Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/disease.php on line 5
Подагра | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

Лекарственият справочник на АПТЕКА-info.com няма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава допълнителна информация за наличните лекарствени продукти на българския пазар. Винаги се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на дадено лекарство.

Екипът на АПТЕКА-info.com не носи отговорност и се извинява предварително за възможни пропуски в точността, пълнотата и актуалността на поместената на сайта информация. Наличието или отсъствието на даден лекарствен продукт в лекарствения справочник на АПТЕКА-info.com не е показателно за качеството или достъпността на продукта.
Изберете заболяване: Покажи

Подаграта е вид артритно заболяване, което се характеризира с натрупване на кристали на пикочната киселина в ставите. Заболяването засяга в повечето случаи възрастни мъже, най-вече след 40- годишна възраст. Това е най-често срещаната болест на населението на Нова Зеландия.Подаграта е заболяване, което протича с висока болезненост. Тя засяга в повечето случаи само една от ставите, предимно тази на палеца. Натрупването на кристалите на пикочна киселина се дължи на хиперурецимия. Болки в засегнатата зона има заради кристалите вътре в ставите, които се пораждат по време на движение, както от възпалението на тъканта. Основният причинител на заболяването е нездравословното хранене. Пикочната киселина се образува при метаболизма на нуклеиновите киселини. Когато нейната концентрация стане по-висока от 540 mmol/l, солите на киселината започват да кристализират и могат да се отлагат под формата на уратни кристали в тъканите на тялото. Хиперурикемия се нарича състоянието, при което е повишена концентрацията на пикочната киселина. Консумацията на големи количества алкохол и храни, които са богати на пурини, може да доведе до хиперурикемия.

Заболяването може да се раздели на два основни типа, първично и вторично. При първата разновидност заболяването е причинено от начина на живот, прием на лекарства и генетични дефекти, които са свързани с обмяната на веществата. При втората разновидност заболяването възниква като резултат от протичането на други заболявания в организма на болния, например високо кръвно налягане, захарен диабет, бъбречна недостатъчност.Появата на белтък в урината е първият симптом на болестта. След това започват да се появяват болки в областта на кръста и се увеличава диурезата. В повечето случаи в бъбречното легенче започват да се образуват уратни камъни и се развива бъбречна недостатъчност. За диагностициране на заболяването оказват влияние симптоми като болки в големия пръст на крака, зачервяване и затруднени движения на ставата. Самият процес на диагностициране е лесен, защото се изследва концентрацията на пикочна киселина в кръвта. Допълнително може да се направи ехография на ставата и рентгенова снимка на зоната.Лечението на подаграта протича под наставления на лекар ревматолог. Ако пациентът има пристъп на подагра се прилагат лекарства и противовъзпалителни средства. След като пристъпът бъде овладян започва да се работи за намаляване на концентрацията на пикочната киселина. Прилагат се медикаменти, които потискат нейното производство. Уратите се лекуват с медикаменти инхибитори. Задължително се променя храненето като се ограничават тлъсти меса, алкохол и храна, която е богата на белтъци. Назначават се лекарства, които стимулират бъбречните функции, за да може по-бързо да се разграждат пуриновите съединения. На хора, които имат наднормено тегло се препоръчва поне два пъти годишно да изпълняват програмата за ендогенно очистване на организма.Прочети повече на: www.apteka-optima.com
Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин