Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/disease.php on line 5
Гонорея | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

Лекарственият справочник на АПТЕКА-info.com няма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава допълнителна информация за наличните лекарствени продукти на българския пазар. Винаги се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на дадено лекарство.

Екипът на АПТЕКА-info.com не носи отговорност и се извинява предварително за възможни пропуски в точността, пълнотата и актуалността на поместената на сайта информация. Наличието или отсъствието на даден лекарствен продукт в лекарствения справочник на АПТЕКА-info.com не е показателно за качеството или достъпността на продукта.
Изберете заболяване: Покажи

Гонорея, или трипер, е бактериална инфекция, която се причинява от бактерията Neisseria gonorrhoae, гонокок. Заразяването с нея става посредством полов контакт, а също е възможно да се предаде от майката на детето по време на раждането. Всеки човек, който подържа сексуални контакти, е възможно да се зарази, като е достатъчно да осъществи само 1 полов контакт. За разлика от други инфекции, организмът не изработва антитела срещи гонокока и затова е възможно повторно заразяване. За първи път болестта е описана от древногръцкия лекар Гален през 2 век. През 1879 година Алберт Нейсер открива, че болестното състояние се предизвиква от бактерията гонокок, която е позната под името Neisseria gonorrhoae.Симптомите на заболяването са различни за двата пола. Също така те много лесно могат да се объркат със симптоми на други болести. При жените заболяването може да протече с много слаби симптоми, които в определени случаи могат да останат незабелязани. Най-често се появява сърбеж в гениталната област, зачервяване на шийката на матката, болезнено уриниране, а когато инфекцията достигне пикочния канал може да се пояяви отделяне на жълтеникава и гъста секреция от влагалището. При силния пол се появява възпаление на пикочния канал, като през уретрата се отделя секрет с примес на гной, а уринирането обикновено става болезнено и е съпроводено със сърбеж и парене, като в някои случаи тестисите започват да се подуват.

Ако са налице някои от симптомите на заболяването трябва да се направи консултация със специалист лекар-венеролог. Извършва се тест за наличието на заболяването.  Изследва се секрет от пикочния канал при мъжете и от вътрешния отвор на шийката на матката при жените. След като установено наличието на инфекция може да започне лечението. Днес това е заболяване, което е лесно лечимо. В повечето случаи венерологът изписва по индивидуални схеми антибиотични препарати. В някои от случаите могат да се назначат антибиотични инжекционни средства. Ако гонореята не се лекува веднага след появата на симптомите е възможно поява на усложнения. И при двата пола е възможна появата на проблеми с репродуктивната система.Прочети повече на: www.apteka-optima.com
Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс