Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/disease.php on line 5
Високо кръвно налягане -Хипертензия (Хипертония) | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

Лекарственият справочник на АПТЕКА-info.com няма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава допълнителна информация за наличните лекарствени продукти на българския пазар. Винаги се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на дадено лекарство.

Екипът на АПТЕКА-info.com не носи отговорност и се извинява предварително за възможни пропуски в точността, пълнотата и актуалността на поместената на сайта информация. Наличието или отсъствието на даден лекарствен продукт в лекарствения справочник на АПТЕКА-info.com не е показателно за качеството или достъпността на продукта.
Изберете заболяване: Покажи

Хипертензията е болест свързана с прекалено ниското ниво на магнезий. Към днешна дата има много проведени обширни проучвания за влиянието което оказва магнезия върху хипертензията, а свойствата му да  блокира калциевия канал са вече официално признати. На практика обаче превантивното приемане на магнезии не се взема много на сериозно и обикновено се чака да възникнат проблеми и тогава да се започне медикаментозно лечение. Самото медикаментозно лечение на високо кръвно налягане няма как да е кой знае колко адекватно ако не се обърне внимание на първоизточника на проблемите. На практика ефекта е още по-отчайващ понеже след приемане на лекарствата организма започва да консумира още по-бързо останалите малки количества магнезий в него и още повече започва да се травмира. Самото високо кръвно налягане (хипертензия), е нежелано последствие от свиването на кръвоносните съдове. Размерът на кръвоносните съдове е в пряка зависимост от клетките на гладката мускулатура около тях. След като магнезият достигне до калиевите канали, те започват да се отварят и така кръвоносните съдове се разширяват като по този начин хипертензията намалява. За съжаление лекарите все още продължават да се доверяват на лекарствата и избягват да третират пациентите си страдащи от високо кръвно налягане (хипертензия) с магнезий. Също така не са много лекарите които са наясно, че диуретиците (лекарствата за сваляне на кръвното) ускоряват изхвърлянето на магнезий и калий от организма. По този начин рано или късно се получава магнезиев дефицит който възпрепятства абсорбирането на калия от клетките. Магнезиевият дефицит пречи на организма да си набавя запаси от калий и по този начин омагьосания кръг се затваря. Така че дори и да не страдате от високо кръвно налягане (хипертензия), не е зле да помислите за приемане на някакви минимални дневни дози магнезий (а защо не и калий) понеже веднъж стигне ли се до недостиг на магнезий нещата стават доста по сложни. Няма по-добро лечение от превенцията, но дори и да страдате вече от високо кръвно налягане, най-доброто решение е да започнете интензивен прием на калий и магнезий.

Продължителната терапия с блокери на калциевите (Са) канали е най-често използваният метод на лечение, приложим само при пациенти, отговорили положително на интравенозен вазодилататорен тест с аденозин и простациклин или инхалаторен тест с NO (азотен окис/азотен оксид).

Състоянието на пациентите може значително да се подобри и след прилагане на диуретик, което води до намаляване на преднатоварването на дясната камера. Хроничната хипоксемия, в резултат на намаления сърдечен дебит, налага включването и на кислород при тези пациенти.

Сърдечните глюкозиди са подходящи за лечение при хронично белодробно сърце, когато има и левостранна сърдечна недостатъчност. Digoxin е най-ефикасен при пациенти с пристъпно или хронично предсърдно мъждене, съчетани с пулмонална хипертензия.

Сложете от вечерта в термоса 2 супени лъжици от билката мечо грозде и една супена лъжица мента, след което залейте с половин литър гореща вода. На сутринта прецедете и давайте на болната да пие по половин чаша топла настойка 3-4 пъти на ден половин час преди ядене.
Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс