Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/drugsInfo.php on line 7
ARTELAC EYE DROPS ( АРТЕЛАК КОЛИР 10МЛ ) | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

Лекарственият справочник на АПТЕКА-info.com няма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава допълнителна информация за наличните лекарствени продукти на българския пазар. Винаги се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на дадено лекарство.

Екипът на АПТЕКА-info.com не носи отговорност и се извинява предварително за възможни пропуски в точността, пълнотата и актуалността на поместената на сайта информация. Наличието или отсъствието на даден лекарствен продукт в лекарствения справочник на АПТЕКА-info.com не е показателно за качеството или достъпността на продукта.
Изберете лекарство: Търсене по име Търсене по описание ново!Рецептурен калкулатор

Artelac Eye drops

ЛИСТОВКА ЗА ПАЦИЕНТА

 

Уважаеми пациенти,Моля, прочетете внимателно следната листовка, тъй като тя съдържа важна за Вас информация, която трябва да имате предвид, когато употребявате този лекарственАко имате някакви въпроси, моля обръщайте се към Вашия лекар или фармацевт.

Състав:

Лекарствено вещество:

1 mi разтвор съдържа като 3,20 mg hypromelloseВискозитетът на разтвора е между 7 и 11 mPa / s.

Помощни вещества:

Цетримид, динатриев фосфат додекахидрат, натриев дихидроген фосфат дихидрат, сорбитол, динатриев едетат и вода за инжекции.

 

Лекарствена форма и обем

Капки за очи, разтвор в пластмасова бутилкаОпаковка, съдържаща 1 пластмасова бутилка.

 

Фармакотерапевтична група:

Заместител на сълзи, овлажняващ агент за контактни лещи

 

Кой е направил лекарствения продукт?

Притежател на разрешението за употреба:

Dr. Gerhard Mann Chem.-Phar. Fabrik GmbH, Brunsbuetteler Damm 165-173, 13581 Berlin, Germanyпродукт.Artelac / Артелак

Артелак се произвежда от:

Dr. Gerhard Mann Chem.-Phar. Fabrik GmbH,Brunsbuetteler Damm 165-173,13581 Berlin, GermanyBulgarian

 

Показания

Симптоматично лечение на феномена на изсушаване на корнеята и конюнктивата ("синдром на сухото око"), който се причинява от нарушена секреция на сълзи и функционални нарушения в следствие на локални или системни заболявания, или причинен от недостатъчно или непълно затваряне на клепача. Могат да се проявят симптоми като усещане за парене, чувство за чуждо тяло и фотофобия, при наличието на вятър, топлина и умора.Овлажняване и повторно овлажняване на твърди контактни лещи.

 

Противопоказания

Кога не трябва да употребявате Артелак капки за очи?

Не употребявайте Артелак, ако имате свръхчувствителност към лекарственото вещество или някое от помощните вещества на лекарствения продукт.

 

Какво трябва да имате предвид при бременност и кърмене?

Няма риск, свързан с употребата на Артелак по време на бременност и кърмене, тъй като хипромелозата не се абсорбира и по този начин не е налична системно.

 

Специални предупреждения и специални предпазни мерки при употреба

Какви предпазни мерки трябва да бъдат взети?

След накапване на лекарствения продукт в конюнктивалния сак на окото, може да се появи замъгляване на зрението за няколко минути поради образуване на резки. Не трябва да шофирате или работите с машини, докато зрението Ви е замъглено.

Взаймодейстия с други лекарствени продукти

Кои други лекарствени продукти имат влияние върху действието на Артелак или могат да бъдат повлияни от Артелак?

Ако други очни капки/очни мази се използват заедно с лекарствения продукт, ефектът на поставения преди лекарствен продукт може да бъде повлиян, защото той може да бъде разреден и/или изместен от конюнктивалния сак, когато се постави следващото вещество. По тази причина, трябва да има интервал между апликациите на различните лекарствени продукти от приблизителни 15 минути, и Артелак трябва винаги да бъде последният прилаган лекарствен продукт. Възможно най-продължителния период на престой, водещ до продължителен овлажняващ ефект е важен за Артелак.

 

 Дозировка, начин на употреба и продължителност на приложение

Клиничната картина на "синдрома на сухо око" изисква индивидуален режим на дозиране. Освен ако не предписано друго, поставяйте една капка в конюнктивалния сак 3 до 5 пъти дневно или по-често, ако се налага. Също се отнася за повторното овлажняване на твърди контактни лещи.

 

Моля, отбележете:

Обикновено трябва да се консултирате с офталмолог, когато за терапия на "синдром на сухо око" е необходимо продължително или перманентно лечение.Ако забележите някакви нежелани реакции неотбелязани в листовката за пациента, моля информирайте лекаря или фармацевта.

Нежелани реакции

Какви нежелани реакции могат да се появят по време на лечение с Артелак?

В редки случай, когато се използва Артелак могат да се проявят реакции на свръхчувствителност.Артелак съдържа цетримид като консервант, който може да причини очно дразнене (парене, зачервяване, усещане за чуждо тяло), особено когато често се използва и може да причини увреда на корнеята, когато се използва продължително.

Какви мерки да бъдат взети, ако се появи нежелана лекарствена реакция?

Ако имате реакция на свръхчувствителност или очно дразнене, моля прекъснете лечението и се консултирайте с лекар.

 

Специални бележки за стабилността на лекарствения продукт

Лекарствените продукти не трябва да се употребяват след изтичане на срока на годност (виж външната опаковка и етикета).Изхвърлете всяко неизползвано количество, шест седмици след първото отваряне на опаковката.Всички лекарствени продукти да се съхраняват на място, недостъпно за деца.

Лекарствен продукт само за аптеки.

 

Моля, забележете: Инструкции за употреба

Наклонете назад шията си и нежно дръпнете надолу долния си клепач с показалеца. С другата си ръка вземете еднодозовата опаковка, надолу във верикално положение, без да докосвате окото, и поставете една капка в конюнктивалния сак. Опитайте да запазите отворено окото и да го движите така, че течността да се разпредели равномерно.

Уважаеми пациенти,

Вашият офталмолог е диагностицирал, че Вие страдате от "сухо око". Тази клинична картина е толкова често нарушение, че един от пет пациента, които бъдат прегледани от очен лекар страдат от заболяване на сухото око. Има много причини, като намалено произвеждане на сълзи в напреднала възраст, работа в стая с климатик, VDU работа, хормонални промени по време на менопауза и др. Накрая, в развитието на състоянието сухо око играе роля и негативното влияние на околната среда и климата.

 

Какво разбираме под термина "сухо око"?

По време на деня ние мигаме приблизително 14 000 пъти. С всяко мигателно движение върху повърхността на очната ябълка се разпределя много тънък слъзен филм, който я прави гладка, чиста и влажна, и защитава окото от замърсители. Когато се наруши обема или състава на слъзния филм, настъпва феномен на изсушаване на корнеята и конюнктивата, и пациента изпитва симтоми като парене, чувство за сухота в окото, и за "песъчинки", чувство на напрежение, и чувствителност към светлина.

 

Какво можете да направите?

Вашият лекар Ви е назначил заместител на сълзи за облекчение на вашите оплаквания. В допълнение към последователната употреба на продукта като е назначено, трябва да следвате долните препоръки:• Проветрявайте апартамента или къщата си няколко пъти дневно

• Погрижете се да пиете достаъчно (поне 2 литра дневно)

• Често излизайте на чист въздух

• Не насочвайте свежия въздух към очите си

• Почивайте по време на работа с монитор

Въпреки това, е важно също да се консултирате редовно с Вашия офталмолог, за последващо проследяване, защото състоянията на сухо око, могат да доведат до сериозно заболяване, ако се третират погрешно или неадекватно.

Допълнителна информация можете да получите от представителството на Dr. Mann Pharma.За да се опазва околната среда Dr. Mann Pharma е използвала само изцяло рециклируеми материали като полиетилен (РЕ), хартия и картон за опаковане на този офталмологичен продукт.

Заместители за ARTELAC EYE DROPS ( АРТЕЛАК КОЛИР 10МЛ )

Въведете своето име, email и телефонен номер.
Ше се свържем с Вас за уточняване на поръчката!

* маркира задължителните полета Изпрати Откажи
Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин