Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/disease.php on line 5
Гъбички на краката | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

Лекарственият справочник на АПТЕКА-info.com няма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава допълнителна информация за наличните лекарствени продукти на българския пазар. Винаги се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на дадено лекарство.

Екипът на АПТЕКА-info.com не носи отговорност и се извинява предварително за възможни пропуски в точността, пълнотата и актуалността на поместената на сайта информация. Наличието или отсъствието на даден лекарствен продукт в лекарствения справочник на АПТЕКА-info.com не е показателно за качеството или достъпността на продукта.
Изберете заболяване: Покажи

Гъбичните инфекции по кожата на краката, tinea pedis, се причиняват от микроорганизми, които използват кожата като своя жизнена среда и я увреждат. Те могат да се видят по-рядко по тялото, главата и ръцете, а най-често по краката. От това състояние страда всеки четвърти човек на планетата. Хората, които страдат от диабет и хронични болести, плоскостъпие и носят тесни обувки, са най-предразположени към тази болест.Гъбичките засягат най-горния слой на кожата. Те предпочитат влажните, топли зони по кожата. В повечето случаи инфекцията започва със засягане на пространството между четвърти и пети пръст на крака. Ако не се вземат мерки навреме, те постепенно обхващат цялата част от стъпалото. Епидермисът на кожата се удебелява, след което тя започва да се лющи. При наличие на гъбички по кожата се появява сърбеж, боцкане, парене в зоните между пръстите, стъпалата и петите. В някои случаи се появява зачервяване. Паралелно със заболяването, но не винаги, е налице и онихомикоза - увреждане на ноктите на пръстите. Може да се промени техният цвят и форма, да се удебелят и да станат чупливи. Регистрирани са случаи, в които заболяването може да протече без поява на някакъв симптом.При проява на симптомите е желателно пациентът да посети за консултация специалист дерматолог. Заболяването се доказва с изследване, което представлява вземането на проба от засегнатата зона на кожата и обработка на взетия материал с калиева основа. Ако има нужда се взима биопсия или се провежда микробиологично изследване към обичайната проба. Ако не се вземат мерки навреме, заболяването може да обхване и други части на тялото, защото гъбичките нарушават бариерната защита на кожата, което предразполага към наслагване на бактериални компоненти. Ако лекарят назначи лекарства задължително трябва да се вземе предвид имунният статус на пациента и състоянието на неговата ендокринна система.

Ако не искате да дадете шанс на гъбичките, спазвайте няколко прости правила. Ако сте били в обществена зона за къпане, особено ако ходите боси, задължително си измийте краката със силна струя вода, след това ги изтрийте със суха кърпа и намажете с крем. Обработвайте обувките с дезинфекциращи средства и не бъдете толерантни към влагата. Избягвайте обувки, които са произведени от гума и синтетични материали, тъй като те спарват кожата на краката. Дори да отседнете в луксозен хотел, не трябва да си позволявате да ходите боси по килима, тъй като килимите се почистват по-рядко от теракота и паркет.Прочети повече на: www.apteka-optima.com
Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин