Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/disease.php on line 5
Епилепсия | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

Лекарственият справочник на АПТЕКА-info.com няма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава допълнителна информация за наличните лекарствени продукти на българския пазар. Винаги се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на дадено лекарство.

Екипът на АПТЕКА-info.com не носи отговорност и се извинява предварително за възможни пропуски в точността, пълнотата и актуалността на поместената на сайта информация. Наличието или отсъствието на даден лекарствен продукт в лекарствения справочник на АПТЕКА-info.com не е показателно за качеството или достъпността на продукта.
Изберете заболяване: Покажи

Епилепсията представлява неврологично заболяване, което се характеризира с повтарящи се епилептични припадъци. Тя е позната на хората от хиляди години. В миналото се е смятало, че болните от това заболяване са обладани от зъл дух, защото са се държали неадекватно. Дори днес в някои държави от Африка епилептиците биват затваряни в затвор защото получават специфичните за болестта епилептични припадъци. Заболяването се среща основно сред младите хора. В 50% от случаите то започва до 10-годишна възраст, а в общо 70 % - до 20-годишна възраст.При хората, които страдат от епилепсия, в мозъка им има поле, което предизвиква припадъците. Това поле изпраща сигнал, който обърква нервните връзки в мозъка – връзките, които контролират отделните части от мозъка. Според някои специалисти при епилептичен припадък мозъкът се рестартира, тоест изключва, а след това се включва отново. Заболяването се разделя на няколко вида. Идиопатична епилепсия се нарича болестта, когато не може да се установи причината за заболяването, а симптоматична е когато е налице определена причина. Първият вид по принцип е наследствена, а вторият може да се дължи на сериозна травма на главата, остро отравяне и атеросклероза. Също така самите епилептични припадъци се разделят на няколко вида. Единият се нарича генерализиран тонично-клоничен припадък, той се отличава с определен модел и трае само в редки случаи повече от няколко минути. Характеризира се с цялостно мускулно напрежение, което включва резки мускулни съкращения. Абсантът или "пти мал" се среща почти изцяло сред децата. При него страдащият губи връзка с останалия свят за няколко секунди.Когато са налице съмнение за епилепсия, се извършва неврологичен преглед, след това се прави ЕЕГ, кръвна картина и компютърна аксиална томография. В лечението на заболяването се използват антиконвулсивни медикаменти, които контролират електрическата активност в мозъка. Важно е да се знае, че не трябва да се правят опити да се прекъсне насилствено епилептичен пристъп. Най-важно е да се осигури безопасност на пациента и да предотврати нараняване при досег с електричество, огън и остри предмети.


Прочети повече на: www.apteka-optima.com
Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин