Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/drugsInfo.php on line 7
Antispasmin / АНТИСПАЗМИН ТАБЛ 5МГ # 20 | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

Лекарственият справочник на АПТЕКА-info.com няма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава допълнителна информация за наличните лекарствени продукти на българския пазар. Винаги се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на дадено лекарство.

Екипът на АПТЕКА-info.com не носи отговорност и се извинява предварително за възможни пропуски в точността, пълнотата и актуалността на поместената на сайта информация. Наличието или отсъствието на даден лекарствен продукт в лекарствения справочник на АПТЕКА-info.com не е показателно за качеството или достъпността на продукта.
Изберете лекарство: Търсене по име Търсене по описание ново!Рецептурен калкулатор

СЪСТАВ:

 

Активно вещество в 1 таблетка: Oxyphenonium bromide 5 mg

Помощни вещества: монохидратна лактоза, пшенично нишесте, повидон, талк, магнезиев стеарат

ЛЕКАРСТВЕНА ФОРМА И ОПАКОВКА

Антиспазмин 5 mg таблетки 20 броя в тъмна стъклена банкаАнтиспазмин 5 mg таблетки 10 броя в блистер от PVC/алуминиево фолио, по два блистера в опаковка

 

 

ПРИТЕЖАТЕЛ НА РАЗРЕШЕНИЕТО ЗА УПОТРЕБА

"Балканфарма" - Дупница АД, гр. Дупница,"Самоковско шосе" №3, п.к.2600 Тел.(0701) 2-42-81/2-90-21/29

 

ДЕЙСТВИЕ

Антиспазмин намалява спазмите на гладкомускулните органи и намалява секрецията на жлезите и моторната функция на храносмилателния тракт.

 

ПОКАЗАНИЯ

Антиспазмин се използва за симптоматично лечение при спазми на гладката мускулатура на вътрешните органи - храносмилателна система, жлъчни колики при холелитиаза (жлъчнокаменна болест), холецистит (възпаление на жлъчния мехур), бъбречни колики, еластични състояния на дебелото черво, възпаления на пикочния мехур; болки при менструация.

ИНФОРМАЦИЯ, НЕОБХОДИМА ПРЕПИ УПОТРЕБА НА ЛЕКАРСТВЕНИЯ ПРОДУКТ

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

Антиспазмин не се прилага при свръхчувствителност към продукта; тесноъгьлна глаукома, стеснение на пилора, хипертрофия на простатата със затруднено уриниране; следоперативна пареза на червата и пикочния мехур; рефлукс и ахалазия (връщане на стомашно съдържимо в хранопровода); миастения гравис (заболяване, протичащо с мускулна слабост).

 

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ПРИ УПОТРЕБА

При пациенти с тежки форми на язвен колит употребата на Антиспазмин може да доведе до развитие на чревна непроходимост или разширение на дебелото черво (токсичен мегаколон).Продуктът трябва да се прилага с повишено внимание при пациенти с диария поради опасност от отслабване на чревната перисталтика. Продуктът се прилага с внимание при пациенти със заболявания, протичащи с ускорена сърдечна честота, хиперфункция на щитовидната жлеза (тиреотоксикоза) и сърдечна недостатъчност, както и в сърдечната хирургия поради риск от увеличаване на сърдечната честота. Антиспазмин се прилага с внимание и при пациенти с напреднали стадии на артериална хипертония .

 

ЛЕКАРСТВЕНИ И ДРУГИ ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ

Ако приемате други лекарства или желаете да приемате такива в хода на лечението с Антиспазмин е необходимо да уведомите лекуващия лекар. Антиспазмин потенцира действието на други М-холинолитични продукти -амантадин, някои антихистамини, фенотиазинови производни и трициклични антидепресанти.Намаляването на стомашната перисталтика, причинено от употребата на антимускариновите лекарства може да повлияе всмукването на някои лекарствени продукти.

 

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ ПРИ СПЕЦИАЛНИ ГРУПИ ПАЦИЕНТИ

Поради риск от развитие на хиперпирексия (повишена температура) не бива да се прилага при пациенти, особено деца, с висока температура. Продуктът може да доведе до объркване особено при пациенти в напреднала възраст над (70 год).

 

 

ПРИЛОЖЕНИЕ ПРИ БРЕМЕННИ И В ПЕРИОДА НА КЪРМЕНЕ

Антиспазмин не се прилага при бременност и в периода на кърмене.

ВЛИЯНИЕ ВЪРХУ СПОСОБНОСТТА ЗА ШОФИРАНЕ И РАБОТА С МАШИНИ

Поради холинолитичната си активност продуктът предизвиква разширяване на зениците и нарушения във виждането, което може да повлияе шофирането и работата с машини.

 

ДАННИ ЗА ПОМОЩНИТЕ ВЕЩЕСТВА

Продуктът съдържа лактоза (млечна захар) и е неподходящ при пациенти с непоносимост към лактоза.

 

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРАВИЛНАТА УПОТРЕБА ДОЗИРОВКА И НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ

Продуктът се прилага по лекарско предписание!Антиспазмин се прилага при възрастни по 1 таблетка от 5 mg (в редки случаи по 2 таблетки) 1 до 3 пъти дневно; при деца над 8 години - Уг до 1 таблетка 2-3 пъти дневно.

 

ПОВЕДЕНИЕ ПРИ ПРЕДОЗИРАНЕ

При токсични дози се наблюдават зачервяване и обрив на лицето и горната част на тялото, затруднено дишане, учестена сърдечна дейност, сухота в устата и гърлото, задръжка на урината, обърканост, безпокойство, психомоторна възбуда, повишена температура, халюцинации, рядко гърчове. Лечението се състои в прилагане на стомашна промивка, катетеризиране на пикочния мехур и симптоматично лечение.

НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ

Могат да се наблюдават следните нежелани лекарствени реакции:

• от страна на очите - разширени зеници, загуба на приспособяването за близко и далечно вижсане, светлочувствителност;

• от страна на стомашно-чревния тракт - намален тонус и перисталтика, повръщане, запек;

• от страна на сърдечно-съдовата система - преходно спадане на сърдечната честота, последвана от увеличена честота, нарушения на сърдечния ритъм;

• от страна на кожата - зачервяване и сухота;

• от страна на пикочо-половата система - смущения при уриниране и задържане на урина при пациенти с аденом на простатата

• други - затруднения в преглъщането и говора, жажда, намалена бронхиална секреция.

При поява на някои от описаните нежелани лекарствени реакции или на други неблагоприятни явления в хода на лечението с Антиспазмин е необходимо да уведомите лекуващия лекар.

 

СЪХРАНЕНИЕ

На сухо и защитено от светлина място, при температура под 25° С!

Да се съхранява на място, недостъпно за деца!

 

СРОК НА ГОДНОСТ

5 (пет) години от датата на производствоДа не се употребява след изтичане на срока, указан на опаковката!

Заместители за Antispasmin / АНТИСПАЗМИН ТАБЛ 5МГ # 20

Въведете своето име, email и телефонен номер.
Ше се свържем с Вас за уточняване на поръчката!

* маркира задължителните полета Изпрати Откажи
Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс