Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/drugsInfo.php on line 7
AMLOCOR / АМЛОКОР 5МГ # 30ТАБЛ. - CF643 | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

Лекарственият справочник на АПТЕКА-info.com няма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава допълнителна информация за наличните лекарствени продукти на българския пазар. Винаги се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на дадено лекарство.

Екипът на АПТЕКА-info.com не носи отговорност и се извинява предварително за възможни пропуски в точността, пълнотата и актуалността на поместената на сайта информация. Наличието или отсъствието на даден лекарствен продукт в лекарствения справочник на АПТЕКА-info.com не е показателно за качеството или достъпността на продукта.
Изберете лекарство: Търсене по име Търсене по описание ново!Рецептурен калкулатор

Амлокор 5 мг / Amlocor 5mg

 

- Артериална хипертония: като монотерапия, или в комбинация с други антихипертензивни лекарства. Поради бавното проявяване на фармакологичните ефекти на amlodipine, той не е подходящ за овладяване на тежка хипертензивна криза. При пациенти, при които не може да се постигне адекватен контрол на кръвното налягане с едно антихипертензивно лекарство, може да е подходящо добавянето на amlodipine в комбинация с тиазидни диуретици, алфа-блокери, бета-адренергични блокери или АСЕ - инхибитори.

 

- Хронична стабилна стенокардия: като средство за лечение на исхемия на миокарда; самостоятелно или в комбинация с органични нитрати или бета блокери за лечение на ангина на Prinzmetal (вариантна ангина).

 

Лекарствено вещество: амлодипин (аmlodipine) под формата наамлодипинов безилат 5 mg; 10 mg .

 

Дозиране и начин на приложение:

 

Възрастни пациенти: Обичайната доза за лечение на артериална хипертония и стенокардия е 5 mg, веднъж на ден, която в зависимост от ефективността на лечението при конкретния пациент може да бъде увеличена до 10 mg дневно, като еднократна доза.

 

При комбинирана фармакотерапия едновременният прием на тиазидни диуретици и аналози, инхибитори на ангиотензин-конвертиращия ензим или бета-адренергични антагонисти не налага корекция на дозoвия режим.

 

Пациенти в напреднала възраст: Препоръчва се нормален дозов режим.

 

Деца: Безопасността и ефективността на amlodipine при деца не са установени.

 

Лекарственият продукт се приема перорално с достатъчно количество вода, като храната не повлиява резорбцията на лекарственото вещество.

Ако имате някакви въпроси обърнете се към вашия лекар или фармацевт

Заместители за AMLOCOR / АМЛОКОР 5МГ # 30ТАБЛ. - CF643

Въведете своето име, email и телефонен номер.
Ше се свържем с Вас за уточняване на поръчката!

* маркира задължителните полета Изпрати Откажи
Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин