Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/drugsInfo.php on line 7
ASPIRIN С / АСПИРИН + ВИТАМИН Ц BAYER # 20 | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

Лекарственият справочник на АПТЕКА-info.com няма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава допълнителна информация за наличните лекарствени продукти на българския пазар. Винаги се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на дадено лекарство.

Екипът на АПТЕКА-info.com не носи отговорност и се извинява предварително за възможни пропуски в точността, пълнотата и актуалността на поместената на сайта информация. Наличието или отсъствието на даден лекарствен продукт в лекарствения справочник на АПТЕКА-info.com не е показателно за качеството или достъпността на продукта.
Изберете лекарство: Търсене по име Търсене по описание ново!Рецептурен калкулатор

    ASPIRIN  С  / АСПИРИН  С                                                        

                                               

 

СЪСТАВ

1 таблетка съдържа acetylsalicylic acid и  ascorbic acid


ПРИЛОЖЕНИЕ

За симптоматично повлияване на главоболие, зъбобол, болки в гърлото, менструални болки, мускулни и ставни болки, болка в гърба, леки артритни болки.При простуда или грип за симптоматично облекчаване на болка и повишена температура.

 

НАЧИН НА УПОТРЕБА

Възрастни;

1-2  като еднократна доза, повтаря се на интервали от 4-8 часа. Не трябва да се превишава максималната дневна доза от 4 g (20 ефеверсцентни таблетки).

Деца:

Препоръчваната дневна доза на ацетилсалициловата киселина за деца е 60 mg/kg телесно тегло, която се дава на 4 до 6 дози, т.е. около 15 mg/kg на всеки 6 часа или 10 mg/kg на всеки 4 часа.Деца над 12 години: Препоръчва се 400 mg ацетилсалицилова киселина като еднократна доза,  За понижаване на повишена температура (антипиретик) до 3 дни, като аналгетик до 5 дни, без лекарско предписание.

Противопоказания

* Активни язви на стомаха или дванадесетопръстника;

* Опасност от кръвоизливи (хеморагични диатези);

* Свръхчувствителност към ацетилсалицилова киселина, други салицилати или други компоненти на продукта;

* Анамнестични данни за астма, провокирана от приложение на салицилати или субстанции с подобно действие, особено не-стероидни противовъзпалителни лекарства;

* Комбинация с метотраксат при дози 15 mg/седмично или повече (вижте взаимодействия с други лекарствени продукти и други форми на взаимодействие);

* Първо и последно тримесечие на бременността.

* Не е подходящ при деца под 12-годишна възраст.

 

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ

Aspirin С се използва при следните случаи само след внимателна преценка на рисковете

* Едновременно лечение с антикоагуланти;

* Анамнестични данни за стомашно-чревни язви, включително хронична или рецидивираща язвена болест или анамнестични данни за стомашно-чревни кръвоизливи;

* Увредена бъбречна функция;

* Увредена чернодробна функция;

* Свърхчувствителност към противовъзпалителни или антиревматични лекарства или други алергени.

Лекарствени продукти, съдържащи ацетилсалицилова киселина трябва да се използват при деца и подрастващи с фебрилни заболявания само след внимателна преценка на рисковете и ползите от такова лечение, поради възможност за развитие на синдрома на Reye, рядко, но много сериозно заболяване.Ацетилсалициловата киселина може да причини бронхоспазъм и индуцира астматични атаки или други реакции на свръхчувствителност. Рискови фактори са съществуваща бронхиална астма, сенна хрема, назални полипи или хронично белодробно заболяване. Това се отнася за също и за пациенти с алергични реакции (напр. кожни реакции, сърбеж, уртикария) към други вещества.Поради инхибиторният ефект върху тромбоцитната агрегация, ацетилсалициловата киселина може да доведе до повишена тенденция от кръвоизливи по време и след хирургически операции (включително малка хирургия, напр. зъбни екстракции). В ниски дози ацетилсалициловата киселина намалява отделянето на пикочна киселина. Това може да провокира подагра при пациенти с тенденция за ниска екскреция на пикочна киселина.Продуктът съдържа натрий 933 мг/доза, което трябва да се има пред вид при пациенти на диета с ниско съдържание на натрий.

 

Взаимодействие с други лекарства

Aspirin С повишава:

* ефекта на антикоагулантните лекарства (напр. кумаринови деривати и хепарин);

* риск от стомашно-чревни кръвоизливи, ако се взема едновременно с алкохол или лекарства, които съдържат кортизон или кортизонови субстанции;

* ефекта на определени понижаващи кръвната захар лекарства (сулфанилурейни продукти);

* желани и нежелани ефекти на метотрексат;

* кръвните нива на дигоксин, барбитурати и литий;

* желани и нежелани ефекти на специални групи аналгетици, противовъзпалителни и антиревматични лекарства (не-стероидни противовъзпалителни) и противоревматични лекарства по правило;

* ефекта на трийодтиронин, лекарство за лечение на хипотиреоидизъм;

* ефекта на валпроевата киселина, лекарство за лечение на епилепсия.

 

Aspirin С отслабва действието на:

* Специални лекарства, които повишват екскрецията на урина (алдостеронови антагонисти, напр. спиронолактон и канреонат, бримкови диуретици, напр. фуроземид);

* лекарства, които понижават кръвното налягане;

* лекарства за подагра, които засилват екскрецията на пикочна киселина (пробенецид, сул финпиразон).

Според това пациентите не трябва да вземат Aspirin С с някои от написаните по-горе субстанции, освен ако не сте инструктирани от своя лекар.

 

Алкохол

Лекарството не трябва да се взема с алкохол.

 

Бременност и кърмене

Трябва да уведомите Вашия лекар ако сте забременели докато вземате Aspirin С. Aspirin С не трябва да се взема през първите шест месеца на бременността без консултация с лекар. Aspirin С не трябва да се взема през последните три месеца на бременността, поради повишения риск от усложнения за майката и детето по време на раждане.Малки количества от лекарственото вещество ацетилсалицилова киселина и нейните метаболити преминават в кърмата. Тъй като до сега не са докладвани увреждания на новороденото, обикновено не е необходимо да се спре кърменето, когато се използват до 150 mg дневно. Ако се използват по-високи дози (по-високи от 150 mg дневно), новороденото трябва да се отбие.

 

 Шофиране и работа с машини

Не са наблюдавани ефекти върху способността за шофиране и работа с машини.

 

Нежелани реакции:

Стомашно-чревни реакции:

Коремна болка, киселини, гадене, повръщане.Явни (хематемеза, мелена) или окултни стомашно-чревни кръвоизливи, които могат да причинят желязо-дефицитна анемия. Такива кръвоизливи са по-чести, когато дозировката е по-висока.Стомашно-чревни улцерации (язви) и перфорация.Описани са изолирани случаи на нарушения на функцията на черния дроб.

 

Ефекти върху централната нервна система:

Световъртеж и шум в ушите, които обикновено са характерни при предозиране. Хематологични ефекти:Ацетилсалициловата киселина може да се свърже с повишен риск от кръвоизливи, дължащи се на ефекта върху тромбоцитната агрегация.

Реакции на свръхчувствителност:

Напр. уртикария, кожни реакции, анафилактични реакции, астма, едем на Quinke.

 

 

Предозиране

Световъртеж и шум в ушите, особено при деца и пациенти в напреднала възраст, могат да са симптоми за сериозно отравяне. Необходимо е да уведомите вашия лекуващ лекар, ако се подозира предозиране на Aspirin С. Той ще реши необходимите мерки в зависимост от тежестта на интоксикацията.

 

Несъвместимост

Няма данни за такава.

 

Срок на годност

3 години.

Да не се използва след изтичане срока на годност.

СЪХРАНЕНИЕ

Да се съхранява на места, недостъпни за деца.

 

Притежател на разрешението за употреба:

Bayer Consumer Care AG CH - 4052 Basel, Switzerland

Производител

Bayer Bitterfeld GmbH,Salegaster Chaussee, 06803 Greppin,GermanyилиBayer AGKaiser-Wilhelm Allee, 51368 Leverkusen Germany

Заместители за ASPIRIN С / АСПИРИН + ВИТАМИН Ц BAYER # 20

Въведете своето име, email и телефонен номер.
Ше се свържем с Вас за уточняване на поръчката!

* маркира задължителните полета Изпрати Откажи
Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс