Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/drugsInfo.php on line 7
AMLODIPIN ALKALOID / АМЛОДИПИН 10МГ # 30ТАБЛ./АЛКАЛОИД/ - CF645 | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

Лекарственият справочник на АПТЕКА-info.com няма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава допълнителна информация за наличните лекарствени продукти на българския пазар. Винаги се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на дадено лекарство.

Екипът на АПТЕКА-info.com не носи отговорност и се извинява предварително за възможни пропуски в точността, пълнотата и актуалността на поместената на сайта информация. Наличието или отсъствието на даден лекарствен продукт в лекарствения справочник на АПТЕКА-info.com не е показателно за качеството или достъпността на продукта.
Изберете лекарство: Търсене по име Търсене по описание ново!Рецептурен калкулатор

AMLODIPIN ALKALOID / АМЛОДИПИН 10МГ # 30ТАБЛ./АЛКАЛОИД/ - CF645

Данни за продукта по НЗОК
НЗОК КОД:CF645
АТЦ код:C08CA01
Начин на предписване:Без протокол
Тип рецепта:Нормална и Хронична
Максимална цена за НЗОК:5.16 лв.
Заплащане от пациента:4.36 лв.
Заплащане от НЗОК (Реимбурсация):0.8 лв.
Безплатно:НЕ
Наркотично:НЕ
МКБ, към което се отпуска: I11.0, I11.9, I12.0, I12.9, I13.0, I13.1, I13.2, I20.1, I20.8, I20.9, I25.5
Последно приложена актуализация на НЗОК: 01.07.2022

                                       АМЛОДИПИН АЛКАЛОИД 10МГ.X 30ТАБЛ.

AMLODIPIN ALKALOID® 10 mg tablets

А. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА АМЛОДИПИН АЛКАЛОИД И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА

Амлодипин Алкалоид (амлодипин) е представител на група лекарства, наречени калциеви антагонисти. Амлодипин се използва за лечение на повишено кръвно налягане (хипертония) и на определен тип гръдна болка, позната като гръдна жаба (ангина пекторис, стенокардия) или по-рядката форма на гръдна болка, причинена от спазъм на коронарните артерии на сърдечния мускул (вазоспастична ангина), или ангина на Принцметал. При пациенти с високо кръвно налягане Амлодипин Алкалоид действа като отпуска кръвоносните съдове така, че кръвта преминава по-лесно през тях. При пациенти с гръдна жаба Амлодипин Алкалоид подобрява захранването с кръв на сърдечния мускул, който по този начин получава повече кислород и в резултат се предотвратява гръдната болка. Амлодипин Алкалоид не осигурява моментално облекчение на гръдната болка при стенокардия.

B. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ АМЛОДИПИН АЛКАЛОИД

Не приемайте Амлодипин Алкалоид - ако сте алергични към Амлодипин Алкалоид или други калциеви антагонисти или пък към някое от помощните вещества в таблетката. Алергията може да се прояви със сърбеж, зачервяване на кожата и затруднено дишане.

Обърнете специално внимание при употребата на Амлодипин Алкалоид. Ако отговаряте с "ДА" на някой от следващите въпроси, съобщете го на Вашия лекар преди да започнете прием на Амлодипин Алкалоид.

- Скоро преживели ли сте сърдечен инфаркт?

- Страдате ли от чернодробно забболяване?

- Възрастта Ви под 18 години ли е?

Вашият лекар може да има съображения да настоява да приемате таблетките.

C. Прием на други лекарства

Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта. Съобщете на Вашия лекар, ако приемате силденафил поради усилването на хипотензивния ефект в комбинация с амлодипин. Преди хирургична манипулация съобщете на Вашия лекар или зъболекар, че приемате амлодипин.

D. Прием на Амлодипин Алкалоид с храни и напитки

Амлодипин Алкалоид може да се приема със и без храна. Не увеличавайте приема на сок от грейпфрут по време на лечение с амлодипин. Не употребявайте алкохол, докато приемате Амлодипин Алкалоид.

E. Бременност и кърмене

Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацеввт преди употребата на което и да е лекарство. Преди да започнете прием на Амлодипин Алкалоид съобщете на Вашия лекар, ако сте бременна, предполагате, че сте бременна, или планирате да забременеете. Предпочита се да не приемате Амлодипин Алкалоид по време на бременността. Ако забременеете по време на лечение с Амлодипин Алкалоид, уведомете Вашия лекар. Амлодипин Алкалоид не бива да се приема в периода на кърмене.

F. Шофиране и работа с машини

Може да почувствате сънливост или замаяност. Не шофирайте, не работете с машини и не извършвайте дейности, изискващи концентрация на вниманието, докато не установите как Ви въздейства амлодипин. За да намалите риска от замайване, не ставайте от леглото и не се изправяйте внезапно и бързо, особено ако сте в напреднала възраст.

Важна информация относно някои от съставките на Аммлодипин Алкалоид Амлодипин Алкалоид съдържа лактоза. Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, посъветвайте се с него, преди да вземете този продукт.

G. КАК ДА ПРИЕМАТЕ АМЛОДИПИН АЛКАЛОИД

Винаги приемайте Амлодипин Алкалоид точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Обичайната доза е 5 mg веднъж дневно. В последствие дозата може да се увеличи до 10 mg веднъж дневно в зависимост от индивидуалния отговор. Най-добре е да приемате Амлодипин Алкалоид по едно и също време всеки ден С-вода. Важно е да продължавате да приемате Амлодипин Алкалоид, освен ако Вашият лекар не Ви посъветва друго. Консултирайте се с Вашия лекуващ лекар или с педиатър относно употребата на това лекарство при децца. Необходимо е специално внимание. Амлодипин Алкалоид не бива да се приема от деца.

H. Ако сте приели повече от необходимата доза Амлодипин Алкалоид:

Ако сте приели повече от необходимата доза, трябва веднага да се свържете с Вашия лекар. Симптомите на предозиране включват: силна замаяност, прилошаване, ускорена сърдечна дейност. Ако сте пропуснали да вземете Амлодипин Алкалоид Ако случайно сте пропуснали да вземете дневната си доза, продължете със следващата доза. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза. Ако сте спрели употребата на Амлодипин Алкалоид Не преустановявайте внезапно приема на амлодипин. Консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт относно постепенното намаляване на дозата. Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашшия лекар или фармацевт.

I. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

Както всички лекарства, Амлодипин Алкалоид може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Най-честите са: главоболие, отоци (подуване на глезените), обриви, лесна уморяемост, гадене, зачервяване, замайване, подуване или болезненост на венците, сърцебиене (неравномерен или учестен пулс). Следните ефекти са наблюдавани у някои пациенти, но връзката с лечението с амлодипин или с болестното състояние е неясна: сърдечна атака (инфаркт на миокарда), неравномерен сърдечен ритъм (аритмия) и болки в гръдния кош. Всички лекарства могат да предизвикат алергични реакции. Сериозни алергични реакции са много редки и още по-рядко са животозастрашаващщи. Всяко внезапно хриптене, затруднение в дишането подуване на клепачите, лицето или устните, обрив или сърбеж (особено ако засяга цялото тяло) трябва веднага да бъде съобщено на лекаря. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани ефекти, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

Заместители за AMLODIPIN ALKALOID / АМЛОДИПИН 10МГ # 30ТАБЛ./АЛКАЛОИД/ - CF645

Въведете своето име, email и телефонен номер.
Ше се свържем с Вас за уточняване на поръчката!

* маркира задължителните полета Изпрати Откажи
Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс