Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/disease.php on line 5
Отит | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

Лекарственият справочник на АПТЕКА-info.com няма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава допълнителна информация за наличните лекарствени продукти на българския пазар. Винаги се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на дадено лекарство.

Екипът на АПТЕКА-info.com не носи отговорност и се извинява предварително за възможни пропуски в точността, пълнотата и актуалността на поместената на сайта информация. Наличието или отсъствието на даден лекарствен продукт в лекарствения справочник на АПТЕКА-info.com не е показателно за качеството или достъпността на продукта.
Изберете заболяване: Покажи

Отитът е заболяване, което се характеризира с поява на възпалителен процес в областта на ушите. В зависимост от зоната на поява на инфекция отитът може да бъде 3 разновидности. Вътрешен отит е, когато е засегнат кохлеарният апарат, среден е при засягане на слуховите костици и тъпанчето, а външен е, когато възпалението се намира във външния слухов канал и ушната мида. В зависимост от скоростта на протичане на възпалението се категоризират 2 вида отит, остър и хроничен.При външния отит се появява възпаление на кожата и кожните придатъци. Обикновено причините за появата на възпалението са малки травми при почистване на ухото с клечки за уши или други аксесоари. Симптомите на този вид отит са болка в ухото, която се засилва когато ушната мида с издърпа настрани, болка при движение на долната челюст, повишена температура, намаление на слуха и гнойна секреция с неприятна миризма. Извършва се преглед на ухото със специален инструмент и в зависимост от тежестта на възпалението се предписват локални средства, а при наличието на възпалителен процес и висока температура се пият антибиотици.Средният отит е в резултат от проникване на инфекция през евстахиевата тръба, като тя може да се дължи на възпаление на носа и носоглътката. Заболяването се разделя на катарално и гнойно. Протичането за инфекцията се разделя на 3 стадия с различни симптоми. Първоначално се появява силна болка, която се движи в посока зъбите и се наблюдава висока температура с намаляване на слуха. В следващия стадий започва изтичане на гной, болката и температурата намаляват. В крайния стадий се наблюдава спиране на секрецията на гной с водещ симптом намаляване на слуха. По преценка на лекаря се назначават антибиотици, лекарства за понижаване на температурата, болкоуспокоителни и капки за нос. Ако лекарствата не подействат, може да се наложи хирургическа интервенция, която се изразява в пробиването на тъпанчевата мембрана за да може да излезе гнойта навън.

При вътрешния отит възпалението е проникнало дълбоко в ушния лабиринт, именно затова трябва веднага да се отиде на лекар. За да може да бъде излекувано ухото се препоръчва отговорно спазване на предписаните от специалист медикаменти.


Прочети повече на: www.apteka-optima.com
Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин