Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/disease.php on line 5
Хламидия | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

Лекарственият справочник на АПТЕКА-info.com няма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава допълнителна информация за наличните лекарствени продукти на българския пазар. Винаги се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на дадено лекарство.

Екипът на АПТЕКА-info.com не носи отговорност и се извинява предварително за възможни пропуски в точността, пълнотата и актуалността на поместената на сайта информация. Наличието или отсъствието на даден лекарствен продукт в лекарствения справочник на АПТЕКА-info.com не е показателно за качеството или достъпността на продукта.
Изберете заболяване: Покажи

Хламидиозата е инфекция, която се причинява от паразита Chlamydia trachomatis, който се предава по полов път и засяга и двата пола. Това е едно от най-разпространените заболявания, които се предават по време на секс. Човек може да се зарази само по полов път, включително при анален или орален контакт, но не може да се зарази при ползване на общо бельо или хавлии, или с къпане в басейн.Инфекцията се нарича тихата епидемия, тъй като липсват каквито и да е оплаквания, като това не означава, че заболяването може да се излекува лесно и няма да има усложнения. Инкубационният период на хламидиозата е от 6 до 14 дни. При мъжете възпалението засяга основно уретрата. Те могат да забележат изтичане на белезникав секрет от пениса, предимно сутрин. При жените се различават два вида хламидиоза, горна и долна. При горната са засегнати маточните тръби и тялото на матката, като инфекцията протича тихо. При долната хламидиоза възпалителният процес засяга маточната шийка и уретрата. Симптомите могат да са оскъден секрет, като в повечето случаи може да не се наблюдава определена симптоматика. Инфекцията може да се разпространи бързо из тялото и да засегне различни органи, ако не се започне лечение веднага. Ако бактериите достигнат до фалопиевите тръби, може да се развие заболяването тазова възпалителна болест.При съмнения за заболяването е необходимо да се посети личния лекар. Той ще ви разпита за оплакванията и сиптомите, които имате, за да разбере дали има опасност да сте заразени с болестта. Хламидиозата в много случаи може да се обърка с гонорея, защото симптомите на двете заболявания са сходни. Предвид специфичното място, което заема хламидия трахоматис между вирусите и бактериите е необходимо да се вземе секрет за микробиологично изследване. Взема се кръв и се провежда изследване, което се нарича имунофлуоресцентно. Резултатите от него обикновено са готови до 24 часа.Лечението на заболяването е продължително и трудно, като естествено трябва да се лекуват и двамата сексуални партньори. Използват се антибиотици, които са подходящи за вас и към които е чувствителен причинителят на заболяването. Половото поведение на човек определя риска от инфектиране с хламидии. Ограничаването на партньорите и използването на презервативи е ключов момент в процеса на предпазване от болести, които се предават по полов път. Препоръчва се към мерките веднъж годишно, при хора в активна възраст, да се правят профилактични изследвания за наличието на хламидия трахоматис.


Прочети повече на: www.apteka-optima.com
Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин