) в кръвта. Симвастатин понижава повишените нива на холестерола в кръвта, когато спазването на диета и физическата активност, приложени самстоятелно, са недостатъчни.
Акталипид е показана за лечение на:
Пациенти с висок риск за развитие на исхемична болест на сърцето (ИБС) или с доказана ИБС
При пациенти с висок риск от развитие на ИБС (с или без хиперлипидемия), т.е. при пациенти с диабет, анамнеза за инсулт или друга мозъчно-съдова болеет, периферна съдова болеет, или с доказана ИБС.
Пациенти с хиперлипидемия
Акталипид е показана в добавка към диетата за намаляване повишените нива на общия холестерол (общ-С) и LDL-C, триглицеридите (TG) и аполипопротеин В (аро-В), и за увеличаване на високоплътния холестерол (HDL-C) при пациенти с първична хиперхолестеролемия и хипертриглицеридемия.

Специални предупреждения при лечението със Actalipid
Миопатия/рабдомиолиза
Активната съставка Simvastatin, както и други прпарати с подобен механизъм на действие, понякога причиняват миопатия, която се манифестира с мускулна болка или слабост. Миопатията понякога приема формата на рабдомиолиза със или без остра бъбрчна недостатъчност.

Чернодробни ефекти

Офталмологични прояви
Дори да не се прилага никаква лекарствена терапия, постепенното намаляване прозрачността на лещите може да се обясни с процеса на остаряване. Понастоящем резултатите от един дълъг период на клинични изпитания не са показали неблагоприятни странични ефекти на Simvastatin върху човешките очни лещи.

Прием на други лекарства
Моля инфрмирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро се приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.
Взаимодействия с:
Cyclosporine: Рискът от миопатия/рабдомиолиза се увеличава при едновременен прием на Cyclosporine, особено с високи дози Actalipid.
Amiodarone или Verapamil: Рискът от миопатия/рабдомиолиза е увеличен при едновременна употреба на по-високи дози Actalipid с Amiodarone или Verapamil.
Diltiazem: Пациентите, които приемат едновременно Diltiazem и  Actalipidимат леко увличен риск от миопатия.

Кумаринови производни

Бременност
Акталипид противопоказен по време на бременност и кърмене.

Начин на дозиране
Винаги приемайте Акталипид точно както Ви е казал Вашия лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
Дозировката на Акталипид варира от 5 до 80 mg на ден, приеман веднъж дневно вечер. Когато е необходимо, коригирането на дозата се прави през интервали от не по-малко от 4 седмици, до максимална доза от 80 mg веднъж дневно вечер.

Възможни нежелани реакции
Както всички лекарства, Акталипид може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.
Акталипид като цяло се понася добре; по-голямата част от известните нежелани реакции са леки и преходни.
Наблюдаваните нежелани реакции, настъпващи с честота 1 % или повече и преценени като възможно, вероятно или сигурно свързани с лекарството са били абдоминална болка, констипация и флатуленция. Други нежелани реакции са били астения и главоболие. За появата на миопатия се съобщава рядко.

За по-пълна информация прочетете оригиналната листовка на продукта! Лекарствен продукт, отпускан по лекарско предписание

Заместители за ACTALIPID - АКТАЛИПИД ТБЛ 20МГ # 28

Въведете своето име, email и телефонен номер.
Ше се свържем с Вас за уточняване на поръчката!

* маркира задължителните полета Изпрати Откажи
Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс