Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/drugsInfo.php on line 7
ADCETRIS -АДЦЕТРИС 50МГ ПРАХ ЗА КОНЦЕНТРАТ ЗА ИНФУЗИОНЕН РАЗТВОР | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

Лекарственият справочник на АПТЕКА-info.com няма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава допълнителна информация за наличните лекарствени продукти на българския пазар. Винаги се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на дадено лекарство.

Екипът на АПТЕКА-info.com не носи отговорност и се извинява предварително за възможни пропуски в точността, пълнотата и актуалността на поместената на сайта информация. Наличието или отсъствието на даден лекарствен продукт в лекарствения справочник на АПТЕКА-info.com не е показателно за качеството или достъпността на продукта.
Изберете лекарство: Търсене по име Търсене по описание ново!Рецептурен калкулатор

АДЦЕТРИС / ADCETRIS

СЪСТАВ И ПРИЛОЖЕНИЕ

Adcetris е лекарство, което съдържа активното вещество брентуксимаб wedotin (brentuximab vedotin). Предлага се под формата на прах за приготвяне на инфузионен разтвор( вливане във вена).

Adcetris се използва за лечение на възрастни пациенти  с лимфом на Ходжкин( HL, вид рак , който произхожда от белите кръвни клетки в лимфната система, част от имунната система), когато туморните клетки са позитивни за CD30( на повърхността на туморните клетки има протеи, наречен CD30).Използва се :

* когато ракът се възобновява след или не се повлиява от автоложна трансплантация на стволови клетки( трансплантация на собствени кръвотворни клетки на пациента);

* когато ракът се възобновява след или  не се повлиява от най-малко две предшестващи лечения и когато не е възможно лечение чрез автоложна трансплантация на стволови клетки или полихимиотерапия(комбинация от противоракови лекарства).

Adcetris се използва и за лечение на системен анапластичен едроклетъчен лимфом, когато ракът се възобновява или не се повлиява от други лечения.

Лекарственият продукт се отпуска по лекарско предписание.

НАЧИН НА УПОТРЕБА

Adcetris трябва да се прилага под наблюдението на лекар, който има опит в лечението на рак.

Препоръчителната доза е 1,8мг. на кг. телесно тегло, прилагана като интравенозна инфузия в продължение на 30минути на всеки 3 седмици. Пациентите трябва да се наблюдават по време и след инфузията за някои нежелани лекарствени реакции и преди приложение на всяка доза Adcetris трябва да се проверява пълната кръвна картина.Лечението трябва да продължи до прогресия на заболяването или развитие на тежки нежелани лекарствени реакции. Пациентите, които се подобряват или чието заболяване се стабилизира, може да получат лечение за период от една година.

Лекарят може да реши да прекъсне или да спре лечението, ако пациентът развие някои сериозни нежелани лекарствени реакции.

Активното вещество в Adcetris(брентуксимаб ведотин) се състои от анти-CD30моноклонално антитяло(вид протеин, който се свързва  с CD30). Моноклоналното антитяло се прикрепва монометил ауристатин Е, цитотоксична(убиваща клетките) молекула.В CD30 - позитивните  ракови клетки моноклоналното антитяло освобождава монометил ауристатин Е и след навлизането в раковите клетки, индуцира спиране на клетъчното делене, в резултат на което раковите клетки загиват.

 

НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ

Сериозните нежелани лекарствени реакции, наблюдавани при Adcetris, включват неутропения(нисък брой бели кръвни клетки), тромбоцитопения(нисък брой на тромбоцитите в кръвта), запек, диария, повръщане, повишена температура(треска),периферна моторна невропатия(увреждане на нервите, причиняващо затруднения при координиране на движенията) и периферна сетивна невропатия (увреждане на нервите на ръцете и краката), хипергликемия(високи нива на кръвната захар), демиелинизираща полиневропатия(неврологично заболяване,характеризиращо се с бавно прогресираща слабост и загуба на чувствителност в ръцете и краката), синдром на тумурен лизис(потенциално фатални усложнения, дължащи се на разграждането на раковите клетки) и синдром на Стивънс-Джонсън(животозастрашаващ вид алергична реакция, засягаща кожата и лигавиците).Най- често наблюдаваните нежелани лекарствени реакции включват периферна сензорна невропатия, умора, гадене, диария, неутропения,треска и инфекции.

Adcetris не трябва да се прилага при хора, които са свръхчувствителни към брентуксимаб ведотин или към някоя от останалите съставки.Не трябва да се прилага заедно с блеомицин, тъй като тази комбинация е токсична за белите дробове.

Заместители за ADCETRIS -АДЦЕТРИС 50МГ ПРАХ ЗА КОНЦЕНТРАТ ЗА ИНФУЗИОНЕН РАЗТВОР

Въведете своето име, email и телефонен номер.
Ше се свържем с Вас за уточняване на поръчката!

* маркира задължителните полета Изпрати Откажи
Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс