АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

Лекарственият справочник на АПТЕКА-info.com няма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава допълнителна информация за наличните лекарствени продукти на българския пазар. Винаги се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на дадено лекарство.

Екипът на АПТЕКА-info.com не носи отговорност и се извинява предварително за възможни пропуски в точността, пълнотата и актуалността на поместената на сайта информация. Наличието или отсъствието на даден лекарствен продукт в лекарствения справочник на АПТЕКА-info.com не е показателно за качеството или достъпността на продукта.
Изберете лекарство: Търсене по име Търсене по описание ново!Рецептурен калкулатор

РЕБИФ 22 СОЛ.ИНЖ.  22 МКГ(6 MIU) 0.5 МЛ X 3 / Rebif 22 inj sol 6 MIU 0.5 ml


Интерферон бета - 1а


Другите съставки са манитол, човешки серумен албумин, натриев ацетат, оцетна киселина, натриев хидроксид и вода за инжекции.

Какво е Ребиф и за какво се използва?

Ребиф 44 микрограма се предлага под формата на разтвор в предварително напълнена спринцовка, с фиксирана игла за самостоятелно приложение. Предварително напълнената спринцовката е готова за употреба и съдържа 0,5 мл от разтвора. Ребиф 44 микрограма принадлежи към групата медикаменти, известни като интерферони. Това са естествени за организма вещества, които пренасят съобщенията между клетките. Интерфероните се произвеждат от организма и играят основна роля в имунната система. Чрез механизмите, които все още не са напълно изяснени, интерфероните помагат да се ограничи увреждането на ЦНС при мултиплена склероза. Ребиф 44 микрограма е разтворим белтък с висока степен на пречистване, който е еднакъв с естествения интерферон бета, произвеждан в организма на човека.

 

Показания за лечение

Ребиф 44 микрограма се използва за  лечение на мултиплена склероза. Това лекарство намалява  броя и тежестта на рецидивите и намалява прогресираното на инвалидизацията.

Преди да приемете Ребиф:

Информирайте Вашия лекар ако имате заболяване на костния мозък, бъбреците, черния дроб, сърцето или ако сте прекарали депресивно състояние или ако имате анамнеза за епилептичен припадък, така че той/тя да може отблизо да мониторира Вашето лечение и каквото и да е влошаване на тези състояния.

Не приемайте Ребиф 44 при наличие на следните състояния:

- Ако сте свръхчувствителен към естествения или рекомбинантен интерферон бета или към някоя от съставките на Ребиф 44
- Ако сте бременна или планирате да имате дете
- Ако сте силно депресирани
- Ако имате епилептични припадъци, които не са достатъчно повлияни от лечението
- Ако сте под 16 години, тъй като това лекарство не е изпитвано при тази група пациенти.

Бременност и кърмене:

Не бива да използвате Ребиф 44 ако сте бременна или сте планирали да имате дете. Незабавно трябва да информирате Вашия лекар ако сте забременяла по време на лечението с това лекарство.
Преди да приемете това лекарство, информирайте Вашия лекар дали кърмите. Не се препоръчва използването на Ребиф 44 през периода на кърмене.

Шофиране и работа с машини:

Ефектите на самото заболяване или дължащи се на лечението му биха могли да повлияят на способността Ви да шофирате или да управлявате машини. Трябва да обсъдите с Вашия лекар, в случай че това се отнася за Вас.

Как да приемате Ребиф?

Какви дози трябва да приемате и колко често?
Препоръчителната доза е 44 микрограма три пъти седмично. Трябва да се приема, по възможност, по едно и също време, през едни и същи 3 дена от седмицата. Ефектите на Ребиф може да не се забележат веднага. Но Вие не трябва да преустановявате приема на Ребиф 44, а да продължавате да го използвате редовно за да постигнете желания резултата. Ако сте с впечатлението че ефектът от Ребиф е твърде силен или твърде слаб за Вас, говорете с Вашия лекар.

Започване на лечението:

когато лечението започне, за да се намалят някои от стреничните ефекти, се препоръчва следното:
- През първите две седмици трябва да се инжектират само 0,1 мл от Ребиф  за всеки ден от лечението.
- През следващите две седмици само 0,25 мл от Ребиф би трябвало да се инжектират за всеки ден от лечението.
- От петата седмица и за останалата продължителност на лечението, трябва да се инжектира целия обем от спринцовката с Ребиф.

Как да прилагате Ребиф 44 микрограма?

Ребиф е предназначен за подкожно инжектиране.
Ако е възможно, първата инжекция трябва да се постави под ръководството на подходящо квалифициран медицински специалист. Тъй като Ребиф се предлага под формата на предварително напълнена спринцовка за подкожно приложение, Вие, член от семейството или приятел можете безопасно да прилагате лекарството у дома. Може също така да се прилага с подходящ автоинжектор.

Колко дълго време трябва да използвайте Ребиф 44 микрограма?

Продължителността и краят на лечението се определят от Вашия лекар. Не бива да прекъсвате лечението, преди да сте се консултирали с Вашия лекар.

В случай, че приложите повече Ребиф 44, отколкото трябва:

Няма описан случай на предозиране. Но в случай на предозиране веднага се свържете с Вашия лекар.

 

Ако забравите да приемете Ребиф 44:

Ако пропуснете една доза, продължете с инжекциите от следващия ден по схемата на дозиране. Не прилагайте двойна доза с оглед да компенсирате забравената единична доза.

Възможни нежелани лекарствени реакции:

Интерферон бета може да предизвика грипоподобна симптоматика като главоболие, температура, студени тръпки, мускулни и ставни болки, умора и гадене. Тези ефекти обикновено са леки и са по-често срещани в началото на лечението и намаляват при продължаване на употреба. Ако някои от тези нежелани ефекти са тежки и продължават, трябва да се обърнете към Вашия лекар. Тогава Вашият лекар може да Ви предпише лекарство, което да облекчи оплакванията Ви или временно да промени дозата Ви. Може да се наблюдава реакция на мястото на инжектиране, която включва зачервяване, подуване, промяна в цвета на кожата, възпаление, болка, нарушаване на кожата и тъканно разрушаване както и неспецифични реакции. Честотата на реакциите на мястото на инжектиране обикновено намалява с течение на времето. Не бива да спирате или променяте лечението си без да се съветвате с Вашия лекар.

Други по-рядко срещани странични ефекит във връзка с употребата на интерферон бета включват диария, загуба на апетит, повръщане, възпаление на черния дроб, проблеми със съня, замаяност, нервност, сърбеж, обрив, косопад, сърцебиене, нередовност и/или промени на обилността на менструацията.

Някои лабораторни тестове могат да се променят: може да се намали броя на белите кръвни телца или тромбоцитите и могат да се наблюдават нарушения в тестовете за чернодробна функция.

При пациенти с мултиплена склероза може да се наблюдава депресия. Ако се чувствате депресирани, веднага се обърнете се към Вашия лекар.

 

Заместители за РЕБИФ 22 СОЛ.ИНЖ. 22 МКГ(6 MIU) 0.5 МЛ # 3

Въведете своето име, email и телефонен номер.
Ше се свържем с Вас за уточняване на поръчката!

* маркира задължителните полета Изпрати Откажи
Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта