Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/disease.php on line 5
Дисбактериоза | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

Лекарственият справочник на АПТЕКА-info.com няма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава допълнителна информация за наличните лекарствени продукти на българския пазар. Винаги се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на дадено лекарство.

Екипът на АПТЕКА-info.com не носи отговорност и се извинява предварително за възможни пропуски в точността, пълнотата и актуалността на поместената на сайта информация. Наличието или отсъствието на даден лекарствен продукт в лекарствения справочник на АПТЕКА-info.com не е показателно за качеството или достъпността на продукта.
Изберете заболяване: Покажи

Дисбактериозата се класифицира като сбор от симптоми, които се дължат на нарушена микрофлора в червата. Тя се проявява предимно в края на есента и началото на лятото, тъй като през студените месеци организмът е с понижена имунна функция. Повече по темата за здравата чревна система можете да видите тук.Чревната микрофлора е съставена от около 95% бифидобактерии, които обитават дебелото черво и участват в преработването на целулозата и в синтеза на част от витамините. Лактобактериите са другите добри бактерии в червата. Тези бактерии са се приспособили в процеса на еволюцията да живеят в организма и спомагат за поддържането на здрава чревна система. Намаляването на количеството на добри бактерии в червата е признак за появата на дисбактериоза. Тя се развива при чревна интоксикация, която най-често се дължи на продължителна употреба на лекарства като кортикостероиди, антибиотици и цитистатици. Когато равновесието между добрите и лошите бактерии се измести в посока на втората разновидност, в червата започва патогенен гнилостен процес, с който се отделят отрови. За организма последствията са нарушено храносмилане и слабо синтезиране на витамини от В комплекса. Неправилното храносмилане и бурно размножаване на лоши бактерии води до раздразване на лигавицата на червата, като то става хронично и предизвиква алергични реакции и самоотравяне.Симптомите на заболяването са липса на апетит, запек, диария, подуване на корема, лош дъх в устата, гадене и повръщане. Ако не се вземат мерки на време трудоспособността на човека намалява, появява се виене на свят и обща отпадналост.

Ако добрите бактерии не успеят да се справят с лошите, трябва да се направи консултация с гастроентеролог, който да назначи временно медикаментозно лечение. Целта на лекаря е да възстанови баланса. Затова първо трябва да се неутрализира патогенната флора, след това се пият препарати, в чийто състав влизат добри бактерии. Добавят се препарати за повишаване на защитните сили на организма.За да не се разболеете от дисбактериоза е добре профилактично да вземате препарати с пробиотици. Това са млечнокисели продукти, чийто състав е богат на лакто- и бифидобактерии, а те създават добри условия за размножаване на добрите бактерии. Добър избор на храна е редовната консумация на кисело мляко и кисело зеле. Не трябва да се спазва строга диета, защото гладуването води до гладуване на добрите бактерии. На организма трябва да се осигури достатъчна доза плодове и зеленчуци. Трябва да се консумират малини, сини сливи, боровинки и ягоди, а също така чесън, но не трябва да се прекалява, тъй като чесънът действа бактерицидно. Можете бързо да възвърнете нормалното си храносмилане, ако всяка сутрин пиете на гладно прясно изцеден сок от целина, цвекло и ябълка.Прочети повече на: www.apteka-optima.com
Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин