Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/disease.php on line 5
Хемороиди | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

Лекарственият справочник на АПТЕКА-info.com няма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава допълнителна информация за наличните лекарствени продукти на българския пазар. Винаги се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на дадено лекарство.

Екипът на АПТЕКА-info.com не носи отговорност и се извинява предварително за възможни пропуски в точността, пълнотата и актуалността на поместената на сайта информация. Наличието или отсъствието на даден лекарствен продукт в лекарствения справочник на АПТЕКА-info.com не е показателно за качеството или достъпността на продукта.
Изберете заболяване: Покажи

Разширенията на вените в долната част на дебелото черво и ануса се наричат хемороиди. В тях тече артериална кръв. Според статистическите данни около десет процента от населението има хемороиди. Заболяването засяга основно жените. То се среща предимно в индустриално развитите страни, където хората работят седнали, движат се малко и се хранят с полуготови храни, в които няма достатъчно влакнини.В зависимост от разположението, хемороидите се разделят на вътрешни и външни. Вътрешните са в областта на долната част на ректума и горната част на аналния канал, а външните са разположени около аналния отвор. Те могат да бъдат болезнени в някои от случаите или само да се подуят и да дразнят, затова често срещан симптом е сърбеж поради дразнене на кожата. В повечето случаи вътрешните хемороиди са безболезнени и човек може да не разбере, че ги има. Ако те не бъдат излекувани, може да се стигне да пролапс и прищипване.Причините за появата на болестта са много различни. Тя може да дължи на напъване при дефекация, запек, хронична диария, консумация на храна, която е бедна на баластни вещества, стискане на позивите за дефекация и дори генетична предразположеност. Застоялият начин на живот и нередовни тренировки също може да доведат до хемороиди.

Различават се четири етапа на заболяването. През първия хемороидите кървят периодично, но не пролабират. При втория етап по време на дефекация хемороидалните възли пролабират, но се репонират спонтанно. В третия етап се получава същото, само че репонирането става с ръка. В последния етап хемороидите са постоянно пролабирали навън през ануса.Диагнозата на заболяването включва оглед около ануса и ендоскопско изследване. Лечението на заболяването се определя индивидуално. Много от хората, които имат развитие на заболяването се стараят да получат временно облекчение. Понякога се използват природни методи. Те включват усвояване на клекналата стойка за изхождане, с цел намаляване на напрежението около ануса. При тази стойка се разтваря максимално аналният преход и се използва пълноценно силата на коремните мускули. Могат да се използват билки, които да заздравят стените на кръвоносните съдове. Хората с хемороиди задължително трябва да променят диетата си. Трябва да се увеличи консумацията на храни, които са богати на баластни вещества. Медицинските лекарства за лечение на хемороиди са под формата на кремове, мехлеми, гелове. Обикновено се нанасят около или в ануса. Профилактиката на заболяването включва движение, пиенето на повече течности и намаляване на времето, което прекарвате в тоалетната в седнала позиция.


Прочети повече на: www.apteka-optima.com
Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин