АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

Лекарственият справочник на АПТЕКА-info.com няма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава допълнителна информация за наличните лекарствени продукти на българския пазар. Винаги се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на дадено лекарство.

Екипът на АПТЕКА-info.com не носи отговорност и се извинява предварително за възможни пропуски в точността, пълнотата и актуалността на поместената на сайта информация. Наличието или отсъствието на даден лекарствен продукт в лекарствения справочник на АПТЕКА-info.com не е показателно за качеството или достъпността на продукта.
Изберете лекарство: Търсене по име Търсене по описание ново!Рецептурен калкулатор

Реставит FORTE / Restavit forte

30 капс. x 500 mg

Революционна френска комбинация САЛТО 3® от 3 активни съставки за ставни проблеми + ТУРМЕРИК екстракт

ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ:

    * Подпомага функциите на ставите и поддържането на опорно-двигателния апарат.
    * Подходящ е при усилено натоварване, тежка физическа работа, спорт и др.

ДЕЙСТВИЕ:

Турмерик екстракт: Екстрактът съдържа над 95 % куркумин. По последни данни, куркуминът блокира отделянето на някои специфични фактори на възпалението - например: (TNF). По този начин турмерик екстрактът подпомага за намаляване на дискомфорта в ставите.

Основните причини за ревматоидния артрит, остеоартрита и други проблеми, свързани със ставите са: възпаления и нарушен баланс между процесите на изграждане и деструкция (разрушаване) на ставните хрущяли. Според последни проучвания при възпалението на ставите се синтезират група ензими, наречени матриксни металопротеази (MMP), отговорни за дегенеративните (разрушителни) процеси в ставните хрущяли. SALTO 3TM значително намалява синтеза и активността на металопротеазите (MMP). Допринася за биосинтеза на протеоглюканите, които са част от структурните протеини на хрущяла. Освен това SALTO 3TM участва в синтеза на хиалуронова киселина, която играе ролята на "смазка" вътре в ставите и така намалява триенето между хрущялните повърхности. Подпомага за поддържането на нормалната структура и функция на ставния хрущял.

D-глюкозамин хидрохлорид: Дегенеративните и възпалителните процеси в ставите, а също и травмите, водят до постепенно "износване" на хрущяла и намаляване съдържанието на глюкозамин. Той е естествен компонент в човешкото тяло, основен градивен елемент при синтезата на колаген и други вещества, отговорни за здравината и еластичността на ставния хрущял. D-глюкозамин хидрохлоридът представлява най-чистата форма на глюкозамин, съдържаща 99 % от ефективното вещество. Благодарение на ниското си молекулно тегло той прониква изцяло в засегнатите стави. Експериментите показват, че поради малкия размер на молекулите, D-глюкозаминът се абсорбира почти изцяло в тъканите (степен на абсорбция 98 %). Той стимулира производството на синовиална /смазваща/ течност в ставните капсули и осигурява гладкото движение на ставите.

Хондроитин сулфат: Хондроитинът осигурява достъпа на колаген и глюкозамин до най-нужните места в организма (колагенът е най-важния протеин, необходим за формирането на ставния хрущял). Хондроитинът помага при транспорта и на други важни вещества в съединителната тъкан. Това е много важно свойство, тъй като по принцип съединителната тъкан няма добро кръвоснабдяване.

Специфичен биоактивен млечен протеин: Това е третата и най - важна съставка в SALTO 3TM. Този специфичен биоактивен млечен протеин е открит и патентован от френските лаборатории ''BIO SERAE'' (чийто продукт е комбинацията SALTO 3TM). Той засилва действието на глюкозамина и хондроитина, като в същото време на този протеин се дължи усиленото действие на SALTO 3TM да инхибира ензимите металопротеази (MMP). Специфичният биоактивен млечен протеин в SALTO 3TM допринася за: - подобряване защитата на хондроцитите, - инхибиране на ензимите матриксни металопротеази (MMP), - усилване действието на комбинацията от глюкозамин и хондроитин.

    * инхибиране на ензимите матриксни металопротеази (MMP),
    * усилване действието на комбинацията от глюкозамин и хондроитин.

СЪСТАВ:

Всяка капсула съдържа: SALTO 3TM (оригинално съчетание от D-глюкозамин хидрохлорид > 40 %, хондроитин сулфат > 15 % и специфичен биоактивен млечен протеин > 25 % на френската лаборатория ''BIO SERAE'') - 400mg ; ТУРМЕРИК ЕКСТРАКТ (> 95 % куркумин) - 89 mg.

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

През първите два месеца се вземат 2 или 3 капсули на ден, след което се взема поддържаща доза от две капсули дневно. Те трябва да се поглъщат цели, без да се дъвчат, с чаша вода по време на храна.

ПРЕПОРЪКИ ЗА УПОТРЕБА:

Приемането на "Реставит форте" трябва да продължи поне 2-3 месеца, след което се прави почивка от един месец, а после курсът се повтаря.

Ако имате някакви въпроси обърнете се към вашия лекар или фармацевт

Заместители за РЕСТАВИТ ФОРТЕ # З0 КАПС

Въведете своето име, email и телефонен номер.
Ше се свържем с Вас за уточняване на поръчката!

* маркира задължителните полета Изпрати Откажи
Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта