Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/disease.php on line 5
Дисхидроза | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

Лекарственият справочник на АПТЕКА-info.com няма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава допълнителна информация за наличните лекарствени продукти на българския пазар. Винаги се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на дадено лекарство.

Екипът на АПТЕКА-info.com не носи отговорност и се извинява предварително за възможни пропуски в точността, пълнотата и актуалността на поместената на сайта информация. Наличието или отсъствието на даден лекарствен продукт в лекарствения справочник на АПТЕКА-info.com не е показателно за качеството или достъпността на продукта.
Изберете заболяване: Покажи
исхидрозата е разновидност на екзема по кожата, която може да се появи по ръцете и краката. Нарича се още везикуларна или дисхидротична екзема, и помфоликс. Заболяването засяга хора от всички възрасти, а средната възраст за проява на му е около 40 години, като след тази възрастова граница честотата му намалява.При дисхидрозата се образуват фини мехурчета, които се наричат везикули. Те са разположени дълбоко в кожата на пръстите и дланите на ръцете, по ходилата и по пръстите на краката. Наличието на мехурчета в повечето случаи е съпътствано от силно парене и сърбеж в тези области. Състоянието може да бъде в лека и тежка форма. При първото може да има само белене на кожата, докато при второто се образуват големи мехури и сцепвания на кожната тъкан. Колкото по-дълго протича заболяването, толкова повече се усложнява то. Кожата започва да се бели повече, образуват се по-дълбоки сцепвания и повече корички. Възможно е дори едната част от засегната област да бъде суха и нацепена, а другата да има мехурчета. Дисхидрозното състояние може да има различна честота, от един път на месец до един път в годината. Ако заболяването продължи дълго време ноктите на засегнатите пръсти могат да развият дистрофични изменения. Въпреки че е доказано, че потните жлези не са виновни за появата на заболяването, голям процент от пациентите с дисхидроза имат хиперхидроза, а около половината имат атопичен дерматит.За да се установи заболяването се правят клинични изследвания и бактериална посявка за да се изключи последваща вторична инфекция. Установява се нивото на IgE, което в повечето случаи е високо. Лечението на заболяването е строго индивидуално, тъй като при всеки пациент болестта протича по специфичен начин. При пациенти с лека форма на заболяването симптомите отзвучават за около 2- 3 седмици. Ако са налични везикули се правят компреси с калиев перманганат и се изписват антибиотици и локални кортикостероиди. В при тежка форма на заболяването се използват за лечение лекарства като циклоспорин, метатрексат и азатиоприн.

Прочети повече на: www.apteka-optima.com
Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин