Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/disease.php on line 5
Старчески петна | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

Лекарственият справочник на АПТЕКА-info.com няма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава допълнителна информация за наличните лекарствени продукти на българския пазар. Винаги се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на дадено лекарство.

Екипът на АПТЕКА-info.com не носи отговорност и се извинява предварително за възможни пропуски в точността, пълнотата и актуалността на поместената на сайта информация. Наличието или отсъствието на даден лекарствен продукт в лекарствения справочник на АПТЕКА-info.com не е показателно за качеството или достъпността на продукта.
Изберете заболяване: Покажи

Старческите петна представляват кожна пигментация, която се дължи на завишени нива на радикалите в организма и задържане на отровни вещества в него. Петната представляват прекомерно натрупан меланин в клетките на кожата. Обикновено те са без никакъв нюанс и имат сиво-кафяв, кафяв или бежов цвят. В повечето случаи е засегната кожата на лицето и ръцете, по-рядко други части като рамене и шия. При повечето хора първите петна започват да се появяват след 40-годишна възраст. Появата на старчески петна може да създаде паника, тъй като тя бива асоциирана с рак на кожата. Петната са безвредни, имат ясни контури и са гладки. Но въпреки това е добре да посетите кожен лекар, за да може той да  ги огледа и да сте сигурни, че не се е появила меланома.Превенцията е най-добрият начин за предпазване от поява на старчески петна. Редуцирайте излагането на слънчева светлина, защото слънцето е главният виновник за по-ранната поява на петната. Прекомерното излагане на слънце на младини оказва отрицателно влияние върху кожата в старческа възраст. Използвайте слънцезащитна козметика през всички слънчеви дни от годината, когато слънцето е най-силно. Редовно почиствайте и хидратирайте кожата си. Консумирайте храни с повече антиоксиданти. Пийте много вода, кожата не трябва да остава дехидратирана, тъй като след това трудно възстановява своите качества. Премахвайте няколко пъти месечно мъртвите клетки от кожата с ексфолиращи съставки.

Да се премахне старческо петно е много трудно и дори почти невъзможно. Обикновено повечето жени използват избелващи кремове. Единственият абсолютно сигурен начин за премахването на петната е прилагането на средства от козметичната хирургия. Съществуват методи като лазерната терапия, при която се разрушават излишните меланоцити. Друг вид процедура е криотерапията, при нея се използва замразяващ агент като течен азот, който разрушава излишния пигмент. По преценка на лекаря в определени случаи може да се приложи химически пилинг. Той представлява обработка с киселина на външния слой на кожата. Всички процедури имат своите странични ефекти и затова е по-добре предварително да направите консултация с дерматолог за това от какво се нуждае вашата кожа.Прочети повече на: www.apteka-optima.com
Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин