Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/drugsInfo.php on line 7
4099 СУШЕНИ ПЛАДОВЕ ОТ ЛИЦИЙ | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

Лекарственият справочник на АПТЕКА-info.com няма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава допълнителна информация за наличните лекарствени продукти на българския пазар. Винаги се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на дадено лекарство.

Екипът на АПТЕКА-info.com не носи отговорност и се извинява предварително за възможни пропуски в точността, пълнотата и актуалността на поместената на сайта информация. Наличието или отсъствието на даден лекарствен продукт в лекарствения справочник на АПТЕКА-info.com не е показателно за качеството или достъпността на продукта.
Изберете лекарство: Търсене по име Търсене по описание ново!Рецептурен калкулатор

СУШЕНИ ПЛОДОВЕ ЛИЦИЙ

 

Пречиства организма от токсични вещества. Поддържа ви млади и енергични! Лицият е тоник за кръвта и енергията и е за следните състояния:

 

 

 •   недостиг на енергия и кръв
 •   слабо зрение и очни заболявания
 •   умора, отпадналост
 •   главоболие
 •   високо кръвно налягане
 •   висок холестерол в кръвта
 •   слаба имунна система
 •   импотентност, полово безсилие
 •   фригидност, стерилитет
 •   преждевременно остаряване

 

Научни факти:

Лицият (Lycium Barbarum, Lycium Chinense) е източноазиатско растение от семейство Solanacea. Плодовете, познати с китайското име „gouqizi", или още „императорски плодчета", са използвани от древността. Съгласно първата съществуваща Китайска медицинска книга, написана 100 г. пр. н. е., те имат свойствата да обогатяват Ин, да подхранват кръвта, да тонизират бъбреците и черния дроб, да овлажняват белите дробове. Химичните анализи доказват наличието на 18 вида аминокиселини, 8 от които са жизненонеобходими, микроелементи - Ca, P, Zn, Fe, Cu, K, Se, Mg, Na, витамини - А, В1, В2, С, а главните активни съставки са полизахариди, бетаин и физалин.

Научните изследвания потвърждават свойствата на лициевите плодове да регулират имунитета и повишават съпротивителните сили, да предпазват от злокачествени заболявания и да забавят процесите на стареене. Плодовете имат благотворно влияние върху черния дроб, като подобряват функцията му и го предпазват от затлъстяване, понижават вредния холестерол, регулират липидите в кръвта и я подхранват, предпазват от атеросклероза. Доказан е положителният им ефект при хронични гастрити и проблеми с храносмилателния тракт, при кожни проблеми, свързани с алергии. Продължителната им употреба подпомага понижаването на кръвната захар и кръвното налягане, подобрява зрението и виждането на тъмно, тонизира бъбреците, повишава потентността.

 

Приложение:

Поради приятния им вкус плодовете могат да се консумират директно или да се поставят в храни и напитки. Препоръчителната дневна доза е 10 g (разделена на два приема сутрин и вечер на гладно) за период от 2-3 месеца.

 •   При гастрити и за регулиране на храносмилането плодовете се консумират направо.
 •   За понижаване на кръвната захар и кръвното налягане плодовете се заливат с гореща вода, запарват се и се консумират заедно с водния извлек. Обичайната доза е 10-20 g дневно, разпределени в 3 приема.
 •   Чаят от лиций и хризантема се препоръчва за подобряване на зрението, а чаят от лиций и китайски лимоник - за пречистване на черния дроб и предпазването му от затлъстяване.
 • Спиртните извлеци на лиция се препоръчват за подобряване на потентността.
 •   Лициевите плодове се използват за приготвяне на здравословни напитки - 200 g се поставят в 1л бяло вино или ликьор и след 1 месец се консумира 1-2 пъти дневно по 25 ml, в ликьора може да бъде добавен и небет шекер.
 •   Друга рецепта включва 30 g лиций, 3 g нарязан жен-шен и 50 g небет шекер за 1 л ликьор, който се оставя да престои 1 месец.
 •   Силно тонизиращ и ободряващ ефект има напитката, приготвена от гореща кока-кола, парче джинджифил и 10-15 плодчета лиций.

Заместители за 4099 СУШЕНИ ПЛАДОВЕ ОТ ЛИЦИЙ

Въведете своето име, email и телефонен номер.
Ше се свържем с Вас за уточняване на поръчката!

* маркира задължителните полета Изпрати Откажи
Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин