АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

Лекарственият справочник на АПТЕКА-info.com няма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава допълнителна информация за наличните лекарствени продукти на българския пазар. Винаги се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на дадено лекарство.

Екипът на АПТЕКА-info.com не носи отговорност и се извинява предварително за възможни пропуски в точността, пълнотата и актуалността на поместената на сайта информация. Наличието или отсъствието на даден лекарствен продукт в лекарствения справочник на АПТЕКА-info.com не е показателно за качеството или достъпността на продукта.
Изберете лекарство: Търсене по име Търсене по описание ново!Рецептурен калкулатор

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПАЦИЕНТА

 

ReDormin® Филмирани таблетки

Билков лекарствен продукт

 

ПРЕДИМСТВА:

* Лекарствен продукт от  растителен произход

* Съдържа стандартизирани екстракти, което гарантира постоянно качество на лекарствения продукт

* Комбиниран състав - двете лекарствени растения се допълват взаимно

* Съкращава времето, необходимо за заспиване

* Подобрява качеството на съня

* Намалява нощните събуждания

* Осигурява бодро събуждане

 

 

Какво представлява ReDonnin® и как се употребява

ReDormin®съдържа стандартизирани екстракти от валерианов корен и хмел. Стандартизирането гарантира постоянно качество на този билков лекарствен продукт.Двете утвърдени лекарствени растения валериановия корен и хмелът се допълват взаимно. Те имат сънотворен ефект и позволяват спокоен сън посредством меко успокояващо действие. Следователно ReDormin® е подходящ за прилагане при следните оплаквания: трудно заспиване, недостатъчно подължителен и неспокоен сън.

Какво друго трябва да се съблюдава

В случаи на проблеми със съня трябва да се избягва консумацията на стимулиращи напитки (кафе, черен чай), никотин и обилна храна вечер. Да се привикне към редовен ритъм на спане. Заспиването се подпомага с кратка разходка на свеж въздух, успокояваща баня или четене на книга в спокойна обстановка. Трябва да се има предвид, че продължителността на съня, от който се нуждае едно лице показва индивидуални различия и намалява с възрастта. Ако вашите проблеми със съня продължаватт по-вече от един месец, би трябвало да се консултирате с вашия лекар.

 

Кога не трябва да се взема ReDormin®

Таблетите не трябва да се вземат в случаи на свърхчувствителност към валериан, хмел или някоя от помощните съставки в таблетите. ReDormin® не трябва да се използва при болни с тежка бъбречна недостатъчност, с нарушена чернодробна функция поради липса на съответни клинични данни.ReDormin® не трябва да се прилага при деца под 12 години.

 

Кога ReDormin трябва да се употребява с предпазливост

ReDormin@ noтенциpa действието на алкохола и други седативни продукти. Съдържащите се в ReDormin® хидрогенирано рициново масло и макрогол могат да предизвикат гадене, повръщане, колики, със силно слабително действие(при високи дози), диария.ReDormin® не трябва да се прилага при чревна непроходимост.

 

Може ли ReDormin® се взема по време на бременност и кърмене

Няма данни за употреба на ReDormin® таблети по време на бременност и кърмене.ReDormin® таблети биха могли да бъдат изполвани по време на бременност или кърмене само под лекарско наблюдение.

 

Оказва ли влияние ReDormin® върху способността за шофиране и работа с машини?

Вземането на ReDormin® таблети непосредствено преди шофиране или свързана с риск работа с машини не се препоръчва.

 

Как да вземате ReDormin®

Възрастните вземат две таблети с малко течност преди лягане. Децата на възраст над 12 години вземат половин доза, т.е. една таблета. Придържайте се към дозировката, която е посочена на опаковката или предписана от лекаря.         Ако имате впечатление, че лекарството е твърде слабо или твърде силно,  консултирайте се с вашия лекар.

 

Какви нежелани лекарствени реакции може да предизвика ReDormin

Много рядко може да се наблюдават прояви на свръхчувствителност, респ. кожни реакции и непоносимост към миризмата на валериан.

 

Какво друго трябва да се съблюдава

ReDormin® тpябвa да се пази от влага и топлина.Лекарството не трябва да се използва след изтичане на срока на годност, посочен на опаковката.Да се съхранява на недостъпно за деца място. Допълнителна информация ще получите от вашият лекар или аптекар.

 

Какво съдържа ReDormin

1 таблета съдържа:

Valerianae radicis extractum siccum 250mg (methanol 45% (4-6 :1) Lupuli strobuli extractum siccum 60mg (methanol 45% (5-7:1) Помощни вещества: оцветител (Е 132); ванилова есенция; силициев диоксид, колоидален; хидрогенирано Рициново масло; хипромелоза; макрогол 400, 6000, 20000; магнезиев стеарат; микрокристална целулоза; пропиленгликол; титаниев диоксид (Е 171); соеви полизахариди.

 

 Какви опаковки се намират

Без лекарско предписание.

Опаковки съдържащи 20 и 60 таблети.

 

Производител и дистрибутор

Max Zeller Sohne AG, Seeblickstraasse CH-8590 Romanshorn Switzerland

 

Име и адрес на притежателя на разрешението за употреба

Ewopharma AG Vordergasse 43 СН-8200 Schaffhausen Switzerland

.

Заместители за РЕДОРМИН # 20

Въведете своето име, email и телефонен номер.
Ше се свържем с Вас за уточняване на поръчката!

* маркира задължителните полета Изпрати Откажи
Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта