Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/disease.php on line 5
Камъни в бъбреците | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

Лекарственият справочник на АПТЕКА-info.com няма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава допълнителна информация за наличните лекарствени продукти на българския пазар. Винаги се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на дадено лекарство.

Екипът на АПТЕКА-info.com не носи отговорност и се извинява предварително за възможни пропуски в точността, пълнотата и актуалността на поместената на сайта информация. Наличието или отсъствието на даден лекарствен продукт в лекарствения справочник на АПТЕКА-info.com не е показателно за качеството или достъпността на продукта.
Изберете заболяване: Покажи

Бъбречните камъни са твърди образувания, които имат кристална и минерална структура. Те се образуват в бъбреците или в някои части по дължината на пикочния тракт. Причиняват болки в областта на корема, хълбоците и слабините, а понякога са причина за поява на кръв в урината. Заболяването се нарича нефролитиаза, калкулоза или уролитиаза. Мъжете страдат по-често от жените, като първите симптоми на заболяването се появяват обикновено на 20 до 40годиншна възраст.Бъбречните камъни се образуват в резултат на нарушаване на баланса между веществата, които потискат и улесняват процеса на кристализация. По време на кристализацията камъчетата в бъбреците се сглобяват в по-големи формации. В зависимост от посоката на нарушеното равновесие могат да се образуват различни структури. Когато кристалите останат малки, те могат лесно и спонтанно да напуснат тялото с урината, но когато станат по-големи, тяхното излизане обикновено не е възможно и започват да създават проблеми. Камъните имат разнообразни размери, форма и състав. Най-често срещани са калциевите камъни, които се срещат приблизително при около 75% от случаите, след това са струвитните камъни, които са съставени от амониев фосфат и магнезий, а най-редки са цистиновите камъни и тези, които са съставени от пикочна киселина.В началото заболяването минава без наличието на симптоматика, до в момента, в който някой камък тръгне да се придвижва по пикочните пътища. Болката започва внезапно и след това започва да обикаля по различни части на тялото, в зависимост от локацията на камъка. Наблюдава се повишаване на температурата и втрисане, които се дължат на инфекция в бъбреците или на пикочните пътища. При някои от случаите е възможно да се появи кръв в урината. Тя се дължи на нараняване на лигавицата на пикочните пътища при преминаването на твърдото образувание. Важно е да се отбележи, че бъбречните камъни предизвикват една от най-силните болки, познати в медицината.

Диагностицирането на заболяването се извършва от лекар нефролог или уролог. Изследва се урината и се извършва урография и компютърна томография на бъбреците. Лечението на заболяването се определя от сериозността на симптоматиката. То може да включва прием на медикаменти, спазване на диети, прием на повече течности, лазерно разбиване на камъни или тяхното отстраняване по оперативен път.Прочети повече на: www.apteka-optima.com
Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин