Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/disease.php on line 5
Краста | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

Лекарственият справочник на АПТЕКА-info.com няма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава допълнителна информация за наличните лекарствени продукти на българския пазар. Винаги се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на дадено лекарство.

Екипът на АПТЕКА-info.com не носи отговорност и се извинява предварително за възможни пропуски в точността, пълнотата и актуалността на поместената на сайта информация. Наличието или отсъствието на даден лекарствен продукт в лекарствения справочник на АПТЕКА-info.com не е показателно за качеството или достъпността на продукта.
Изберете заболяване: Покажи

Крастата представлява кожно заболяване, което се причинява от кърлежа Sarcoptes scabiei. Тя се характеризира с наличие на изключително силен сърбеж по тялото. Болестта е описана още преди няколко века, а през 17 век е бил изолиран причинителят й. Заразяването се осъществява с пряк контакт със заразен, с употребата на общи дрехи или полов контакт. Съществува вероятност човек да се инфектира и от животно, например куче, но симптомите на заболяването са много по-слабо изразени. Заболяването се характеризира с по-висока честота при хора с нисък социален статус и лоша лична хигиена.Заболяването се развива след 3- 6 седмици с кожни промени на определени зони, което допълнително улеснява поставянето на диагнозата. Обикновено обривите са разположени между пръстите на ръцете, около лактите, пъпа, зърната на гърдите, половите органи и бедрата. При децата обрив се получава най-често по дланите и ходилата. В кожните участъци се забелязват белезникави линийки, които имат дължина от няколко милиметра до 1- 2 сантиметра. На засегнатите зони се появява силен сърбеж, който се усилва вечерно време.За да се постави диагнозата трябва да се изолират яйцата на кърлежа или самият той. Това става като се остърже кожата с кюрета в минерално масло и след това материалът се наблюдава под микроскоп. Крастата рядко може да се усложни, но е важно диагнозата да бъде потвърдена от дерматолог. По време на лечението на страдащия от заболяването се предписват лекарства за намазване на цялата кожа, без лицето. Задължително трябва да се спазват препоръките на лекуващия лекар. Мазането на кожата се извършва 2 пъти дневно, сутрин и вечер. Не се препоръчва къпане между отделните намазвания. След като приключи лечението, всички дрехи и спално бельо трябва да се изперат при висока температура. За да се предотврати връщане на заболяването отново, освен дрехите трябва да се обработят предметите около болния. Килимите и тапицериите се минават с прахосмукачка, след което торбата веднага трябва да се изхвърли. Ако има предмети, които не могат да се третират по никакъв начин, те трябва да се изолират за периода на лечението.

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин