АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

Лекарственият справочник на АПТЕКА-info.com няма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава допълнителна информация за наличните лекарствени продукти на българския пазар. Винаги се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на дадено лекарство.

Екипът на АПТЕКА-info.com не носи отговорност и се извинява предварително за възможни пропуски в точността, пълнотата и актуалността на поместената на сайта информация. Наличието или отсъствието на даден лекарствен продукт в лекарствения справочник на АПТЕКА-info.com не е показателно за качеството или достъпността на продукта.
Изберете лекарство: Търсене по име Търсене по описание ново!Рецептурен калкулатор

                                  РИСАР 1МГ Х 20ТАБЛ / RISSAR 1MG X 20 TAB.

A.. Име на лекарствения продукт:

Рисар/Rissar 1mg филмирани таблетки


B. Качествен и количествен състав

Всяка таблетка Рисар съдържа 1мг рисперидон (risperidone)


C. Клиничин данни

Показания

Рисар се прилага за при остри и хронични шизофрении психози и други психотични състояния, при които позитивните симптоми (като халюцинации, налудности, мисловни разстройства, враждебност, подозрителност) и/или  негативнитесимптоми (като притъпен афект, емоционално и социално отдръпване, бедност на речта) са водещи. Rissar облекчава също афективните симптоми, потиснатост, чувство на вина, тревожност), свързани с шизофрения.

Рисар е също ефективен за продължаване на клиничното подобрения при поддържащата терапия на пациенти, повлияли се от инициалната терапия.

Рисар е показан при лечение при мания на биполярните разстройства. Манийните епизоди се характеризират със следните симптоми: повишено, експанзивно настроение, раздразнителност, повишено самочувствие, намалена нужда от сън, ускорен говор, препускащи мисли, повишена отвлякаемост на вниманието, намалена критичност, включително разрушително и агресивно поведение.

Противопоказания

Ако сте алергични към рисперидон или към някоя друга от съставките на това лекарство.


D. Начин на дозиране

Шизофрения

Рисперидон се назначава през устата в един или два приема дневно. Всички пациенти, остри или хронични започват започват с 2мг дневно. Дозата може да се увеличи до 4мг на следващия ден. Повечето пациенти се чувстват добре с дози между 4 и 6мг, въпреки че оптимален ефект може да се постигне и с по-малки дози

Биполярни разстройства

Рисперидон се прилага веднъж дневно, започвайки от 2 мг. Корекциите на дозите, ако са необходими, се правят на интервали, не по-кратки от 24 часа, като нарастването на дозата трябва да е  с 1мг дневно

Заместители за РИСАР 1МГ # 20ТАБЛ

Въведете своето име, email и телефонен номер.
Ше се свържем с Вас за уточняване на поръчката!

* маркира задължителните полета Изпрати Откажи
Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта