Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/drugsInfo.php on line 7
AMITRIPTYLIN-SLOVAKOPHARMA / Амитриптилин-Словакофарма 25МГ ФИЛМ. ТАБЛ. # 60 | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

Лекарственият справочник на АПТЕКА-info.com няма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава допълнителна информация за наличните лекарствени продукти на българския пазар. Винаги се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на дадено лекарство.

Екипът на АПТЕКА-info.com не носи отговорност и се извинява предварително за възможни пропуски в точността, пълнотата и актуалността на поместената на сайта информация. Наличието или отсъствието на даден лекарствен продукт в лекарствения справочник на АПТЕКА-info.com не е показателно за качеството или достъпността на продукта.
Изберете лекарство: Търсене по име Търсене по описание ново!Рецептурен калкулатор

                                                    Амитриптилин-Словакофарма
                                                   

                                                    AMITRIPTYLIN-SLOVAKOPHARMAЛекарствена форма и състав:

филмирани таблетки на 0.0283 грама (28.3 мг), хидрохлорид амитриптилин, което съответства на 0,025 грама (25 мг) на амитриптилин.

Фармакологичните свойства на

Амитриптилин - трицикличен антидепресант oт групата на неселективните инхибитори на невронните залавянето на моноамини. Притежава силени тимоаналептичени и седативни действия.

Фармакодинамика

Механизмът на действие на антидепресант, амитриптилин е свързано с инхибиране на обратната невронните залавянето на катехоламини (норадреналин, допамин и серотонин) в централната нервна система. Амитриптилин е антагонист на мускариновите холинергични рецептори в ЦНС и в периферията, и следователно, един от най-мощните трициклични антидепресанти в това отношение. Тя също има antigistaminovymi и antiadrenergicheskim свойства.

Фармакокинетика

Когато се приема през устата амитриптилин пикови плазмени концентрации се достигат в рамките на 4 8 часа. Бионаличност от 33 до 62%. Тъй като амитриптилин забавя времето за преминаване през стомашно-чревния тракт, усвояването може да бъде нарушена, особено при предозиране. С интрамускулна инжекция пикова плазмена концентрация постигне по-горе и по-рано. Ефективни концентрации в кръвта на амитриптилин и нортриптилин (активният метаболит на него), средно от 120 до 240ng/ml. Амитриптилин концентрация в тъканите, отколкото в плазмата, в които 92% се свързва с протеини.

Метаболизира в черния дроб, плазмен елиминационен полуживот от 10 до 28 часа за амитриптилин и 16 до 80 часа за нортриптилин. Щандове, главно в урината. Пълното премахване в рамките на 7 дни. Амитриптилин преминава през плацентарната бариера стои в кърмата в концентрации, подобни на плазмените.

Показания за употреба

Прилагат стриктно по лекарско предписание.

    
* Депресия на етиология. Особено ефективен за лечение на тревожност - депресивни състояния, с оглед на тежестта на седация. Тя не доведе до влошаване на производствените симптоми (налудности, халюцинации), за разлика от антидепресантите с стимулант свойства.
    
* Смесени емоционални разстройства и поведенчески разстройства, фобийни разстройства.
    
* Напикаване на децата (с изключение на деца с хипотоничен пикочния мехур).
    
* Психогенна анорексия, страдащи от булимия невроза.
    
* Неврогенни болката от хроничен характер, за предотвратяване на мигрена.

Противопоказания

    
* Декомпенсирана дефекти на сърцето.
    
* Остра и възстановяване на инфаркт на миокарда.
    
* Нарушения на проводимостта на сърдечния мускул.
    
* Хипертония споразумение за свободна търговия.
    
* Остра чернодробна и бъбречни заболявания, с тежка дисфункция.
    
* Заболявания на кръвта.
    
* Пептична язва и 12 дуоденална язва в острия стадий.
    
* Глаукома.
    
* Хипертрофия на простатата.
    
* Атония на пикочния мехур.
    
* Пилорна стеноза, паралитичен илеус.
    
* Едновременно лечение на МАО-инхибитори.
    
* Бременност, кърмене.
    
* Деца под 6 години (шприцформи до 12 години).
    
* Свръхчувствителност към амитриптилин.

Дозировка и начин на приложение

Присвояване вътре (по време или след хранене).

Началната дневна доза поглъщане на 50-75 mg (25 mg разделени на 2-3 дози), а след това постепенно да увеличи дозата до 25-50 мг, докато се появи желаният ефект антидепресант. Оптималната дневна терапевтична доза е 150-200 mg (максимална доза е взето през нощта). В тежка депресия, устойчиви на терапия, дозата се увеличи до 300 mg или повече, до максималната поносима доза. В тези случаи, лечението е подходящо да се започне с интрамускулна или интравенозна инжекция, докато прилагането на по-висока начална доза, ускоряване на изграждането на дози под надзора на медицинско състояние.

След получаване на стабилна антидепресивен ефект след 2-4 седмици дозата постепенно и бавно, по-ниски. Ако се появят признаци на депресия на по-ниски дози, необходими да се върнете към предишната доза.

Ако пациентът не се подобри в рамките на 3-4 седмици на лечение, по-нататъшното лечение е възможно.

Пациенти в напреднала възраст пациенти с белодробни заболявания, в болничната практика дози са 25-50-100 mg (макс.) в разделени дози, или 1 път на ден до вечер. За профилактика на мигрена, главоболие, хронична болка на неврогенни характер (включително дългосрочни главоболие) от 12.5 до 25 мг 100mg/sut. Взаимодействие с други лекарства, Амитриптилин потенцира ЦНС лекарства депресия следното: антипсихотици, седативни и сънотворни, антиконвулсанти, наркотични аналгетици и централно, средства за анестезия, с алкохол.

В съвместно заявление на амитриптилин с невролептици и / или антихолинергични лекарства може да се фебрилна реакция, температура, паралитичен илеус. Амитриптилин потенцира хипертония ефекти на катехоламини, но инхибира ефектите на лекарства действащи на освобождаване норадреналин.

Амитриптилин може да намали антихипертензивния ефект sympatholytics (oktadina, guanetidina и лекарства с подобен механизъм на действие).

Докато приемате амитриптилин и циметидин може да повиши плазмените концентрации на амитриптилин.

Едновременно лечение с МАО-инхибитори амитриптилин могат да бъдат фатални. Пробив в лечението между приема на МАО-инхибитори и трициклични антидепресанти не трябва да бъде по-малко от 14 дни!

Странични ефекти

Предимно свързани с антихолинергичен ефект на лекарството, нарушение на настаняване, повишено вътреочно налягане, сухота в устата, забавяне на изпражненията, запушване на червата, задръжка на урината, висока температура, сънливост. Всички тези явления са обикновено се провеждат след адаптиране към наркотици или намаляване на дозата.

Сърдечно-съдова система: тахикардия, сърдечни аритмии, ортостатична хипотония.

Стомашно-чревни нарушения: гадене, повръщане, анорексия, стоматит, нарушения във вкуса, дискомфорт в епигастриума, рядко чернодробна дисфункция.

От ендокринната система: гинекомастия, галакторея, промени в секреция на ADH, намалено либидо, сексуалната потентност.

Други: агранулоцитоза и други промени в кръвта, кожни обриви, косопад, увеличени лимфни възли, наддаване на тегло по време на продължителна употреба.

Амитриптилин в дози над 150mg/sut намалява прагът за конфискуване дейност, така че трябва да прецени риска от гърчове при пациенти с такава анамнеза, и в категорията на пациенти, които са предразположени към него поради възраст или увреждане.

Лечение на амитриптилин в напреднала възраст трябва да се извършва под строг контрол на соматичните и използването на ниски дози от лекарството, което ги прави по-постепенно, за да се избегне развитието на делириум нарушения, хипомания, и други усложнения.

Пациенти с депресивната фаза на ТИР може да премине в маниакална фаза.

Докато провеждате амитриптилин забранява управление на превозни средства, машини, поддръжка и други дейности, изискващи висока концентрация.

Предозиране

Сънливост, дезориентация, обърканост, разширени зеници, повишена температура, задух, дизартрия, възбуда, халюцинации, гърчове, мускулна скованост, Supor, кома, повръщане, аритмия, хипотония, сърдечна недостатъчност, потискане на дишането.

Помощ мерки: спиране на лечението амитриптилин, стомашна промивка, инфузионни разтвори, въвеждането на физостигмин 1 Zmg всеки 1/2-2chasa / m / или (децата започват с въвеждането на физостигмин 0,5 мг, след това дозата се повтаря с 5-минутни интервали за определи минималната ефективна доза, но не повече от 2 мг), физостигмин трябва да се използва само при пациенти в кома с респираторна депресия, гърчове, тежка хипотония и тежка сърдечна аритмия, симптоматична терапия, поддържането на кръвното налягане и водно-електролитния баланс. Показано е, мониторинг на сърдечно-съдовата дейност (ЕКГ) в продължение на 5 дни, защото рецидив може да се появи след 48 часа по-късно.

Форма на

Опаковки от 20, 50 и 100 филмирани таблетки.

Условия за съхранение

Списък Б. Да се ??съхранява на тъмно, прохладно място, далече от деца.
Лекарството не трябва да се вземат след изтичане на срока на годност, отпечатан върху опаковката!

Заместители за AMITRIPTYLIN-SLOVAKOPHARMA / Амитриптилин-Словакофарма 25МГ ФИЛМ. ТАБЛ. # 60

Въведете своето име, email и телефонен номер.
Ше се свържем с Вас за уточняване на поръчката!

* маркира задължителните полета Изпрати Откажи
Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс