Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/disease.php on line 5
Брадикардия | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

Лекарственият справочник на АПТЕКА-info.com няма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава допълнителна информация за наличните лекарствени продукти на българския пазар. Винаги се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на дадено лекарство.

Екипът на АПТЕКА-info.com не носи отговорност и се извинява предварително за възможни пропуски в точността, пълнотата и актуалността на поместената на сайта информация. Наличието или отсъствието на даден лекарствен продукт в лекарствения справочник на АПТЕКА-info.com не е показателно за качеството или достъпността на продукта.
Изберете заболяване: Покажи
Брадикардията означава „бавно сърце”. Сърце, което бие прекалено бавно може да предизвика умора, световъртеж, замайване, тъй като бавното сърце не изпомпва достатъчно кръв за да осигури на тялото кислородът, от който се нуждае. С помощта на пулсовия генератор биенето на сърцето може да се
нормализира.

Брадикардия е причинено от нещо, което нарушава нормалните електрически импулси, които контролират скоростта на помпена дейност на сърцето ви. Много неща могат да причинят или да допринесат за проблеми с електрическата система на сърцето си, включително и:

Увреждане на сърдечния тъкан, свързани със стареенето
Увреждане на сърдечни тъкани от сърдечно заболяване или инфаркт
Високото кръвно налягане (хипертония)
Сърдечни нарушения, които присъстват при раждането (вроден порок на сърцето)
Инфекция на сърдечна тъкан (миокардит)
Усложнение на сърдечна операция
Функция на щитовидната жлеза (хипотиреоидизъм)
Дисбаланс на електролитите, минерални вещества, необходими за провеждане на електрически импулси
Обструктивна сънна апнея, повторно прекъсване на дишането по време на сън
Възпаление на, като ревматизъм или лупус
Хемохроматозата, натрупване на желязо в органите
Медикаменти, включително някои лекарства за други нарушения на сърдечния ритъм, високо кръвно налягане и психоза

Електрическа схема на сърцето Сърцето ти се състои от четири камери - две горни камари (предсърдията) и две долни камари (вентрикули). Ритъмът на сърцето си обикновено се контролира от физическо пейсмейкър - синусовия възел - намира се в дясното предсърдие. Синусовия възел произвежда електрически импулси, които инициират всеки удар.

От синусовия възел, електрически импулси пътуват през предсърдията, причинява предсърдията за сключване на договор и помпа кръв в камерите. Електрически импулси и след това се стигне до струпване на клетки, наречен атриовентрикуларен възел.

Възел предава сигнала специализирана колекция от клетки, наречени сноп на Негово на atrioventricula. Тези клетки предаване на сигнала за определяне на левия клон, обслужващи лявото предсърдие и дясната клон изтърпяване на дясната камера. Когато електрически импулс пътува тези отрасли, вентрикули договор и кръвта помпа - дясната камера-бедни на кислород кръв към белите дробове и на лявата камера, изпращане на богата на кислород кръв към тялото.

Брадикардия се случва, когато електрически сигнали забави или са блокирани.

Синусовия възел проблеми

Брадикардия често започва в синусовия възел. Забавяне на сърдечната честота може да се случи, защото на синусовия възел:

Във връзка с освобождаването от отговорност електрически импулси с по-бавен от нормалната ставка
Паузите, или не успее да изпълни редовен скорост
Изхвърлянето на електрически импулс, който е блокиран преди причинява предсърдията за сключване на договор

При някои хора проблемите на синусовия възел може да доведе до редуване на бавни и бързи темпове на сърцето (брадикардия-тахикардия синдром).

Сърдечен блок (атриовентрикуларен блок)

Брадикардия може да се случи, защото не се изпращат електрически сигнали, предавани чрез предсърдията към камерите (сърдечен блок, или атриовентрикуларен блок). Прекъсването на електрически сигнал може да се появи в AV възел, вързопа на Неговата, или някъде по левия и десния клонове, които предават електрически сигнали до камерите. Сърдечните блокове са класифицирани въз основа на степента, в кои сигнали от предсърдията до основните помпени камери на сърцето ви (вентрикули).

Първа степен сърдечен блок. В най-леката форма на сърдечен блок, всички електрически сигнали от предсърдията достигнат до камерите, но сигналът се забавя леко надолу. Първа степен сърдечен блок рядко причинява симптоми и обикновено не се нуждае от лечение, ако няма други аномалии в електрически сигнал провеждане.

Втора степен сърдечен блок. При втора степен сърдечен блок, не всички електрически сигнали достигат до камерите. Някои бийтовете са “падна,” в резултат на по-бавна и понякога нередовен ритъм.

Трета степен (пълен) сърдечен блок. В трета степен сърдечен блок, нито една от електрическите импулси от предсърдията достига камерите. Когато това се случи, вързопа на Неговата или други тъкани на камерите функционират като заместител пейсмейкър за камерите. Тези заместители води до бавно, а понякога и ненадеждни електрически импулси, за да контролира ритъма на камерите.

Бедрен блок. Прекъсването на електрически сигнал някъде в дясно или ляво клонове на пакетите - до края на път за електрически импулси - се нарича бедрен блок. Сериозността на бедрен блок зависи от това дали двата отрасъла са засегнати, наличието на други видове сърдечен блок и степента на увреждане на тъканта на сърцето.

Лечение. Необходимо е да се лекува първичното заболяване, и то от лекар-специалист, особено при сърдечна недостатъчност. В някои случаи се налага да се търси и бърза медицинска помощ.

I. Сутрин, обед и вечер 20 минути преди ядене болният да взема или:

а) по 1 бучка захар с 1520 капки настойка от 30 г борови връхчета и 150 г чиста сливова ракия в подходящо стъкло стои на слънце или до печката 10 дни; или:

б) по 1 супена лъжица от следната смес: 4 месести лимона се нарязват на по 4 парчета и в 1 л вода се варят, докато станат на кашица, прибавят се още 500 г ядки от орехи, смлени на каша, 250 г сусамов тахан и 250 г пудра захар всичко се разбърква да стане равномерна смес.

II. Десет минути след вземане на едно от горните средства болният да изпие една чашка от 75 г отварка от агримония, бял равнец (листа и цвят), бял глог (цвят), жълт кантарион, иглика (листа и цвят), маточина, мащерка, мента пиперита и радика по 50 г от всяка. От тази смес 2 пълни супени лъжици с прибавка на 1 чаена лъжичка дилянка (корени) и 10 зърна от червена хвойна се запарват с 500 г вряща вода, захлупено се вари 10 минути и като изстине, се прецежда.

Диета. Същата, както при сърцебиене.

III. Два часа след ядене да изпива или:

а) една чашка от 75 г отварка от синя тинтява, червен кантарион, мента пиперита и цикория (корени, стебла и листа) по 50 г от всяка; от тази смес 2 супени лъжици се запарват с 500 г вряща вода и на тих огън се вари още 15 минути, като изстине, се прецежда; или:

б) 1 чашка от 100 г прясно сварено топло мляко, разбъркано с 1 чаена лъжичка от следното смесено кафе: 50 г бял фий на зърна, по 25 г нахут и ръж, опечени и смлени с машинка за кафе, и 2 ядки от праскова, счукани на ситно.

IV. Вечер преди лягане както при сърцебиене с добавка при болки в бъбреците и черния дроб болният да взема и по 1 бучка захар с 10 капки валерианова тинктура (чиста) от аптеката.

V. Сутрин. Фрикция на цялото тяло с хладка вода, изтриване и разтривка както при тахикардия. Ако през деня болният има болки в бъбреците и черния дроб, да се сложи топла лапа от печен кромид лук, обелен, ситно нарязан, полуизстискан и поръсен с 1 супена лъжица ситна захар. При главоболие на главата се поставя цяла „шапка“ от тензух, напълнена с хладък, пресен селски хлебен квасец (забъркан отпреди 4 часа и засилен с 1012 супени лъжици диви кестени, настъргани с кората, а при липса на кестени с толкова супени лъжици млади и пресни корени от полски бъзак). При леко главоболие се поставя същата „шапка“, напълнена със сурови картофи, настъргани на едро ренде и полети с 50 г оцет; киснат половин час, след това се изстискват добре и се поставят на главата, а отгоре се слагат вестник и вълнена шапка. Държат се цяла нощ или докато много досадят на болния.

Добре е болният през целия ден да носи на сърцето си отпред едно парче камфор, голямо колкото грахово зърно, увито в топче от памук и пришито на ризата, или пък да носи на сърцето си отпред и отзад по 1 парче мушама от хаваджива (25 на 20 см), върху която е пришит тънък найлон, добре набоцкан с дебела игла, за да диша кожата свободно. Носи се 15 дни от едната и 15 дни от другата страна.

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс