Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/disease.php on line 5
Плексит | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

Лекарственият справочник на АПТЕКА-info.com няма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава допълнителна информация за наличните лекарствени продукти на българския пазар. Винаги се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на дадено лекарство.

Екипът на АПТЕКА-info.com не носи отговорност и се извинява предварително за възможни пропуски в точността, пълнотата и актуалността на поместената на сайта информация. Наличието или отсъствието на даден лекарствен продукт в лекарствения справочник на АПТЕКА-info.com не е показателно за качеството или достъпността на продукта.
Изберете заболяване: Покажи

Плекситът представлява болест на част от периферните нерви, които не са самостоятелно отделени, а се преплитат и съединяват едни с други. Шийно-раменната и кръстно-поясните области са най-често срещаните зони, където се проявява заболяването. Болестта е по-често проявена сред мъжете заради тяхната по-активна физическа натовареност.

Плекситът може да има хроничен или остър характер. Причини за заболяванията са дегеративни промени на прешлените, като се образуват костни шипчета, и шийната дискова херния. В по-редки случаи причините може да са туморни процеси, изкълчване на раменната става или преразтегляне на нервния сплит на новородени. Не рядко причинители на болестта могат да бъдат вируси, а простудните заболявания също могат да окажат влияние.Болката при заболяването е най-често едностранна. Тя е типична за невралгията на раменния сплит. Този вид болка се появява внезапно и се локализира в областта на плешката, раменната става и долните шийни прешлени. В такива случаи главата застава в някаква принудителна поза. При движение на ръката или главата болката ескалира, защото се разтягат коренчетата на нервните стволове. Болката може да се появи и ако се приложи натиск около гръбначния стълб и надключните ямки.Острият плексит се характеризира с болка от сковаващ характер. Този вид на заболяването може да се отключи при студено време, по време на боледуването на грип или друго вирусно заболяване. Ако не се лекува правилно острият плексит може да стане хроничен. При него е характерно често повтарящо се възпаление. Заболяването може да протича в продължение на месеци и да се отключва при охлаждане на тялото или простудна настинка.

Диагностиката на плексита не е много лесна, тъй като симптомите са много близки с друго заболяване, което е наречено цервикален радикулит. Между двете заболявания има голяма разлика в лечението, защото при плексита с течение на времето той се възстановява сам, а при другото заболяване може да доведе до трайни увреждания и затова се прилага оперативно лечение. През първите дни след установяване на заболяването лечението е насочено в посока намаляване на болката. След като болката в зоната се успокои се започва лекуване с физиотерапия. Тя спомага за възстановяване на пациента с упражняване на специални движения с голям обхват. Всеки пациент реагира по различен начин на физиотерапията. При някои от тях лечението може да отнеме повече време и затова се изисква упоритост и постоянство. Макар рядко, понякога може да се наложи оперативно лечение на болестта.Прочети повече на: www.apteka-optima.com
Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин