Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/disease.php on line 5
Артрит | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

Лекарственият справочник на АПТЕКА-info.com няма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава допълнителна информация за наличните лекарствени продукти на българския пазар. Винаги се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на дадено лекарство.

Екипът на АПТЕКА-info.com не носи отговорност и се извинява предварително за възможни пропуски в точността, пълнотата и актуалността на поместената на сайта информация. Наличието или отсъствието на даден лекарствен продукт в лекарствения справочник на АПТЕКА-info.com не е показателно за качеството или достъпността на продукта.
Изберете заболяване: Покажи

Артритът е болест на опорно-двигателната система, която включва появата на възпалителни изменения в една или повече стави на тялото. Тя се наблюдава в по-напреднала възраст, като в световен мащаб от нея страдат около 350 милиона души. Различните видове артритни заболявания се срещат най-често при жени в средна и старческа възраст. Болестните състояния, които се обединяват в групата на артритите, протичат с болка само в ставите, която се нарича артралгия. Най-често срещаните форми на артрит са ревматоидният, който възниква в резултат на ненормален отговор на имунната система срещу неизвестен причинител; инфекциозният, при който се получава възпаление на ставите, в резултат на навлизането на гъбички, бактерии и вируси в тях; и подагрозният, при който в ставите се натрупва голяма количество от кристали на пикочната киселина.Различните видове протичат по различен начин. Те могат да протекат с остра форма, при която оплакванията на пациента се проявят за кратко и след лечение изчезват, или да бъдат с хронични характеристики. Всеки от различните видове артрит предизвиква различен комплекс от оплаквания. Най-често срещаните симптоми са скованост, зачервяване, подуване, ограничение на движението и болка на засегнатата става. Обикновено с тези симптоми могат да се наблюдават умора, отслабване, неразположение и  висока телесна температура.Поставянето на диагнозата артрит минава през няколко етапа. Необходими са повече от еднократен преглед за уточняване на вида артрит, на неговото развитие и на повлияването му от лечение. Най-честите изследвания, които се назначават, са изследване на кръвта за броя и вида на кръвните клетки, елементи на имунната система, урина, пункция, рентгенофрафия, магнитен резонанс, компютърна томография, сцинтиграфия и генетични фактори.

Лечението на заболяването се определя от неговия вид и от неговата тежест. Във всички случаи в него участват специалисти от различни области. Основните цели на лечението са на първо време да се облекчи болката, да се премахне причината за появата на заболяването и да се осигури нормална функция на засегнатите стави. За облекчаване на болката се използват медикаменти, които най-често са от групата на нестероидните противовъзпалителни средства. Допълнително лекарите могат да назначат рехабилитационна програма.


Артрит

Прочети повече на: www.apteka-optima.com
Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс